Ahojte. Pripadám si ako hysterka, ale chcela by som Vás poprosiť o skúsenosti. Dcérka má 16 mesiacov. Tretí mesiac chodí a začala občas chodiť na špičkách. Nie stále, ale skúša to. Tiež sa jej niektoré dni niekoľkokrát za deň stane, že sa “zamyslí” a pozerá pár sekúnd do blba (ako dospelí, keď sa zamyslia). Tiež som si všimla, že keď kričím na psa alebo na seba zvýšime hlas s manželom, začne sa vyslovene smiať.
Tieto reakcie ma zneistili a čítala som, že to môžu byť aj jedny z prvých príznakov autizmu :( aké sú prosím Vaše skúsenosti? Ďakujem
Kamaratkin syn mal taketo "vypadky teda par sekund zapozerania do blba" od mala... vyzeral zamysleny...ale ma epilepsiu... lepsie?
Moja dcerka mala presne v tom obdobi to, ze chodila po špičkách. A to,ze sa smeje? No ked sa pred ňou hadate, mala by skor plakat, no tak male dieta este nevie pracovat s emóciami
@anjelicek26 máš pravdu, tzv.grand mal záchvaty sa tak prejavujú..
@viki2001 všímaj si dcérku, ale nerob zo všetkého paniku a nehľadaj hneď všetko na googli 🙃 z toho, čo si napísala, ti ani odborník v poradni nedá pečiatku s diagnózou..
@anjelicek26 vdaka za vystrasenie😃
@anjelicek26 Tiež ma to napadlo. Ale z detskej epi sa da vyrásť, z autizmu nie. Takže je to lepšie.
@nikaeli no grand mal určite nie, skôr petit mal, ale malé deti sa bežne za pozerajú
@aurorastone2 🤦🏻♀️ áno.. sorry.. myslela som na tie malé záchvaty 🙃
@viki2001 Tak toto zamyslenie robime ja, manzel aj nas syn a asi skoro kazdy. Treba vyskusat, ci sa da z neho vytrhnut, ked sa mu natisnes do pozornosti, ak hy bol naozaj mimo a nereagoval ani na vyrazny podnet, tak to moze byt nejaky problem. No a s tym kricanim...ja si pamatam, ako som mala problem zadrzat smiech, ked zacala kricat ucitelky v skolke a akole 🙂 Sestra bola na to pdobne.
Keby špičky boli najdôležitejší prejav, tak každé druhé ma autizmus🤦♀️ ach ach
@nikaeli som si myslela ze si sa pomýlila, len ze nech sa autorka nevystrasi ak si prečíta o tom 😁🙂
@viki2001 bože, lebo každý je už dnes autista, asperger, Adhd, dys a neviem čo všetko... Zrazu je každému niečo a v minulosti "nikomu nič nebolo" nikto nemal žiadne výhody v škole ani vyhovorky... moc sa to rieši a potom napríklad ty, máš z toho strach... Je toto strašná doba, všetko zhadzovať na diagnózy ... Neboj, sú deti ktoré chodia po špičkách a sú normálne na rozdiel od iných, a tak možno jej bolo smiešne ako ste po sebe kričali, bolo jej to komické... Hlavne nečítaj všetko o týchto "dys hys fys" lebo je to naozaj na hlavu potom. Držím palceky ❤️ neboj všetko je ok 😉. Ja viem že niektoré diagnózy sú právom a naozaj tie maminy majú čo robiť... Ale každy najmenší prejav a hned dieťa odiagnozovane. Čo to bude za generáciu... Aj dospelí pozerajú do blba a čo... Vieš koľko detí nereaguje na pokyny a svoje meno lebo jednoducho sú niekde inde??? Naozaj vôbec nerieš prosím ťa ❤️❤️❤️❤️❤️
@viki2001 moja dcera tiez nereaguje casto na meno zahladena (to ma po mne), chodi po spickach, toci sa donekonecma,zoraduje veci, ale nema ani 3 roky a ma velmi rada spolocnost inych deti.vzdy ked je s inymi detmi vsetko toto prestane, napreduje v reci a zrucnostiach a navykoch. Toto nie su kriteria a podla mna ani vek na dg autizmu. Len viem je to o nervy,ked chces ziskat pozornost dietata a ono ta ignoruje :D
@aurorastone2 samozrejme, súhlasím 🙃 som rada, že si ma opravila
prosím ťa 🤦🏻♀️ nie.. naozaj nie..
https://www.youtube.com/watch?v=76GEKMkjxsI(s deťmi s autizmom pracujem už od roku 2004)