Stolica u 6-týždňového bábätka, ktoré pije umelé mlieko

lilko123
26. máj 2024

Ahojte mam 6tyzdnovu dcérku a chcem sa spýtať ci je normálne pri UM aby kakala riadku zelenú stolicu a máva aj bolesti bruška keď ide kakat.
Mam to riesit lekárom? Ďakujem za každú odpoveď

majamat
26. máj 2024

je pre mna zvlastne pozastavovanie sa nad tym, ez ma babatko riedku stolicu. babatka jednoducho riedku stolicu mavaju. maju tekutu stravu, ich travenie nie je este uplne vyvinute a teda aj zhladiska nezrelosti je lepsie ked je stolica taka, preto to zrejme takto priroda zariadila. nemaju este dostatocne vyvinute svalstvo,a yb dokazali vytlacit tuhu stolicu.

co sa tyka farby, ja som to s dr riesila, ale moja dcera bola na materskom mlieku. viem, ez tato tema tu bola viackrat, no aj u nas a aj tu sa viackrat potvrdil, ze sa nejednalo o ziadny problem a deticky zrejme obcas takus tolicu mat mozu. u deti krmenych UM mamicky niekedy skusili vymenit mleiko tusim som niekde zachytila ze za to moze obsah zeleza v mlieku, no nie som ista, ci si pamatam dobre.

co sa tyka bolesti bruska, tka moze amt koliky. mava to vlemi vela deticiek. nesuvisi si to so stolicou priamo, ale tusim s vyvinutim nervoveho systemu criev. tu su rady,a ko to zvladnut. necitala som to vsetko, ale teda my sme pouzivali kvapky Sab simplex. trosku pomahali a tiez sme cvicili, masirovali brusko.
https://www.hipp.sk/baby-blog/mamy-mamam/novoro...

lucia13022023
26. máj 2024

Mne bolo povedané doktormi, ze zelená stolica akoby špenátovej farby je normálna, je to zo železa co je v UM (konkrétne v bebe).
Riedka stolica je v poriadku.
A čo sa týka bolesti bruška, môže ísť o koliky, môže ísť o to, že bábätku nesadlo mliečko. Ja osobne by som sa o tom porozprávala s doktorkou, nemenila by som mlieko hneď. Možno by pomohol sabsimplex, baby calm alebo espumisan. A samozrejme masaze bruška.

lilko123
autor
26. máj 2024

@lucia13022023 prave že espumisan jej dávam do mliečka a stále ma akoby kŕče plače mi a ta stolica je zelená a riedka

danielahamar
26. máj 2024

Je kyslá ta stolica? Ak áno, treba informovať mudr., treba zmenít mlieko, skúsiť najprv bezlaktózove, ak nepomôže, tak nutrilon Allergy Digestive Care je na abkm bez laktozy, dá sa aj na predpis, ak sa robí mesačný eliminacny test