Stolica 6-mesačného bábätka

asined88
16. máj 2024

Dobrý deň,
Moje 6 mesačné bábätko malo od pondelka hnačky (asi 5-6 krát počas pondelka), od utorka kaká tak 10 krát denne, trochu vody a potom stolica, ktorá je riadšia a dosť hlienovita.
Od lekárky máme nariadený diétny režim, čím menej mlieka, ryzovu odvar, mrkva, zeleninová polievka, čierny čajík. Zatiaľ bezo zmeny. Dnes odobratá stolica, výsledky sú zatiaľ úplne v poriadku, nejde o žiaden vírus. Ešte sa počká do zajtra na kultiváciu. Ešte dodám že má kiahne, dnes 10 deň.
Nemal niekto niečo podobné? O čo môže ísť? Hneď ako niečo zje, alebo vypije, do pár minút už tlačí. Večer je už aj plač, bolí ju bruško, normálne počuť, ako jej to tam v brušku všetko škvrka.

lorin29
16. máj 2024

@asined88 no neviem ale za mňa je toto už na hospitalizáciu...

marcellka32
16. máj 2024

Išla by som už na pohotovosť

anavixy
16. máj 2024

Probiotika dostava? Ake? Treba Probiofix imun alebo Enterol/Nekadex. Mlieko/vodu pije dostatocne? Pokial nie je dehydratovana, tak je to zatial zvladnutelne doma podla mna. Tasectan alebo Smectu nedavas? Rehydratacny roztok? Skvrkanie v brusku je peristaltika, to neznamena nic co by malo znacit ze sa stav zhorsuje. Na pohotovost teraz nevidim dovod, zajtra ries s dr pripadny dalsi postup. Dnes odobrata stolica je uz vysterena na virusy? Mam dojem ze to vysterenie trva dlhsie, ale mozno sa mylim..

asined88
autor
17. máj 2024

@lorin29 dehydrovaná nie je, pije dostatok aj mlieka, ale aj tekutín.

asined88
autor
17. máj 2024

@marcellka32 myslím, že ak jej nič iné nie je, nemá ani teploty, nie je ani placliva, malatna, tak nepôjdem na pohotovosť si domov niečo priniesť. Keďže má kiahne, tak tá imunita je oslabená.

asined88
autor
17. máj 2024

@anavixy smecta je tuším od 2 či od 3 rokov, takže pre takéto 6 mesačne bábätko asi nevhodné. S lekárkou som v kontakte každú deň, nič okrem toho, čo som písala nám zatiaľ neodporučila.
Neviem no, výsledky sme mali už poobede. Ráno sa odniesla stolica do labaku a poobede už boli, ale dnes budú ešte ďalšie.

anavixy
17. máj 2024

@asined88 tasectan kids stopro mozu aj babatka (smectu tiez ale len na odporucanie lekara s upravenym davkovanim), tasectan je priamo urceny aj pre deti do roka. No v prvom rade treba probiotika s vhodnymi kmenmi (ako som vymenovala, nie Biogaiu) a ak je dieta teda dostatocne hydratovane, tak len vydrzat, kym sa to upravi, ak budu vysledky stale negativne. Drzim palce 🍀

asined88
autor
17. máj 2024

@anavixy pred chvíľou som prišla od lekárky, tiež nám poradila tú smectu že 1/4. Ostatné výsledky ešte nie sú, až v pondelok, tak musíme čakať. Bruško ju nebolí, ani ho nemá tvrdé, tak to lekárka tipuje na tie kiahne, že to môže byť aj z nich.

anavixy
17. máj 2024

@asined88 tak aspon ze to brusko neboli, snad uz bude lepsie 🍀

asined88
autor
17. máj 2024

@anavixy mňa napadla intolerancia na niečo, preto som založila túto tému, či sa niekto a týmto nestretol, hlavne ten príznak že hlienovita stolica. Ináč nemá žiaden vysyp ani teplotu. Tak len čakať čo bude ďalšie dni

lorin29
17. máj 2024

@asined88 moja mala veľa stolic+hlien pri ABKM

miriamzba
17. máj 2024

Ahoj, podstatné je aby nebolo babatko dehydrovane. Dosť možné že na hospitalizaciu by Vás ani nevzali. Moji mávali tiež casto průjem aj niekolko dní, aj s hlienom, bez teplot, nikdy im nič nenašli, do nemocky nás nevzali s tým, že majú prave pacientov s infekcnymi chorobami tj. chytili by niečo ešte horšie. Dúfam že budete coskoro v poriadku. U nás to časom prešlo, u starsieho sa neskôr zistila abkm.

anavixy
17. máj 2024

@asined88 Hlien je normalna primes stolice, vyskytuje sa fyziologicky. Krvavy hlien je jeden z hlavných priznakov abkm, tam by potom mohli/mali byt aj ine priznaky, ale aj nemusia. Ak stav bude pretrvavat a vysledky budu negativne, tak urcite by ste mali riesit aj pripadnu abkm alebo laktozovu intoleranciu (ta ale moze byt pri crevnej infekcii aj prechodna).

asined88
autor
17. máj 2024

Žienky, ešte by som sa chcela opýtať, malá jedla o 13:00 mrkvu a teraz večer o 20:00 kakala a čistá mrkva. Je takéto trávenie v poriadku? Ja som myslela, že tá mrkva sa jej ukáže v stolici až niekedy zajtra...

asined88
autor
20. máj 2024

Žienky, tak sa potvrdila baktéria campylobacter. Máme atb summamed. Len pre info, ak by niekto v budúcnosti. Dnes sa v stolici objavila už aj krv.

anavixy
20. máj 2024

@asined88 tak hlavne ze ste prisli na to co sa deje a teraz uz len nech zaberie liecba 🍀 drzim palce