Prosim vas ako casto maju stolicu vase deti?
Deticky co poznam maju stolicu raz za den.
Moj syncek ma od pol roka stolicu raz za 3-4 dni,je to normalne?
@kamilka2012 Naša mala každý deň aj viackrát za deň, no posledný mesiac tak jedenkrát za dva dni. Podľa mňa to je normálne, pokiaľ ho netlačí bruško, nesťažuje sa na bolesti, nemá bolesti pri vyprázdňovaní.
syncek je na bezmliecnej diete takmer od narodenia a teraz ma podozrenie na celiakiu,preto zistujem,ci aj ine deti maju stolicu raz za 3 dni,dlhodobo /my to uz mame 2,5 roka/ alebo okrem ineho je to priznak celiakii ☹
@kamilka2012 ak nemá tvrdé bruško, neboli ho to a nekaká bobky je to ok.Moj syn mal s tým problém, že chodil menej často, ale nezapekalo ho jeden lekár tvrdil, že musí každý deň, chirurg v nemocnici, že sú to talafatky, že, ak nemá problém môže ísť aj raz za 3 dni
Zdôvodnil to, že cholerici, energicki ľudia chodia niekedy aj viac x za deň, pohodičkovi kludni ľudia flegmosi majú aj to trávenie spomalené.Takze, ak nejaká bobky nerieš to, ale veľa pohybu, vody, ovocie so šupkou, ja do polievok dávam pšeno, vločky a je to v poriadku
Nič sa nezmenilo chodí na veľkú raz za tri dni nemá význam ho každý deň posielať a tlačiť, lebo tak ma jeden lekár vystrašil, že sme fungovali na šťave zo sliviek, všetko som zmenila a tak či tak nechodil len stres bol doma
Ja tiež nechodím denne
@kamilka2012 nevyznám sa v tom, ale nie je to náhodou tak, že pri celiakii sú naopak hnačky ?
@eliska13 pri celiakii mozu byt hnacky alebo prave naopak zapchy
@kamilka2012 a kaká ťažko?ak nie neriešila by som to iba trocha zmeniť stravu...každý to má ináč nastavene
@eliska13 nie nekaka tazko
Nie, uplne ok to nie je. Mala ked nema stolicu ju to tlaci a stazuje sa. Staci aj 2 dni. Chodi kazdy den, ale obcas sa stane, ze nejde, Syn mal s tym tiez problem. Skus co najviac vlakniny, tekutin, ovocia, nam pomohli aj probiotika