Dobrý deň mamičky mam otázku môj syn má dva roky pred necelým mesiacom mal brusnu vyrozu prehananie a teploty odvtedy ma stolicu nie hustú ale takú riedku ale nie úplne riedku máva do zelena a do žltá málokedy sa stane ze do hnedá vôbec to nechápem s čoho môžem mať takú stolicu a vyrozu tri týždne v kuse by podľa mňa nemal mate niekto stým skúsenosti ďakujem a pekný deň prajem
my sme toto nedávno riešili s 2,5 r. dieťaťom. dva týždne takáto stolica, labáky v poriadku. bralo probiotiká a pomohlo až, ked som asi na týždeň nasadila bezlepkovú diétu. riedke a a časté stolice skončili a asi po týždni sme prešli na bežnú stravu
Doktorka co na to? A dávate probiotiká? Pretože co som čítala zafarbenie stolice určuje dost veľmi zlozenie črevných bakterií. Napriklad babatka majú žltú stolicu pretože nemaju dostatok nejakých bakterií ktore ju zafarbujú na hnedo ( premieňajú bilirubin na nieco hnedé) postupom casu ich získavajú do čreva a kedže vas maly mal hnačky tak zrejme nemá správne zlozenie tých bakterií . Ale aj tak najlepsie možno dat na rozbor doktorke.