Strach z kakania

vera1605
14. apr 2016

Ahoj mamičky máme takýto problém, mám dcérku ma 2r a 1m. Už mesiac sme bez plienok pekne sa pýtala cikať kakať ked zrazu sa prestala nepýta sa cikať čaká kým ju ja dám zadržiava potom vidím že už prešlapuje tak ju dám to je v pohode ale kakanie je najhoršie zadržiava 4-5dní. A keď nakoniec kaká tak kričí plače, tvrdú stolicu nemá len má strach z hovienka že fuj smrdí a ujde. Chválim ju ked sa vykaka aj ked nahodou na zem. Ale i tak sa bojí vysvetlujem jej že aj mama kaka, ocino, havo ona povie deti ale itak sa bojí. Poraďte

mirkava
14. apr 2016

@vera1605 napadlo ma ze skus ju zavolat pozriet do vecka ked sa vykakaš ty 🙂 je to take trosku nechutné, ale možno zaberie.

vera1605
autor
14. apr 2016

@mirkava oki skúsime, myslím že ma preto strach lebo keď sme boli na prechádzke tak bolo na ceste hovienko a ona do toho kopala a moja mamka jej povedala že fuuj to je hov.. to sa nerobí. A že si to zafixovala že to je zlé. Tak ma strach, dúfam že to čoskoro zvládneme.

mirkava
14. apr 2016

@vera1605 tie naše deti, oni si to všetko tak nejako vysvetlia po svojom 🙂 ale možno ked uvidi ze aj mamka kaka, akože nie len povedať, ale ze to bude aj vidieť tak možno pomoze. Asi to vyskusam aj na svojom lebo má tiež dva rocky a este stale nosíme plienky....

mnamko
14. apr 2016

Toto velmi dobre poznam trvalo nam to dlho kym sa to zacina lepsit dcere som zacala kupovat hrozienka brusnice dala na misku na stol do obyvacky takze si da a myslim ze nas nastaroval klystir kupila som v lekarni oklamala som ju ze jej idem zmerat teplotu a strekla som no jasne ze na zachode revala lebo nechapala co sa deje ale ja mam pocit ze sa jej creva nastartovali a kaka odvtedy aj 4 razy za tyzden vonku ked zadrziavala vonkuvzdy som mala pri sebe tie sacky co su pre psickarov a hned som ju dala tam vykakat upratala a bola som spokojna ze sa vykakala drzim palce nech sa to vylepsi lebo viem co prezivate

vera1605
autor
14. apr 2016

@mnamko ďakujeme, skúsim tie hrozienka a brusnice, rozmýšľala som aj nad probiotikami bio gaya či ako sa volajú

juanecka
14. apr 2016

ahoj, my sme sa tiez s tymto problemom pasovali, ked mala dcerka 2.5 - 3 roky a nam napriklad pomohlo robit si taki "kakaci" kalendar...na A4 sme urobili vacsie okienka ako su dni v tyzdni a za kazdy den,ked sa vykakala si mohla nalepit Disney princeznu nalepku a snazili sme sa aby princezna nebola sama, ale mala pekne vedla seba kamaratky (kazdy den 😉) daju sa kupit krasne nalepky, podla toho co ma rada, co by ju to motivovalo... a samozrejme jablcka,vlakninu a ziadne sladkosti...

mnamko
14. apr 2016

@vera1605 aj to som davala ale tym ze tak dlho pravidelne nekakala od 2 rokov a teraz bude mat 5 tak jej creva zleniveli aj odtoho klistiru sa to upravilo

nfk
14. apr 2016

Ja som mala so synom podobný problém. Všetky deti chodili bez plienok pýtali sa kakt no my e bolo kdekoľvek museli sme utekať domov lebo keď ho to chytilo amen. A kakal len do plienky a v jednom kúte bytu, po klaciacky. Bola som zúfalá riešili e to u dr. Skúšala som dokonca že ho necham aj pokakat a potom za zaťal a nechcel vôbec. Tak som to nechala tak a jedného pekného dňa prišiel sám a povedal že chce kakat na záchod ktorého sa strašne bal. Trápili sme sa skoro rok. Bol plac, krik,pochváli všetko a nič. Aj dr.nam povedala že to máme nechať tak že on z toho vyrastie. A veru v 3 rokoch akoby dospel. Držím päste. 😉

nicolle21
14. apr 2016

Toto ma asi kazde dieta, nekakacie obdobie.. U nas to trvalo cca 2 mesiace, mohli sme sa aj na hlavu postavit, ani do plienky, ani na serbel, ani na wc, nikam proste nie a nie.. Ked uz zadrzival 2 dni, na treti som ho uz vykakat musela, drzala som ho chrbtom k sebe odspodu za stehienka a nozky som mu pitlacila na brusko, cize akoby sedel na zachode, v jednom momente mu proste prisla vzdy taka "kontrakcia", ze uz to zadrzat nevedel a bolo to na svete..bol to boj, ale take veci ako kystiry a cipky na kakanie som radikalne odmietla, kedze si dodnes pamatam ako ma mama nahanala s cipkom, ked som bola mala a ako ma to vzdy bolelo.. U nas proste rozpravanie, kazdy den kusok ovocia, probiotika a nic zapekacie v jedalnicku.. Kako nemal tvrde nikdy, proste sa bal, kazde takto vydrete kakanie sme oslavovali, volali sme starkej, chvalil sa ako sa vykakal, mama ho tiez vzdy vychvalila a tak.. Jedneho dna ako to prislo, tak aj odislo..
Nemyslim si, zeje to za to psie hovienko vonku.. Proste tie deti maju takuto fazu, prejde to, len treba vydrzat a nejak pomoct podla moznosti

zuzka38
14. apr 2016

skupina problemy pri vyprazdnovani deti https://www.modrykonik.sk/group/7904/

zzuzulinka
14. apr 2016

Aj my sme mali s takym problem,ale mne potom poradila svokra lanove semiacka,ale nie tie v celosti,ale tak ako keby pomlete.predavaju ich aj v DMku a pomohlo

vera1605
autor
23. apr 2016

@zzuzulinka
@nicolle21
@nfk
@mnamko
@mirkava Ahojte mamičky, dakujem každéj za rady problém sa už vyriešil, už bez problémov kaka do zachoda, vyriešili sme to tak že sme kúpili dosku na wc a raz sme pozerali rozpravku pingu a ten pingu sa vykakal a ja som sa začala tešit a tlieskat že jej kakal, a ona pozerala na mna, a furt som jej vravela že aj mama kaka oco že jeej.. a začala sa pekne pýtat a potom tlieskala že jeej :D Tak som rada že to je za nami 🙂

nfk
24. apr 2016

@vera1605 super. Tešíme sa. S tými našimi ratolesťami ešte toho zažijeme. Držte sa 😉

mirkava
24. apr 2016

@vera1605 👍 super 😊

laurikagh
24. apr 2016

dobry den som prvo rodicka mam 1 babetko ma š TIZDNE A UZť dnivkuse kaka po jedle papa nutrion 1 😒 prosim o radu jeto normalne stolicu ma normalnu 😲 j

mnamko
24. apr 2016

Moja mala kakala ako babatko tiez stale

laurikagh
25. apr 2016

jeo nomalne _? 😢

candii
25. apr 2016

@laurikagh horsie by bolo keby nekakalo .. 😉

laurikagh
25. apr 2016

dakujem ste ma ukludnily

michalamala
25. apr 2016

nic nepomoze iba vydrzat. my sme sa s tym trapli od 2 do 4 rokov. bohuzial ziadne "zarucene" rady u na nepomohli.