Ahojte baby.
Chcem sa vás opýtať na nejaké rady, tipy a triky. Moje 2ročné dieťa má už nejakú dobu strach z kakania. Kaká raz za týždeň. Ako ho presvedčiť o tom, že kakanie je prirodzená súčasť života? Zapečené nie je, lebo dávam Fructolax. Za každú radu vám budem veľmi vďačná.
moj tiez nechcel do nocnika, asi skor nevedel, ale nevedel to vyjadrit slovami, aj ked plynule rozpraval, dalo sa mu to iba do plienky a v stoji...🙂 potom sme obaja ochoreli,brali sme antibiotika, maly raz sadol na nocnik, ze sa vycura, a tak to z neho vyfrclo, ze do pol nocnika kakina, sam bol prekvapeny, a strasne sme sa na tom nasmiali, lebo nocnik bol vyhravaci, a kym cural, vyhraval, a ked don dopadla ta naloz, prestal, a odvtedy uz nezahral...🙂 a maly sa prestal bat kakat do nocnika...🙂
Tiez som toto kedysi so synom riesila. Nepomahalo nic. Skusali sme uplne vsetko, sedeli sme na nocniku aj na wc s nim, vysvetlovali dokola, citali knihy, pozerali videa, spievali pesnicky, slubovali odmeny.. bol schopny nekakat aj tyzden. Trvalo to cca pol roka. Vsetky dostupne moznosti sme skusali a uz som sa chystala riesit to s psychologom.
Jedneho dna sa zobudil, ze ide kakat ako velky chlap a odvtedy kaka normalne. Do dnesneho dna netusim, co bolo tym impulzom, ze sa zrazu sam rozhodol.
U nás pomohlo keď som synčeka počas kakania na nočníku držala za ruku.
@simcaas Sestra presne toto riešila. Jednoducho mu to ukáž. Pokojne si sadni na nočník. Hoci to môže znieť vtipne funguje to. Musí vidieť, že je to aj pre teba prirodzené.