Stolica u bábätka kŕmeného materským aj umelým mliekom

24. aug 2023

Ahojte, moja 3 mesačná dcérka je od narodenia pol na pol dojčená aj dokrmovana umelym mliekom.
Cca mesiac sa mi dari v noci čisto len kojiť a až cez deň dávam po každom dojčení UM lebo moje jej nestačí.
Od tejto zmeny v nočnom kŕmení (asi) došlo aj k zmene vyprázdňovania - do vtedy kakala denne, niekedy aj 2x.
Posledný mesiac teda kakala dokopy 4x stále po 5tich dňoch.
Dnes je to 4. deň čo nekaká, predpokladám že to asi zajtra príde 😃 otázka je, či takáto frekvencia vyprázdňovania každých 5 dni je v poriadku, keďže konzumuje denne umelé mlieko a druha otázka: dnes jej výraznejšie zapáchajú prdy to by asi nemali, alebo je to ok ?

taktotedanie
24. aug 2023

Moje dieta bolo na tom tak isto
Bolo mi vysvetlene, ze tym ze miesam mm aj um niekedy je to travenie take kadejake a casto su problemy s vyprazdnovanim
Davali sme biogaiu a trochu sa to zlepsilo

autor
24. aug 2023

@taktotedanie probiotiká mame už od 3 týždňa, mame probiofix baby, vlastne nič okrem tohi nočného dojčenia zmenené nebolo, tak nerozumiem prečo táto zmena vo vyprázdňovaní.
Ešte dodám, že bolesti nemá, nepučí sa je spokojná, nemá ani tvrdé bruško jej skratka kakat netreba 🤷‍♀️

anavixy
24. aug 2023

Pokial nema tazkosti s kakanim (nie je stolica prilis tvrda), nema bolesti bruska, prospieva, nenafukuje ju nejako extra a teda nepuci sa na kakanie ale proste sa jej len neda kakat, tak podla mna je to ok. Ako casto papa cez den? Nie je mozne radsej dojcit castejsie a nedokrmovat? Zapach je tiez ok, pokial nie je spojeny aj s bolestou napr. Frekvencia vyprazdnovanie aj charakter stolice sa meni aj vekom, tak ako vsetko ostatne. Treba sa riadit podla dietata, ked je ono ok, je to ok 🙂