Ahojte potrebovala by som poradit. Mam mesacneho chlapceka a dala som mu do mlieka 25kvapiek espumisanu L a trochu nutritonu. Vsetko bolo ok az ked isiel kakat. Vykakal len troska taku malicku bobku ktora je troska tvrdsia, ako mal predtym. Doteraz maval riedku stolicu ako prazenicu. Teraz kazdu chvilu tlaci a vytlaci len malinko. Je to v poriadku?Mne sa zda ze nie. Zajtra idem k doktorovi tak som zvedava co mi povie.Som z toho zufala,poradte co mam robit.Moze sa do mlieka dat aj nutriton aj espumisan L?Urobila som niekde chybu ja? Dakujem za kazde rady.
@veselavrba a načo dávaš už takému malinkému lieky? Grckanie je u väčšiny bábätiek normálny jav, treba polohovať a veľa nosiť v zvislej polohe / v šatke alebo nosiči/ Dá sa pri tom aj kojiť / teda neviem, či kojíš/ A takéto nosenie /bruško na bruško/ pomáha aj ak má "koliky" - bábätko je malinké, ešte nemá dozretú tráviacu sústavu ani nervovú /preto býva nepokojné/ . Treba len vydržať. Od používania Nutritonu vo vyspelých krajinách Európy už upustili, to len tu lekári "odporúčajú" 😉
@veselavrba ja dávam nutriton od 4 mesiaca - pretože u nás to grckanie neustupovalo práve naopak - a u nás teda nespôsobil žiadne takéto problémy, ale počula som, že veľa detí z neho zapeká. Skús radšej zahustené mlieko, niektorým detičkám viac vyhovuje to.
@veselavrba moze sa davat ale nutriton noze sposobit zapchu aj bolesti bruska...moj maly mal z neho strasne problemy.Skus radsej gastrotuss.