Ahojte mamičky, chcem sa opýtať či ma nejaká z vás podobnú skúsenosť?
Moj syn po prvom mesiaci života prestal kakat pravidelne, kaka mi iba raz za 2 týždne, je plne dojceny MM, dr mi povedala že je to úplne v poriadku, že niektoré deti aj mesiac nekakaju, to som aj citala. Tým som sa teda neznepokojovala. Ale keď sme začali aj prikrm a stale mi kaka iba raz za 10 dni tak uz mam obavym , prosím o radu alebo čo to môže byť? Dr ma stále uistujem že je to v poriadku;(
a máš pocit, že neprospieva? vyzerá, že má s kakaním problém, bolieva ho bruško, zle spí? a tiež závisí aká je stolica- ako píše príspevok vyššie.
No ja neviem,,,precitaj si o tom chlapcekovi,co nekakal 8 dni...z dolneho kubina....islo tam vtedy o nepriechodnost criev....ale je blbost,aby mesiac nekakal,to je totalna blbost podla mojho nazoru...potom je to ako vedlajsi ucinok niecoho ..tomu osobne neverim
@veroncek22 či veríš či nie my riešime to isté už pár mesiacov. Malý prospieva pekne, brucho ho nebolí no našej pediatričke sa to aj tak nepáči. Odporučila nám odvar z vločiek. Nezabral. Skúsili sme probiotiká. Zabrali na pár dní a potom znovu nič. Ako sme začali prikrmovať ráno mu dávam zeleninu podvečer jablká a hrušky. Nepomohlo. Teraz nám dali sirup Duphalac tak čakáme čo sa bude diať. Raz za 4 dni je vidieť, že ho to už tlačí ale nikdy nič. Keď ho tak už vidím, tak mu pomôžem pretože sa na to nedokážem pozerať...
@conspi Aky je stary? Lebo deti dokazu aj neskutocne dlho zadrzovat. Ja som toto riesila na Vianoce s 2,5 rocnou. Ona zadrzovala. Trvalo to sice len ca. mesiac ale boli to nervy. Dva dni bez stolice je este ok ale potom som uz na nej videla, ze to na nu ode, ale ona sa skryta, nohy hore, a zadrzala. Ine je to ale u babätka.
Ja som to riesila s dcerou ale u nej bol problem lepok. Nema celiakiu ale intoleranciu lepku preto v ziadnom teste nic nevyslo a tiez nic nepomahalo este ako tak psylium ale aj to nebol nejaky zazrak. Akonahle sme vylucili lepok hned bolo po probleme.
@conspi Jaaaaj tak to je este malicky. To je ine. Je plne kojeny? Plne kojene deti nemusia kakat aj dva tyzdne. Su deti, ktore kandia prazenicku aj niekolkokrat za den (nasa copana aka plne kojene babätko) a su deti, ktorym stasi raz za par dni. Ked nema ine problemy, tak to nechaj tak. Ine by bolo, keby ho bolelo brucho atd.
@yanni ahoj on ma pol roka, a v čom iné? Horšie? Mám ž toho nervy ;( a led kaka tak strašne plače, ale podľa mňa to ma ž toho že je to pre neho nové tým že kaka tak zriedkavo
@pieksamaki viem o tom čítala som to a preto sa tak bojim;(
@veroncek22 a ma tvrde brusko, alebo je nervozny, bolavy? Ved sa popytaj na gastro, za to nic nedas. Nas kakal casto ale poznam deti co tiez pomaly dva tyzdne pohoda..
Nie je spokojný brusko priechodné nemali sme ani nikdy koliky , je plne kojeny MM len to že sme pridali už aj zeleninu a ovocie a stale kaka raz za 2tyzdne , dr povedala ze nemusím sa báť že je to normálne ale aj tak mám strach koli tomu chlapcovi čo umrel čo mu dali 6 klistirov;(
@lenkakravcova nebolieva ho brusko ani sme nikdy nemali koliky hovienko je konzistencia ako nivea krém len hnedé 😄 ale keď sa vykakat tak plače ako keby ho rezali
@biokozmetika no tento posledný mesiac sme pribrali iba 230g
@veroncek22 to nas tak plakal ked prdkal tiez aj do polroka a vyse kym crievka zvykli.
@ebi88 prdka jak starý chlap😊
@veroncek22 No to je normalne. Po zavedeni prikrmov si telo musi zvyknut Ono sa to upravi. Ked ho brusko neboli, tak je to OK. To ze potom pri kakani place, to je tiez normalne. kedze sa mu to zbiera a dlhsie drzi, tak stolica "schne" a tvrdne a potom to samozrejme ide tazsie von.
@yanni on ma také hovienko jak nivea krém taká konzistencia😋nie je tvrdé no ani riedke také medzi, takže sa nemusím stresovat?
@veroncek22 Ten pribeh o tom chlapcekovi je hrozny ale tam pochybili vsetci. Aj lekari aj rodicia. 8 dni zadrziavania stolice nie je az take strasne ale mi nevieme cely pribeh. Kedze mal vara nepriechodne creva, tak musel mat aj ine priznaky. Bolesti atd. PRI KLASICKOM ZADRZIAVANI nie su bolesti. Matka tiez pochybila. Nik normalny, ani dospely, si neda urobit 6 klystirov zaradom A nie to este dietatu dat.
A hlavne, babätko a väcsie dieta su dva rozne svety.
Hlavne ho pozoruj. Pri najmensom priznaku bolesti brucha chod k lekarovi.
A este, to ze teraz malo pribera, ti je tiez OK. Od pol roka sa vsetko meni. A bude sa to kazdüu chvilu. Deti maju od tohto veku fazy priberania, potom fazy rastu do vysky a tak dookola.
@veroncek22 Juhu, ked je dake "fajne", tak to je super. Takze mu ani tie prikrmy nejak nerobia zle. Pozoruj aj, ci ho nieco nenafukuje atd.
@yanni dakujem za upokojenie, zatiaľ nam nic nevadi ani zo zeleniny ani ž ovocia 😊 a celkom aj papka na to že sme este len začali 😊ešte raz moc ďakujem sa mi ulavilo
@veroncek22
Ono u pol rocneho to dvojtyzdnove kakanie je kvazi v norme,ale ak si nabehla na prikrmy,co znamena ze aj viac papa by sa to malo upravit. Ak mozem poradit,pis si datumy,kedy sa to vykaka....ale mesiac je blbost ako povedala pediatricka....to len tak omylom dodala....sama si to asi v tom momente neuvedomila....a cim bude vacsi malo by sa kakanie upravit...u toho 2rocneho chlapceka bolo tych 4-5 dni uz naozaj na konzultacia a ved jeho mamicka aj spravne postupovala,ju pediatricka odoslala do nemocnice,ked nepostacil jeden klistir u pediatricky....
Skus davat rozmixovane jablka...ja viem,asi si uz skusala....take aby ho prehanalo mozno,aj na ukor toho,ze ti potom nebude chciet nesladky prikrm....
Asi pozoruj nadalej....a s datumami kakania mozes konzultovat aj inde...ale neboj upravi sa to...snad do par tyzdnov...masiruj mu brusko ....drzim palce
Moj ma 2 roky a je aj dojceny aj papa ovocie zeleninu a s kakanim je big problem...
Raz za 5 az 7 dni....aj to s čípkom.....
Ale pri vasom drobcovi to je uplne normalne
@blanarovae A teplomerom nezvyknete vyvolať stolicu ? čípok neodmieta ?
@eririka čípok mu musím dať lebo už je to na spadnutie a boji sa tlacit