Stolica trojročného syna je sfarbená do červena

luciaxy
22. okt 2014

Ahoj, moj 3 rocny syn si zmyslel pred dvoma tyzdnami, ze bude kakat do nocnika a tak som si vsimla, ze ma niekedy stolicu sfarbenu do cervena. Kaka tak 2 krat denne. Napr. 1 stolicu ma do cervena a dalsiu normalne hnedu. Alebo aj tri stolice za sebou do cervena a potom zase normalnu hnedu. Ta do cervena je akokeby zjedol cviklu, ale tu nejedol. Co to moze byt? Moze sa to sfarbit aj z jedla? Zajtra radsej idem k dr., ale dovtedy sa asi zblaznim od strachu. Dakujem.

sasa1983
22. okt 2014

z jedla nie....nie je tam prítomná čerstvá krv?

mandarinkadarinka
22. okt 2014

A nejedol nejake lizatka alebo niečo do červená? My sme mali krvavé stolice a mali sme ecoli a bral antibiotiká. Boli ho aj bruško?

katarinamarkova
22. okt 2014

@luciaxy ak je tam krv, cele zle, doktorka.....ak je len cervenkasto sfarbena, nemusi ist o cviklu, moze ist napr. o farbiva v jogurtoch, cukrikoch, rajciny, papriku ktora je bezne vsade v prikrmoch

marionmarion
22. okt 2014

A dokazes urcit ci je to krv alebo iba cervena stolica? Ma tvoj syn zapchu, tazko sa mu kaka? V tom priade male mnozstvo krvi bva u deti bezne. Inak moze stolicu sfarbit aj jedlo, ako cvikla, cervena paprika ( nie mleta, ale cerstva), cucoriedky, rajcinovy pretlak v jedlach (napriklad rajcinova polievka, omacka), cukriky, zele, gumeni medvedici a cokolvek ine, co obsahuje jasnocervene farbivo a tiez niektore lieky, ktore sa travenim nemia na cervenu farbu napriklad skupina Amoxicilinov (ATB) aj ine. Bral tvoj syn lieka, jedol nieco z toho co som napisala? Ma aj ine priznaky, je bledy, slabsi, boli ho brucho, ma problemy s travenim?

bonaqa2013
22. okt 2014

len sa nezblázni nie je z čoho, moc si tým nepomožeš. Ak nemá dieťa bolesti bruška do rána vydržíte. A ráno k lekárovi. podĺa mňa to nič nie je - može to byť zo zápchy.

mihula
22. okt 2014

@luciaxy dva tyzdne sledujes stolicu dietata a dnes to riesis?V lekarni dostat test na pritomnost krvi v stolici.Stoji par euračov

mammaroma
22. okt 2014

Treba ísť lekárke, popísať príznaky, farbu, konzistenciu a zápach stolice, ak náhodou nie je typický. Možno ona bude chcieť doplniť ešte iné vyšetrenie. Ale určite treba ísť.

luciaxy
autor
22. okt 2014

Bolesti bruska nema, stolica nezapacha a je dost tvrda. Ja som tu sfarbenu dnes aj rozpytvala a krv som nenasla. Uz mesiac pije ovocne caje, pridavam tam trochu sirupu na ochutenie(cerveny). Obcas papa cukriky, ajjlizatko si da. Niekdy ma polovicu stolice do cervena a pol hnedu. Ten test ma nenapadlo kupit.

katarinamarkova
22. okt 2014

@luciaxy ovocne caje s cervenym sirupom 🙂 tam mas zahadu vyriesenu

luciaxy
autor
22. okt 2014

@katarinamarkova myslis, ze je to v tom? Davam mu taky caj asi tri tyzdne odkedy bol chory. Mal anginu, tak som mu ho zacala davat, a odvtedy ho pije kazdy den rano a aj v skolke im davaju ovocne caje.

jana_eyre
22. okt 2014

@luciaxy moja dcera mala raz krv v stolici ako babatko a boli to take nitky krvi.. testy ale nic neodhalili, niekedy sa to stava..
treba to ale vzdy presetrit, ale ako pises, ze mu davas cerveny sirup - tak zrejme ten farbi.. totiz, ak sa jedna o nieco vazne, krv nie je v "hovienku", ale videla by si ju v celom okoli stolice.. aspon taku skusenost mam s mojou neterou...

katarinamarkova
22. okt 2014

@luciaxy precitaj si zlozenie toho caju, ci toho sirupu.....
v ovocnych vacsinou sipky- cervene, ibistek- moooc cerveny....plus v niektorych aj farbiava ci aromy...
sirupy podobne.....pozor aj na tie prirodne identicke farbiva - stale su to len farbiva - cize farbia 🙂
pre istotu ale kludne kup ten test v lekarni....nic za to nedas....par eur za pokoj stoji 🙂
ale myslim ze to je v tom...ak teda nema ine tazkosti, tak netreba robit paniku

luciaxy
autor
22. okt 2014

Zajtra idem k dr. Aj so vzorkou stolice a potom kupit test do lekarne.
@jana_eyre a co bolo tvojej neteri? Moja dcera mala na povrchu stolice krv a bolo to z trhlinky. Ja som raz tiez mala krv ked som mala velmi tvrdu stolicu a zmakcenim stolice to preslo.

luciaxy
autor
23. okt 2014

Takze sme dali stolicu na rozbor na bacily a parazity. dr. povedala, ze test na krv sa robi az po trojdnovej specialnej diete, inak to skresluje. Kazala mi vynechat ovocne caje a sirup, ze to moze sposobit sfarbenie.