Strabizmus

5. jún 2023

Ahojte dnes sme boli u očnej lekárky dala nám okuliare 2.5 na obe očká dieťa ma 1 rok čiže detské neviete koľko cca vyjdu cenovo ?

taktotedanie
5. jún 2023

Podla toho aj aku mate poistovnu,treba si zistit kolko co vasa poustovna preplaca

terezka1947
5. jún 2023

Zľava z receptu je 11e,okuliare si viete kúpiť aj do 60e,s tým,že ešte dodatočne si viete požiadať o preplatenie nejakej sumy,kto.ponuka ta,kt.poistovna.

hygienka
5. jún 2023

My sme dávali robiť okuliare keď mal drobec rok a pol cca. Rám nás vyšiel cca 60€, kúpili sme taký s gumičkou, zelený. Podľa mňa je na zjedenie v tých okuliaroch 🤭😂😍 dioptrie dostal na začiatok 3,5 a tie stali cca 80€.
Poisťovňa dôvera -Pokiaľ má dioptrie od -4 do +4 tak mate nárok na uplatnenie benefitu 50€ na rám alebo sklá 1x ročne. Treba si odfotiť recept,. bloček atď. Najprv zaplatiť v optike a potom si to uplatniť cez aplikáciu.

hygienka
5. jún 2023

@terezka1947 akože sklá+ rám za 60€ ?! To kde je taká lacná optika?! 😲

terezka1947
5. jún 2023

@hygienka dá sa 😉

hygienka
5. jún 2023

Ešte doplním, že to sú ceny za máj 2022. Teraz sú isto drahšie sklá, inflácia, všetko išlo hore.

hygienka
5. jún 2023

@terezka1947 no ako neviem aké by to boli okuliare, ale nepredpokladám skla so špeciálnou úpravou pre deti - pevnejšie sklá a odolné proti poškriabaniu, aby aspoň čo to vydržali, keďže dieťa je tvor kreatívny.

e1i
5. jún 2023

My sme v decembri davali robit 3rocnej 140 eur, 70 ram a 70 skla.

terezka1947
5. jún 2023

@hygienka su to skla so speci tvrdením pre deti. A ram tiež ľahučký,čiže stačí hľadať správnu optiku 😉

hygienka
5. jún 2023

@terezka1947 naše dieťa také sklá má. Ale ešte sme nenašli optiku, kde by nás tieto skla + rám vyšli 60€ ako si písala. Daj mi tip na takúto optiku keď sa to teda dá. Lebo my dáme ročne 300€ na sklá.

terezka1947
6. jún 2023

@hygienka nemôžem a nechcem robiť reklamu.
A druhá vec,skús pochodit viacero optik,spýtať sa,čo ti konkrétne za skla ponúkajú a či naozaj všetko,čo ti ponukaju-najma pre deti,nevedia dať v primeranej cene.
Treba rozprávať, pýtať sa,nenechať sa odbiť. Odborník vie ponúknuť dobrý produkt (najmä pre deti) a za dobrú cenu. Alebo inak napíšem,každá optika má širokú škálu ponuky a nie vzdy na úkor kvality.

hygienka
6. jún 2023

@terezka1947 ale to že tu niekomu poradiš nie je reklama. 🤭
V septembri máme ďalšiu kontrolu, budú sa meniť dioptrie a aj nový rám už treba, ale pochybujem,že nájdeme niečo lacnejšie.

taktotedanie
6. jún 2023

Za detsky ram a kvalitne naozaj kvalitne skla v takej sumu podla mna bez sance , jedine ze z nekvalitneho skla.. co som uz zazila z jednej optiky cena skvela a dosiel pan ze nevidi, skla som otocila k oknu a boli na nich napisy v cinstine nedalo sa to nijako dat dole vycistit nic, pri reklamacii predajkyna uznala, ze su to skla z ciny za par eur
Za okuliare aj s ramom vtedy zaplatil 70€
@hygienka @terezka1947

hygienka
6. jún 2023

@taktotedanie súhlasím a tie skla musia byť odľahčené, veď keď dám 2 ročnému hrubé popolníky tak mu bude hlavu k zemi ťahať 🤭😂 náš má fakt tenké sklá, na to že má tak silné dioptrie. A pre tak malé dieťa sme zohnali rám.iba v jedinej optike u nás, inak ich je 7 🤷

taktotedanie
6. jún 2023

@hygienka take malicke ramy je niekedy problem este pre vacsie deticky klasicke ramy ale pre tak male nie v kazdej maju ani v KE to nie je v kazdej optike samozrejmostou 🤷🏻‍♀️

terezka1947
6. jún 2023

@taktotedanie nemusia byť vôbec z Číny. A sklá sú kvalitné.
@hygienka ok,napíšem,že je to veľká,možno najväčšia sieť optik v Čechách a na Slovensku. Po zľavách cez recept,zľave z rámu,kt.ponukaju napr.:89-5-60%, 2x sklá 20-3
Výhodou detských okuliarov je maly priemer skiel. Maličké deti majú poväčšine plusové dpt,tam stačí šikovné vybrať priemer a dokonca,do cca 2,0dpt,aj viac nie je nutné potrebné ani super stencenie. Stačí sa trošku pohrať s cenníkom a priemermi. Sklá sú so super tvrdením,dokonca mnohé aj českej,či slovenskej výr by. Dokonca sa táto suma da ustáť aj u rakúskych skiel známej značky,kt.prerazila na trh z multifokalom ako prvá. Samozrejme,že obchodník v optike ide najprv s vyššou cenou a keď to rodič zaplatí,prečo by riešil ďalej.
Preto píšem,že pýtajte sa,hľadajte a že každá jedna optika má v ponuke dostupné ceny,pretože aj výrobcovia skiel majú širokú škálu skiel.

taktotedanie
6. jún 2023

@terezka1947 samozrejme ale napriklad ja ked pride pacient ze nevidi dobre na nove okuliare, najskor premeriam dioptrie ci naozaj dostal to co som mu napisala a potom sa pytam kde si okuliare dal spravit lebo uz vieme par optik v kosiciach kde to flakaju a keby som vtedy naozaj po tych sklickach nevidela popisane tie cinske znaky ktore fakt nesli nicim dole a nebola to ani folia tak si davame na to teraz pozor a samotna predajkyna aj priznala, ze su nekvalitne a teda marza nahodena samozrejme a vraj sa im vsetky okuliare s tymi sklami vratili na reklamaciu co sa ani necudujem
Samozrejme sa mi stalo aj to, ze dioptrie jednoducho nesedeli s tym, co ma pacient na recepte resp nesedeli cylindre a uhly pretoze sa zle odmeralo v optike PD ( zazila som predajkynu v optike so strabizmom viditelnym na 10km a teda to sa potom nexudujem )

terezka1947
6. jún 2023

@taktotedanie bohužiaľ,bohužiaľ....nie v každej optike sú optici. A z toho pramenia kadejaké zbytočne nepríjemnosti a aj zle optické pomôcky,čo najmä u detí,je veľkým problémom. Keď sa u nich niečo zanedbá,potom to má nezvratné nasledky.Lebo okuliare sú v prvom rade zdravotnou pomôckou,až potom módnym doplnkom.

taktotedanie
6. jún 2023

@terezka1947 uplne suhlasim
Teraz bohuzial v optikach niesu optici ale predavacky s nejakym rychlokurzom co je na veelku skodu , nie kzdy navstivi lekara na predpis okuliarov ale ide do optiky kde ju ich vlastne spravi predavacka a potom sa pridu k nam do ambulancie stazovat, ze nevidia 🤷🏻‍♀️ len ja sklicka opravit neviem a ked im neuznaju reklamaciu a je z toho neskutocny ucet s kopou penazi
Ja uz ako tak viem v nasom meste kde sa oplati ist si spravit okuliare
Je to zdravotnicka pomocka ja osobne nosim okuliare do dialky bez nich ani krok tak sa viem vzit do koze ludi co nevidia alebo ako im okuliare skvalitnia zivot a teda je to pre mna v urcitom ohlade aj modny doplnok a mam ich teda vela 😂kedze ich nosim odkedy vstanem az kym nejdem spat, samozrejme predpisane teda skusam si ich sama alebo kolegyna 😂
Ale plne s vami suhlasim

autor
8. jún 2023

@e1i tak už máme objednane rám 172 eur jedno sklicko 27
Ale vo focus optike majú teraz pre deti dobrú zľavu takže nám to stiahlo okolo 100eur 😊

terezka1947
8. jún 2023

Fúha,tak to ste vybrali drahú záležitosť pre také malé dieťa.