Ahojte, dcérka má strabizmus, chodí do kosic k doktorke Orlovskej. Predpísala jej okuliare s dioptriami, ale okular nemá. Okuliare nosí už rok dennodenne a nedošlo k zlepšeniu. Nakoľko bude mať v jari 6 rokov a v septembri ide do školy, doktorka uvažuje nad operáciou oka. Ešte čakáme do jari a vtedy by mala rozhodnúť.
Moja otázka nie je to, ci je vhodná operácia, to sa nedá z takého príspevku posúdiť 🙂 ale otázka je ci sa niekomu stalo ze lekárka odporučila operáciu a išiel k inemu ocnemu a vedel to poriesit bez operacie. Rozmýšľame nad tým, že by sme šli ešte inde na vyšetrenie aby sme poznali názor iného odborníka.
Tiež mi kľudne napíšte ze ak vaše dieťa bolo na operácii, ako ste to zvládli a ci to pomohlo. Ďakujem pekne
@deti95060810 a kedy sa to prosím zlepšilo? Naša ma teraz 5 a pol roka. Ďalšia kontrola je o pol roka. A chcela by operovať tak aby už v škole to mala poriešené
Ja som mala operovany strabismus. Ked som mala 5 rokov tak obidve oci, ked 10 tak iba lave oko. Okuliare vobec nepomohli.
okuliarmi to trvalo dlho...odhadujem že asi 5 rokov.
najskôr boli zlé krvné testy, potom zas corona...a už netreba
Ahoj, my sme presli k dr. Orlovskej od inej dr, ktora operaciu nezvazovala. Dcere stale navysovala dioptrie, stav nezlepseny. Kedze som chcela iny nazor, sli sme na vysetrenie k dr. Orlovskej, a do pol roka bola dcera zoperovana. Rozdiel viditelny hned po operacii/ operovali ju ako prvacku. Teraz ma o 10 rokov viac, obcas, ked je unavena alebo pri chorobe, oko mierne ubehne. Operaciu zvladla v pohode, bola som s nou, 3 dnova hospitalizacia, hojenie bez problemov, doma sme este kvapkali kvapky do operovaneho oka.
ja by som dala operovat, cim skor, tym lepsie. Dcere operovali ako 4r a super, bolo to tazke, ale zvladli sme to. Predtym okuliare a prelepovanie velmi nepomahali
Ďakujem za odpovede ❤️