Ahoj mamicky. Prosim vas, mali ste skusenost s odstranenim synechii (zrast pyskov)? Ako dlho dietatko citilo stipanie pri cikani? Ako ste sa potom starali o cikulku? Cim a ako dlho ste to este natierali?
Mate skusenost s tym, ze sa to rozlepilo samo (napr. natieranim…)? Dakujem.
@naturalka Ja ked som to zistila a vygooglila ake to moze mat nasledky, ani spat som nemohla 😞
S dcerkou sme boli u dr v piatok. Cakala som, ze nam da na vyber, rozrusit alebo nechat tak (kedze sa to moze opat spravit, kym nezacne telo produkovat potrebne hormony) a len to nejak osetrovat, no hned jej to palcom rozrusila. Cikat kvoli stipaniu nechcela, no vecer to uz neudrzala 🙏 a s placom sa vycikala. Rano mala dokonca prvykrat suchu plienku.
Tiez mame framykoin na 7 dni. Len som si nebola ista, ci sa ma natriet vnutro posvy, alebo len okolo vstupu do posvy, kedze fram. je na vonkajsie pouzitie. Potom mame dlhodobo raz denne potierat lekarskou vazelinou, aby sa to opat nezlepilo.
Drzim vam palce, nech s tym uz mate navzdy pokoj.
@talianocka11 dakujeme, aj my vam prajeme, nech uz vam tento problem nerobi nikdy viac starosti 🙏🏻 Ja som sa priamo opytala, ci s Framykoinom mastit aj vnutro posvy, bolo mi povedane, ze ano, takze sme to natierali aj po vonkajsich aj vnutornych stenach. Mame mesiac od zakroku, odvtedy som viac dosledna, doslova jej pysky trocha roztiahnem aspon raz denne a zatial s tym mame pokoj 🙏🏻
Ahoj, my sme to nedavno riesili. Dvojrocna dcerka mala synechiu, ja som sa jej to snazila natierat olivovym olejom z lekarne, mala som pocit, ze to trocha povolilo, ale nepomohla som jej velmi, akurat sa jej potierane miesta zaparili… nemohla som sa zmierit s tym, ze jej to budu musiet rozrusit “nasilu”…ale aj tak sme vyhladali detsku gynekologiu. Zakrok trval fakt dve sekundy, mala trocha zaplakala a bolo. V ten den som na nej videla, ze ju mocenie boli, ale na dalsi den si uz ani nespomenula. Som rada, ze to mame za sebou, hrozne som to prezivala a vycitala si, ze som si nic nevsimla 😢 ale naozaj to nebolo take strasne, ako som si predstavovala. Potom sme jej posvu natierali asi tri dni Framykoinom.