Strach trojročného dieťaťa z lekárov

anjelikstrazny
24. máj 2022

Ahojte mamicky,
Ma tu niekto dieta ktore sa boji akehokolvek lekara?
Dnes mi povedala Dr na urgente na Kramaroch ze 3r. dieta uz nema robit sceny....
Maly ma 3r a 3m a proste sa boji ked nevie co s nim idu robit... Mam to aj ja a som dospela (samozrejme o tom nehovorim pred malym). Nepride mi to az tak divne. Dakujem za nazory.

motylik21
24. máj 2022

to je individuálne.... moja dcéra ako 5-ročná prvýkrát nerobila scény u dr.... pripisujem to tomu, že si "zvykla" chodiť dr., keď som ju brávala s mladším (bábom) do poradní... vtedy od nej u dr. nikto nič nechcel, tak ju tie scény mierne prešli.... aj keď doma si to spolu musíme v dlhom rozhovore vždy najprv spracovať, že tam ideme, čo ju približne čaká..... určite by som sa neriadila nejakou dr. na urgente.... napr. ja som ešte ako 10-ročná robila scény u doktorky, dokonca som ju kopala pri vyšetrení a vôbec som nespolupracovala.... moja detská dr. to so mnou zvládla, vedela, že to je vďaka "úžasnému" prístupu na urgente, kde som skončila ako 2-ročná po úraze....až v dospelosti mi mama povedala, čo tam vtedy so mnou stvárali.. zostala mi trauma vtedy na dlhé roky..... možno aj dodnes, síce dnes už nekopem lekárov, ale teda veľmi ich nevyhľadávam a s radosťou tam nechodím

zuzanka.zuzu
24. máj 2022

mala si začať tým, že ste boli na kramároch na urgente 😠 môj názor - tvoje dieťa je normálne a reakcia primeraná, doktorka je pííííp 🙊

PS: naozaj neviem prečo si niektorí lekári zvolili byť lekármi. však to nie je jednoduchá škola, napr. niektorí policajti sa nečudujem, že sú vygumovaní a podľa toho sa správajú, ale prečo sa vzdelaný človek správa ako hovado, to mi je stále záhadou. oni už nasratí vstávajú či? lebo vyhoretím u cca 30-40 ročných to byť nemôže, to je povaha, nie únava

viky173
24. máj 2022

@anjelikstrazny ved 3r je este malicke dieta, nepride mi ta poznamka na mieste, nerob si z toho nic, naozaj... viem, ze sa to lahko hovori, ale skus sa odosobnit od toho, ze to povedala na Tvoje dieta a predstav si, ze by to bolo uplne cudzie male 3r dieta. Povedala by si si pri tom, ze ved je uz dost velke na to, aby nerobilo sceny u lekara? Uprimne ja nie... A ked sa mam priznat, tak ja este ako 6-7r som utekala zubarke z kresla, ked mi mala trhat mliecny zub 😂 a tu som, sice sa bojim aj teraz, ale snazim sa to nedavat najavo a neutekam z kresla 😀

nerya
24. máj 2022

Mala si jej povedať, že dospelá lekárka už má vedieť ako pristupovať a správať sa k pacientom. Ale viem že to sa mi už hovorí teraz 😀 ale nasralo by ma to tiež, nás malý je autista a tiež robí scény, lebo nerozumie a boji sa. 🤷

anjelikstrazny
autor
24. máj 2022

@nerya Ved ona sa ma aj opytala ci ma nejaku diagnozu....A ja ze nie, boji sa lekarov.

thereisabear
24. máj 2022

@anjelikstrazny a skúšala si kúpiť detský kufrík a hrať sa doma na lekára? Nám to veľmi pomohlo. Tiež všetko vopred vysvetliť, príp. sľúbiť odmenu za statočnosť.

katica06
24. máj 2022

@anjelikstrazny naša malá sa tiež dlho bála lekárov, sestier a všetkého nemocničného personálu. Dlho sme sa liečili na onkológii, každý v bielom bol pre ňu nepriateľom. Keď došla teta v bielom buď boli odbery, dávali injekcie, chemo či lieky. Ešte 5-6 rokov po ukončení liečby vždy spustila neskutočný 😭 keď sme šli hocakemu dr.