Stolica 2 týždňového synčeka

barbi911
2. aug 2012

Caute..Mam 2 tyzdnoveho synceka, nemozem dojcit..chcem sa spytat ako casto ma byt stolica?moj syn uz 2dni nic a boli ho brusko...Skusali sme aj trubicku a nepomaha....je normalne ze za 2 dni sa nevyprazdnil?dakujem

chikitka
2. aug 2012

ahoj barbi, asi si este len zvyka na umele mlieko...na treti den sa snad vykaka. my sme mali zapchy mesiac a pol a potom nam predpisala doktorka nutrilon comfort... zabral az po 2 tyzdnoch, ale teraz kaka tak 2-3 krat za den, dakedy mu sice musim pomahat selijakou gymnastikou, ale da to 😉 ja som teplomerovala aj rurkovala. a skus mu dat feniklovy cajik, nie granulovany, ale kup si normalne v koreninach, staci tak 5 zrniecok na 1,5dcl. ja som skusila aj harmancek, ale ako potencialny alergen to ponecham na tvoju uvahu... skus mu masirovat brusko v smere hod. ruciciek, ale tak troska aj pritlac to podbrusko... ja som masirovala, ale zistila som ze asi moc opatrne... potom to skusil muz, potlacil brusko troska viac a kakal konecne...po 3dnoch...vela stastia, chudatko, viem ze musis byt aj ty aj male na nervy... ☹

luciaq
2. aug 2012

ahoj ja som mala to iste so synom. tiez som nemohla dojcit,ale moj mal taketo problemy az do piateho mesiaca. prve dva mesiace boli v pohode a potom kakal len s pomocou rektalnej rurky. uz som z toho bola zufala. ked sme nerurkovali chudacik sa nevedel sam vytlacit. jeho lekarka mi povedala,ze chlapci maju pomalsie sa vyvijajuci traviaci trakt,ze to moze byt aj tym, a ze sa to samo upravi. po piatom mesiaci sa to fakt upravilo samo.

chikitka
2. aug 2012

este mozes skusit probioticke kvapky biogaia, su od narodenia, len ich nezabudni mat v chladnicke, nech nemusis kupovat druhe ako ja :D nam poradila doktorka aj lactobacily baby, tie su v kapsulach, ale tie neviem od akeho veku su...

petuska123
2. aug 2012

@barbi911 my mame taky isty problem tiez je od narodenia na umelom mieku a teraz za poslednu dobu ma bolesti brucha spuca sa tlaci a je celi cerveny do tvare a ked aj daco vykaka tak tvrdu stolicu kupila som mu feniklovy caj od hip ale mu nechutil a grcal z neho tak sme dnes presli na rumuncekovy a ten mu chuti my papame bebu

katarina49
6. aug 2012

@barbie911,ahoj moja mala tiez nevedela kakat iba sa pucila a dvihala nozicky,momentalne zijem v anglickua a moja sestricka nam poradila ze do prevarenej vody dat trochu jablkoveho dzusu ,ja jej to davam pred mlieckom asi 30-40 ml a potom mliecko ,pomaha to a uz 4 dni za sebou kaka sama krasne ,byskusaj mozno pomoze ,a jablkovy dzus davaj taky mutnejsi nie upne ciri ,tu sa to vola claudy apple juice mozno aj u nas na krabici alebo flai najdes po anglicky napisane

marcellka32
6. aug 2012

Pomôžu kvapky biogaia z lekárne,su to probiotika,ktoré su neškodné a mozu sa dlhodobo.

adman
16. okt 2012

@barbi911 bio gaia je až od 3. mesiaca! Biopron je od narodenia. Moja malá 6 týždňová kočka to papá od malinka od 2. týždňa zmiešané vo feniklovom čajíku na lyžičke. Inak, je plne kojená a kolikovala, bolievalo ju často bruško, ale po tomto "koktejli" je v pohode stolica sa jej upravila aj prdká si a hajka. papa

adman
29. aug 2013

Pravdu povediac najviac jej pomohlo od koliky, že nakoniec dostala trochu nakvasené materské mlieko cca 6 hodín v teple, ktoré bolo zmiešané s Biopronom+ feniklovím čajíkom.