Stolica raz za týždeň u trojročného dieťaťa

jarushka_12
19. sep 2015

mamičky dcerka bude mat 3 roky zo stolicou sa trapime on narodenia no za posledny rok sa to nejako zhorsilo . Stolicu mava len 1 krat za tyzden , Pritom ma dost pestru stravu a pije aj dost tekutin minimalne 2-3 litre denne . stazuje sa na bolest bruska , na stehienkach , ruckach a na hrudi jej vysli take male vyrazsticky ako potnicky no ma ich uz dlhsie , Sme objednany na gastro , mate niekto skusenosti ?? dakujem krasna 😉

jarushka_12
autor
19. sep 2015

nikto nepopise ? 😒

afrika
19. sep 2015

na gastro vás pri stolici raz za týždeň mali už dávno poslať...
môj syn nevedel kakať od 5teho týždňa dlhých 13 týždňov.. vôbec.. robili mu veľmi veľa vyšetrení, našťastie už je dobre..
držím silno prsty nech sa dostanete čo najskôr na gastro..

nikawero12
19. sep 2015

@jarushka_12 tvojmu 3-ročnému dieťaťu dovolíš vypiť 2-3 litre tekutín denne??? 😕 ....a ty si takto normálna?

inull5
19. sep 2015

@jarushka_12 ahoj,tých tekutín je strašne veľa a napriek tomu je problém.so.stolicou? Vieš,možnosti je dosť, môže to byť aj štítna žľaza,môže byť problém v tenkom ale tiež v hrubom čreve. Skus bližšie popisat problém. Od narodenia,ako sa to prejavuje a pod.,či dieťa prospieva,a podobne.skus výšku a váhu napísať.

jarushka_12
autor
19. sep 2015

@nikawero12 preco by som nemala byt normalna?

sjuzan77
19. sep 2015

@jarushka_12 skus blizsie specifikovat, v com je problem - vobec nema nutkanie, ci aj ma, ale zadrziava? s mojou dcerkou (3,5 roka) sa trapime uz rok aj pol, stolicu mavala cca raz za 10 dni, ale tam bol psychicky blok a na to veru nepomoze nic. po roku a pol sa od leta zacina dopracovavat k vyprazdneniu raz za 3-5 dni, co je obrovsky uspech.

jarushka_12
autor
20. sep 2015

@sjuzan77 nie nemá nutkanie , len sa stazuje na bolesst bruska,,Noa ked sa po tom tuzdni vykaka stolicu nema tvrdu

mia18112
20. sep 2015

Ahoj, my máme podobný problém od narodenia. Najskor ako maly maval silne koliky, ktore trvali az do 4. mesiaca. Kakáme tak raz za 4 -5 dni. Ale vobec to neriesim. Maly prospieva, na brusko sa nestazuje tak sa nebojim. Obcas , ked mu uz treba (zvycajne ten 4. alebo 5. den. ide akoby par krat skusit, s tym, ze sa mu este nedá.....sa vrati z WC. Snažim sa dávat vela ovocia ( zeleninu nám odmieta) + musli tycinky + susene slivky + vela polievok ( tie ma nastastie rad).......hádam sa to vekom upravi. Teraz mame 5 rokov.

bosoriak
20. sep 2015

@jarushka_12 Je tu viac takych tem, skus pohladat vo vyhladavaci. Mojej dcere pomohlo to, ze som si to proste prestala vsimat, silit ju a sledovat kazdy krok. Tiez chodi raz za 3-5 dni, obcas sa stazuje na bolesti bruska, tak jej ponuknem gylcerinovy cipok a to vacsinou staci na to, aby povedala, ze ide radsej sama 🙂
Bolo obdobie, ked som myslela, ze je to kvoli tvrdej stolici a uzivala Laktulozu sirup, tak skus, mozno to pomoze. Dcere to nepomohlo, ma to psychicke.

Inak ak je to psychickeho povodu, tak nic ine ako nevsimanie si nezaberie. Vlastna niekolkorocna skusenost. Riesila som to aj s psychologom a toto bol zaver.

inull5
20. sep 2015

@jarushka_12 určite nie je OK ak je to od narodenia, pretoze to podľa môjho názoru psychicky blok nebude,ten sa začína u detičiek cca 2 ročných. Nie je možné aby malo dojča psychicky blok. Je to zápcha,a treba prísť na to,čo ju spôsobuje. Nepíšeš či mala prospieva a či jej chuti papat. Je iné ak to ma dieťa povedzme od 2 rokov a dovtedy bolo všetko OK. Vtedy je to väčšinou zápcha psychického pôvodu. Prečo ste neboli na gastro? Prípadne chirurgia - môže mať vrodene zúženie konecnika, ventralne posunutý konečník, inervacia distalnej časti čreva / tesne nad konecnikom/, tých možnosti je veľa. Kedy sa sťažuje na bolesť bruška? Tesne po jedle? Alebo pri kakani?

jarushka_12
autor
20. sep 2015

@inull5 problem zacal v cca roku a pol trva to doteraz ju ani netlaci na kakanie takze psichicky blokto urcite nieje . Ona sa potom tyzdni vykaka bez problemov ako sem tam jej musim pomoct tym ze je dam nizicky k brusku ale stolica nieje tvrda. Stazuje sa na bolest bruska viac krat do tyzdna nie len pred tym ked ide kakat. aj po jedle aj pred jedlom , rozmyslala som ci nema alergiu na lepok pretoze jej najviac chutia mucne jedla 😒 pediatricka kazala ze ma vela pit ,jest ovocie , acidka .Ale nepomohlo ani to. Poslednu dobu ju musim nutit jest pretoze ona nechce 😒

dundulka2
8. máj 2020

@jarushka_12 dobrý deň, prepáčte viem že tento príspevok je už starší ale chcela by som sa opýtať že ako ste vyriešili problém s vašou dcérkou? My zažívame niečo podobné.budem vám vďačná za vašu odpoveď🙏