Ahojte
Kedy ste isli pvykrat k ocnemu na vysetrenie strabizmu dietata?
Pediatricka nam dala vymenny listok na vysetrenie, ale oftalmologicka nam povedala ze ju vysetri az ked bude mat po 1.roku, co je az o 3.5 mesiaca
Zda sa mi to dlho na to cakat ked uz teraz mame vymenny listok.
Popripade ak by ste mohli odporucit detsku oftlmologiu v Bratislave?
Dakujem
boli sme v roku
Mame dve dcérky. S oboma sme boli v šiestich mesiacoch. Išli sme tam skrz toho, že ja mám strabizmus, je to dedičné. Staršej v pol roku predpísal okuliare, vďaka tomu nezačala skulit, doteraz okuliare nosí ma skoro štyri roky. Mladšej nepredpisal. Ale pravidelne kontroluje, či dioptrie klesajú. Ak máte vymenny lístok, nedajte sa odbiť a uricte choďte. My sme boli na kramaroch
@rybka2021 kontaktujte Uniu nevidiacich v Bratislave,maju pristroj Plusoptix a mohli by sa pokusiť urobiť preventivne vysetrenie zraku u vasho dietatka,nech viete či su tam aj dioptrie.S protokolom o vysetreni treba ist nejakej ocnej lekarke.Pozrite si stranku www.zdraveocivskolke.sk Je to bezplatne,bezkontakne vysetrenie🙏A da sa omerať už od 6 mesiacov veku dieťatka.
@danka56 dakujem. Aha, tak 6 mesiacov je naozaj malicke. Drzim place.
Nahodou telefonne cislo kramare?
Je to toto?
https://www.nudch.eu/index.php/kliniky-a-oddele...
So synom sme boli keď mal 11 mesiacov. Chcela som ísť skôr, no pediatrička ma odbila že také malé dieťa mi nevyšetria a mám počkať aspoň kým nebude mať rok, že to sa ešte môže upraviť. Keďže ale škúlil od narodenia a veľmi, tak som to riešila. Očná mi potom povedala že vyšetrujú aj oveľa menšie deti a vôbec nie je skoro v 11m na vyšetrenie. Synovi namerala +5 na oboch očiach a hneď dostal aj okuliare. V 1,5 roku podstúpil operáciu obidvoch očí. Operáciu bolo nutné stihnúť do 2. narodenín aby mala korekcia čo najlepší efekt. Som fakt rada že sme to riešili hneď a nečakali.
@rybka2021 áno. My sme chodili profesorovi gerincovi. Momentalne skrz vzdialenosti a ze to nie je také vážne meníme doktora.
Ale z rôznych kútov Slovenska tam chodili. A teda s malými deťmi.
Ak by predpísali okuliare vôbec sa toho nebojte. Dcérka si veľmi dobre zvykla a ono tak malé dieťa si zvykne omnoho lepšie ako také dvojročné. A hlavne to pomôže. Držím palce
@sono2 ja netvrdím,že to nahrádza navštevu oftalmológa,ale ten skríning dokáže odhaliť očnú vadu a tým,pri takom malom dieťatku ktoré sa ešte nevie pozrieť do refraktometra pomôcť oftalmológovi,ktorého rodič následne s dieťatkom musí navštíviť.Nikde nepíšem,že netreba potom očného s dieťatkom navštíviť.Robím to 10 rokov a za tých 10 rokov,čo mám spätnú väzbu od oftalmologov v našom kraji,tak tie mnou nájdené dioptrie sú 95% potvrdené aj nimi.Samozrejme,že po rozkvapkaní a vyšetrení zraku na refraktometri môže byť istá odchýlka a môže byť aj ovela vyššia dptr. nakoĺko plusoptix zmeria len do plus,či mínus 4 dptr.
@rybka2021 neboli sme, nie. Mozno kusocek to ma, ale ani pediatricka nic nehovorila, ze podla nej je okej. Niekedy tie drobne odchylky vraj sa nam zdaju tym, ze ma babatko dalej ocka od seba, sirsi koren nosteka a kukne do strany a to ocko tak zabehne akoby, ale ze to je opticky klam. No ale toto je uplne minimalne u nas.
@rybka2021 nam tiez povedali, ze do roka sa upravi a ak by nie, potom mame prist. U nas sa upravilo, takze neviem...ale sme z BB.