Ahojte mamicky,
Ma tu niekto dieta ktore sa boji akehokolvek lekara?
Dnes mi povedala Dr na urgente na Kramaroch ze 3r. dieta uz nema robit sceny....
Maly ma 3r a 3m a proste sa boji ked nevie co s nim idu robit... Mam to aj ja a som dospela (samozrejme o tom nehovorim pred malym). Nepride mi to az tak divne. Dakujem za nazory.
mala si začať tým, že ste boli na kramároch na urgente 😠 môj názor - tvoje dieťa je normálne a reakcia primeraná, doktorka je pííííp 🙊
PS: naozaj neviem prečo si niektorí lekári zvolili byť lekármi. však to nie je jednoduchá škola, napr. niektorí policajti sa nečudujem, že sú vygumovaní a podľa toho sa správajú, ale prečo sa vzdelaný človek správa ako hovado, to mi je stále záhadou. oni už nasratí vstávajú či? lebo vyhoretím u cca 30-40 ročných to byť nemôže, to je povaha, nie únava
@anjelikstrazny ved 3r je este malicke dieta, nepride mi ta poznamka na mieste, nerob si z toho nic, naozaj... viem, ze sa to lahko hovori, ale skus sa odosobnit od toho, ze to povedala na Tvoje dieta a predstav si, ze by to bolo uplne cudzie male 3r dieta. Povedala by si si pri tom, ze ved je uz dost velke na to, aby nerobilo sceny u lekara? Uprimne ja nie... A ked sa mam priznat, tak ja este ako 6-7r som utekala zubarke z kresla, ked mi mala trhat mliecny zub 😂 a tu som, sice sa bojim aj teraz, ale snazim sa to nedavat najavo a neutekam z kresla 😀
Mala si jej povedať, že dospelá lekárka už má vedieť ako pristupovať a správať sa k pacientom. Ale viem že to sa mi už hovorí teraz 😀 ale nasralo by ma to tiež, nás malý je autista a tiež robí scény, lebo nerozumie a boji sa. 🤷
@nerya Ved ona sa ma aj opytala ci ma nejaku diagnozu....A ja ze nie, boji sa lekarov.
@anjelikstrazny a skúšala si kúpiť detský kufrík a hrať sa doma na lekára? Nám to veľmi pomohlo. Tiež všetko vopred vysvetliť, príp. sľúbiť odmenu za statočnosť.
@anjelikstrazny naša malá sa tiež dlho bála lekárov, sestier a všetkého nemocničného personálu. Dlho sme sa liečili na onkológii, každý v bielom bol pre ňu nepriateľom. Keď došla teta v bielom buď boli odbery, dávali injekcie, chemo či lieky. Ešte 5-6 rokov po ukončení liečby vždy spustila neskutočný 😭 keď sme šli hocakemu dr.
to je individuálne.... moja dcéra ako 5-ročná prvýkrát nerobila scény u dr.... pripisujem to tomu, že si "zvykla" chodiť dr., keď som ju brávala s mladším (bábom) do poradní... vtedy od nej u dr. nikto nič nechcel, tak ju tie scény mierne prešli.... aj keď doma si to spolu musíme v dlhom rozhovore vždy najprv spracovať, že tam ideme, čo ju približne čaká..... určite by som sa neriadila nejakou dr. na urgente.... napr. ja som ešte ako 10-ročná robila scény u doktorky, dokonca som ju kopala pri vyšetrení a vôbec som nespolupracovala.... moja detská dr. to so mnou zvládla, vedela, že to je vďaka "úžasnému" prístupu na urgente, kde som skončila ako 2-ročná po úraze....až v dospelosti mi mama povedala, čo tam vtedy so mnou stvárali.. zostala mi trauma vtedy na dlhé roky..... možno aj dodnes, síce dnes už nekopem lekárov, ale teda veľmi ich nevyhľadávam a s radosťou tam nechodím