Ahojte, mám týždňového novorodenca a posledné dva dni neviem či sa nevie vykakať alebo čo, ale dve dni ako sme boli doma z nemocnice kakal také riedke žlté aj 2x za deň.a posledné dva dni iba také bobky mal ani jie tvrdé len 1x za deň,neviem či je to ok,neplače zeby ho brusko bolelo alebo čo,ani pridiet som ho nepočula ako tie prvé dni z pôrodnice,cikat cika to každé kŕmenie prebalujem,krmim UM nutrilon a vypije tých 40-60ml ideme aj tento týždeň k pediatrovi pokiaľ neplače neriešim len ma to zaujíma či z ničoho nič prestane mať riečku stolicu 🙂
@ivinkapink nie nedojcila som vôbec,v nemocnici používali bebu,ja ako som prišla domov nutrilon a dva dni na to taká tvrdšia stolica oproti tej z nemocnice,hej s žltá..už ma to tá rúrka napadla tak vyskusam
Ako? V prvom rade by som nemenila mlieko, ked ste mali v nemocnici bebu a neboli ziadne problemi....nam doktorka prizvukovala,ze to najhorsie, ked menime mlieko, bábätku trva aj 2tyzdne kym(ak) si zvykne na novú znacku....tak mozno si teraz zvyka...ak by bola stolica prilis tuha, moze sa detom na umelom mlieku davat aj pit prevarena voda...
Ahoj, zlta riedka stolica byva u dojcenych deti, vobec si nedojcila? Dojcene deti zvyknu kakat niekolkokrat za den. Deti na umelom kakaju menej, moze byt aj raz za den a z nutrilonu je ina stolica (nie je zlta a je hustejsia). Pokial dietatko nema poblemy malo by to byt v poriadku. Starsia bola na nutrilone a mala problem sa vykakat, pouzivali sme rektalnu rurku, moze sa pouzit aj ked sa zda ze ju boli brusko aby odisli plyny..