Stolica a nafúknuté bruško novorodenietka

jarmilka83
17. apr 2015

Mám 11 dňového synčeka a bojujeme s nafúknutým bruškom. Poraďťe, čo pomáha. Nekakal od včerajšieho poobedia, ale podľa detskej sestričky je to u dojčených detí v pohode aj keď nekakajú niekoľko dní. Malý je nervóznejší, ale to má asi inú príčinu.. snažím sa o nejaký režim v papaní, že každé 3 hodinky len jeho ukľudní len prsník lenže včera to vždy skončilo tak, že bol prisatý skoro non stop a polovicu prespal. Budem vďačnã za všetky rady skúsených maminiek aj tých novopečených, čo sa všetko ešte len učia, tak ako ja.

pribinak
17. apr 2015

Dojčené deti nemusia kakat aj týžden, novorodencovi dávaj prsník podla potreby, to je príliš skoro robit režim kazde 3 hod je este skoro, je maličký
Pomasírujte mu bruško, odgrgnut si dobre? Mozno papa príliš pahltne a je vyplakany, tak sa mu do bruska dostane aj vela vzduchu a ten tlači?
Ma vetry? Ak nie, daj mu pár lyžičiek fenikloveho čajíku

pribinak
17. apr 2015

Este to, ze upokojí sa len na prsníku, on ta potrebuje cítiť, teba tvoje teplo a vôňu
Takýto maličký ked zaspí na prsníku a prestane papat, tak ho len poškrabkaj na licko, aby začal znovu papat

jarmilka83
autor
17. apr 2015

Je mi jesné,že ma potrebuje cítiť. Manžel je nešťastný, že pri ňom toľko nechce byť. Skúšali sme aj nahú kožu na kožu. Čo sa týka toho zaspávania na prsníku.. Bolo by fajn, keby aktívne papal a zaspal hoc na prsníku prenesiem ho do postieľky a dieťa spí. Realita je zatiaľ taká že dieťa si cucne tak 3 krát a spí takže ho šteklím po nošteku a budím k papaniu furt. Čiže poriadne ani nepapa ani nespí. Keď sa prisaje po dlhšom spánku je to celkom iné papanie. Vtedy naozaj saje od hladu nie len tak ledabolo.

zdena12345
17. apr 2015

skúste rektálnu rúrku, nám veľmi pomohla

pribinak
17. apr 2015

Rúrku neskúšaj, deticky sa potom samé tažko učia kakat, navyše toto, ze nejaká je pri dojcenych detickach úplne normálne
Dajte si cas ;)

dionyzka
17. apr 2015

@jarmilka83 ziaden stres, ono to vsetko pride a vyriesi sa. Este je velmi malicky. Ja som skor nazoru, ze netreba davat pri kazdom mrnknuti prsnik - jednak dieta potom nikdy aktivne nepapa, iba po troskach. Hodinove cmulanie na prsniky nie je nic moc, mozu sa urobit ranky... a hned bude casom dokojene.

Skusaj, podla mna to robis dobre. Koza na kozu, zabalit ho do perinky, trochu ho pohojdat v koliske, kociku, pomasirovat brusko olejcekom na to urcenym, prihovarat sa mu, ocny kontakt, spinkajte spolu v posteli v objati... to vsetko prejde a casom aj rezim bude, chce to len trpezlivost!

katrinka8
17. apr 2015

@jarmilka83 - ahoj, gratulujem k synčekovi 🙂 Určite sa netráp, toto je situácia mnohých novorodencov. Ono sa to časom vylepší. Robíš to super, drž sa svojej intuície. Koža na kožu je dobrá voľba. Ak máš pocit, že potrebuješ mať voľné ruky, skús nosenie v šatke (alebo ergonosiči) Môžeš pozrieť na www.nosime.sk alebo sa pridať k skupine: https://www.modrykonik.sk/group/1862/detail/ Nosenie je dobré aj pre ukľudenie bábätka, nosené deti bývajú pokojnejšie. Aj na koliky je to fajn.
Inak, nesnaž sa o režim teraz, iba sa vystresuješ. Také malilinké bábätko ešte nemá režim. Jedine, čo sa dá "narežimovať", je večerný rituál a ukladanie na spánok - každý deň o tej istej hodine. Inak moc režim neurobíte, to až tak v 2 -3 mesiacoch, keď sa bábätku utrasie čas bdenia a spánku aj počas dňa.
Vieš, on sa papať ešte len učí, daj mu čas. Je naozaj len pár dní na svete, ešte potrebuje veľa spinkať, takže aj to papanie ho unavuje. Potrebuje sa aj ukľudniť na tom prsníku, aj napiť, aj napapať. Neboj sa, časom sa to zlepší a usporiada sa mu to a nebude chcieť byť na prsníku tak často. Ja mám už druhé dieťatko dojčené (dcérku som vyše 2 rokov dojčila) - má rok a pol takmer. A pri oboch sa to tak pekne samé vyregulovalo. Postupne menej a menej. Tento mladší sa už dokonca cez deň aj sám odstavil, MM papá už len pred spaním večer, 1x v noci a 1x nad ránom.
A keď zaspáva na prsníku, tak skús po bradičke pohladkať alebo po sánke jemne. Inak, oni tak často zaspávajú, my sme deti ani počas dňa nedávali v takom novorodeneckom veku do postieľky spávať, mali pri nás na gauči v obývke "ležovisko" a tam si spali, keď sa im chcelo 😀 Čiže skoro furt. Proste "odkvecli", zložiili sme na ležovisko a bolo. Alebo proste tam ležkali pri nás a zaspali. Keďže ono v tých začiatkoch nikdy nebolo jasné, kedy zaspia. Až potom, keď už bolo jasné, že tak teraz je spánok, proste "režim", tak potom už spávali v postieľke.

jarmilka83
autor
17. apr 2015

Ďakujem babuľky najmä za podporu! Dnes sme zatiaľ hrdinovia. Malý papal o 7:00 a zaspal potpm o 10:00 a zas teraz. Je celkom pokojný. Tak somšťastná prešťastná.. Naozaj nemôže byť furt na prsníku jednu bradavku mám už celkom boľavú aj keď mastím o sto dušu.

visna264
17. máj 2015
Používateľ visna264 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od visna264.

Ahoj. Som rada, že malemu je už lepšie. Ak by ste mali nafuknuté bruško aj nabudúce môžem ti odporučiť cviky z nozickami - trosku nech sa pohybe to by mu malo aj crievka rozhýbať. A tiež my sme davali na nafuknuté bruško a problémy s kakaním kvapky coliprev. Tie nám veľmi pomohli. Držte sa.