Stipulky v ušiach

rumumbum
21. okt 2024

Ahojte, je tu prosím niekto komu u dieťaťa museli stipulky (dané na rok) vyberať a nevypadli samé? Nás to čaká v piatok, chcela by som vedieť čo čakať po zákroku. Vraj je to krátky cca 3 minútový zákrok, nebude ani intubovaná len prispatá maskou aby si to nepamätala..mali potom detičky bolesti v uškách? Ďakujem za každé info 🙂

cookie29
21. okt 2024

no u nas nechali vypadnut, operovana 8/2022 a vypadla teraz v maji, cize skoro 2 roky ... a co viem, tak vacsinou bolo v pohode

agnes28
21. okt 2024

@rumumbum dcére jedna vypadla a tú druhú vybral orl lekár pri nahodnej návšteve ambulancie... ziadne problémy potom neboli, trvalo to pár sekúnd a bola vonku

rumumbum
autor
21. okt 2024

@agnes28 waw tak to som prekvapená 😉 koľko mala dcéra rokov? Super to potom zvládla 👌 po operácii to boli dva dni hrozne, ako mŕtvolka mi doma ležala. Ešte v ten deň ok do večera ale potom začala mať horúčky bolesti no hrozne to bolo 🙈 preto sa pýtam ci mam čakať to isté.. Ale zas vtedy jej naraz vyberali nosné mandle, zrezavali krčné a vkladali stipulky..takze sa nemusím teraz obávať? Najhoršie teda asi bude dostať ju na sálu ze, po minuloročnom zazitku? 😅

cookie29
22. okt 2024

@rumumbum pozri mne dieta po operacii stipuliek polhodinu po navrate na izbu liezlo kde sa dalo a lietalo atd. V Tvojom pripade moze ist o reakciu na narkozu, ale aj nosne a krcne, to je urcite vycerpavajuce. Stipulka je cca 15-20minutova operacia kym to dietatu daju, aj so vsetkym okolo. Mojej stipulka vypadla z bubienka ale zostala v usku zaviaznuta v usnom maze. ORL jej to vybral na ambulancii ani sebou nemykla... asi tak

agnes28
22. okt 2024

@rumumbum pravda je že tá stipulka bola už uvoľnená trošku. Ale myslím že všeobecne to neni veľký problém vybrať. Závisí asi od nemocnice. A tie stavy čo mala môžu byť po narkóze plus zásah do tela v jej prípade dosť veľký

ajajaj00
22. okt 2024

kocky chcem sa spytat nas to caka asi tiez ale synovi to budu vkladat uvidime po kontrole v novembri ma to nejake obmedzenia?

agnes28
22. okt 2024

@ajajaj00 nesmie sa mu dostať voda do uší, keďže usko bude v podstate "otvorene". Treba dať aspoň vatu alebo stuple pri umývaní vlasov, samozrejme pri kúpaní v bazéne takisto

ajajaj00
22. okt 2024

@agnes28 takze na plavanie mozeme zabudnut a on tak miluje vodu

rumumbum
autor
22. okt 2024

@ajajaj00 my sme boli aj pri mori aj v bazénoch, dávali sme štuple do uší a tiež veľký pozor aby sa neponarala. Tiež pri umývaní vlasov, dcérka už automaticky ako som šla so sprchou na hlavu zápchavala uška.. 🤗 Ak budete dôsledni, podľa mňa sa kľudne kúpať môžete ísť akurát sa teda neponarat 😉😉👌

vlucifuk
22. okt 2024

@ajajaj00 Náš syn si zakladá štupeľ do ucha ( tvarovateľný ) a na to silikónovú čelenku. Absolvoval s týmto aj plavecký kurz a aj sa ponára a potápa v pohode.

rumumbum
autor
22. okt 2024

@agnes28 tiež myslím ze tam najväčší zásah boli skôr tie mandle jedne aj druhe..aj keď dôvod operácie boli hlavne teda tie stipulky. Tekutiny (hustej bielej) mala toľko ze sama Dr ešte toľko u 5rocneho dieťaťa nevidela a čudovala sa ze ešte vôbec počula. Prišli sme vraj za 5min12 inak by z toho boli chronické zápaly a problémy po celý život. Tak som rada ze to mame za sebou, že sa na to vôbec prišlo (u nás úplne náhodou vďaka alergologicke) a od operácie dcérka býva menej chorá a konečne počuje poriadne nie ako pod vodou a zlepšila sa hneď aj reč, výslovnosť 🤗

vlucifuk
22. okt 2024

@rumumbum Nášmu stipulka nevypadla, lekárka mu ju normálne vybrala v ambulancii niečím ako pinzeta. Ani o tom nevedel. Náš syn má ale ten problém, že po stipulke mu tá dierka nezarástla, takže má deravý bubienok. Mal by ísť na operáciu - myringoplastiku, čo zatiaľ oddiaľujeme.

ajajaj00
23. okt 2024

@rumumbum
@vlucifuk dakujem kocky stuple mame len ma take drobne uska ze mu to vypadava..skusime tu celenku

cookie29
23. okt 2024

@ajajaj00 ja nezijem na Slovensku a nikdy nebol problem so sprchovanim a umyvanim vlaskov. Viem ze na SK nam povedali ze nesmie a pod, ale ked som sa opakovane u nas pytala na klinike a oni su vyslovene specializovani na ORL tak nebol problem. A do bazena sme chodili, len nesmie dat hlavu pod vodu bez ochrany. Niekto mava stuple, ja som mala neoprenovu celenku a s tym chodila do bazena, len hlavu nedavala pod vodu. Tam je skor problem, ze pokial da hlavu pod vodu, tak pretlakom sa dostane voda do vnutra je to strasna bolest - znamej dieta chodilo na plavanie ziaden problem a potom s druzinou blbli v bazene a celenka sa strhla a pod vodou bohuzial :(

ajajaj00
23. okt 2024

@cookie29 aha a tuto celenku mame doma len maly vravel ze ho to tlaci..no uvidime co nam povedia teraz na kontrole dakujem za info