Strach z cikania u 2-ročnej

18. sep 2022

Idem si k vám po radu,....malá skoro 2oj ročná sa učí na šerblík.... všetko chápe, vie udržať cikanie, povie keď sa jej chce cikat a kakat...ALE ..keď už mi to povie tak začne plakať a bojí sa to zo seba pustiť von,...proste nechce ísť na šerblík ani na wc .... vyciká sa až ked to fakt už neudrží a to cika s veľkým plačom že niečo tečie z nej ... ja už som zúfala a neviem už ako jej to mám vysvetliť že je to v poriadku ...keď sa podari aj s tým plačom vycikat do serblika to je stastna a smeje sa a sama si povie hotovo a berie šerblík ze ideme vyliat do wc a potom máva papá keď splachneme ...... ale to vycikanie je horor....ako jej to vysvetliť ? ... prosím pomoc 😏😏

januska12323
18. sep 2022

Neštípe ju to? Keď dlhšie zadržiava môže mať kyslejší moč a to jej vadí.

iritka
18. sep 2022

ja by som jej dala nohavickovu plienku a povedala jej ak chce, nech sa vycika do plienky, ale ak uz bude chciet byt velke dievca, nech si ide na serblik a stiahne plienku. daat jej ten serblik niekde aby ho mala blizko a nechat to na nu.

mamamasama
18. sep 2022

Este nie je pripravena... Ma blok... Nesíľ to... Dcera znamej sa vdaka niecomu podobnemu pomocovala do 6 rokov

autor
18. sep 2022

Tak čo mám teda robiť,...ja som jej dala aj plienočku ale ona ked ma plienku tak aj vtedy mi vravi mama cika kaka... a plače ....tak mam ist na nu tak ze sa jej opytam ci chce do pliebky alebo na serblik a nechat to na nu co si vyberie ?

zuzka1_zuzka1
18. sep 2022

Presne tak by som to urobila, a tiež by som asi vylúčila ci ju to bolí, štípe...

autor
18. sep 2022

Ďakujem za rady, .....som si to odplienkovanie predstavovala trošku ľahšie 🤭😅 ...

zuzka1_zuzka1
18. sep 2022

Niekedy to treba nechať na dieťatko 🙂

sfet
16. mar 2023

Ahoj, neviem či je aktuálne, možno sa už odplienkovala, ale nás malý mal z nočníka traumu. Vždy chytal hysaky, zadržiaval moc, ale na normálnim záchode nie. Tak začal chodit na klasický záchod, přidržujem ho tam zozadu a na den už sa odplienkoval.