Ahojte maminy...Chcem vás poprosiť o radu...U mojej 9-ročnej dcéry sa už asi mesiac vyskytuje jemné krvácanie pri kakaní a ešte ju to aj dosť štípe...Neviem čo to môže byť,zápchu nemá...Stravuje sa zdravo,čokolády neje vôbec...V jednej lekárni mi povedali,že to môže byť zo stresu zo školy...poradili mi mastičku z dubovej kôry,ale nepomohla,aj tá ju strašne štípe,keď jej ju vtieram...Jeden raz sa stalo,že sa vykakala až po 4 štyroch dňoch,ale okrem toho jedného razu nemala nikdy s týmto problém...Poradí mi niekto?
Keď práve k lekárovi ju nemôžem dotiahnuť...Hemoroidy môžu vzniknúť aj keď jej nikdy nezapekalo?Zo stolicou fakt doteraz nebol u nej nikdy problém...Vždy bola vykakná hneď,nikdy nevysedávala na záchode pol hodiny ako niektoré deti čo som aj tu na Mk čítala...
Dubova kôra môže pomôct,ja mam teraz problem s 9 rocnou dcerou,tiez krvicka na gatkach,moc v poriadku,absolvovali sme aj gynekologiu,zobrala zatial len ster,mame farbenie uz 10 dní a je to mimo kakania.
@seke ano mozu, to je zilove ochorenie v podstate... nechapem, ako nevies dotiahnut k lekarovi 9r dieta, vezmem a idem. jasne, ze to nie je prijemne, ale tak treba jej vysvetlit, ze to nie je sranda...
zapekat ju vyslovene nemusi, staci aj praveze naopak hnacka , silne krce, co ponatahuju crevo, to sa stalo teraz mne po jednom dni, co ma brutal prehanalo a mala som pocit, ze crevo zo mna vyjde... odvtedy mam trochu vyduty jeden uzlik, natieram a uvidime, ale tak viem, ze to mam hemoroid, navyse som tehotna, takze... ale u diietata to treba preverit, ako, nechcem ta strasit, ale co ked ma nejaky polyp tam, alebo nieco? ved to fakt nie je sranda. ak to inak nepojde, tak ju daj vysetrit v narkoze slabsej, su take oblbovaky pre deti...... nebude si nic pamatat...
@marianaaza Aha,tak to je iné...Moja má tú krvičku len na papieri ,keď sa utiera po stolici...Ale inak jedna jej spolužiačka už má menzes..
Ale moja farbi uz 10 den?!tej krvicky nie je vela len take spinenie.ozaj ak su hemoroidy.je dobre po kupeli si to premasirovat konečník kefkou na vlasy pre babätká.
No tak teraz som už fakt vystrašená
@seke nema len popraskanu kozu okolo konecnika? Mozu to byt kvasinky, skus canesten. Ak to ma len po kakani,popuka jej koza.
@seke ja som to u devatrocnej rirsila mesiac dozadu.Neisla pravidelne na zachod,tak ju spieklo.A potom sa jej pri tlaceni urobila trhlinka na konecniku - tak ani zvonku ani zvnutra.Ona sa vzdy rozdrazdila pri dalsom kakani.Dr. mi poradil faktu mast,sedacie kupele z repika a psylium.
Neplas sa,ked ju to stipe,znamena to,ze je tam nejaky oter,alebo prave to,co pisem vyssie.Umyvajte sa po kakani a neutierajte.Drzim palce.
PS:Nechci malej robit nijake gastro vysetrenie,ak to nie je vyslovene nutne,je to frustrujuce,ale hlavne nebezpecne.
Ked ju stipe a krvaca budu to pravdepodobne hemeroidy..no moze to byt aj vaznejsie...jednoznacne ist k lekarovi, nechcem strasit ale u mna takto zacalo chronicke ochorenie hrubeho creva - Crohnova choroba. Vzdy je lepsie vediet na com clovek je a spravne sa liecit.
A ako pise katrin21 dnes sa gastro vysetrenie creva robi aj v narkoze...a vtedy je to uplne zvladnutelne...
@mucilienka Ďakujem za radu,vyskúšam tú faktu masť...je len na predpis ?...a pomohla hneď,alebo až po dlhšom čase...A čo sa týka toho umývania o kakaní...dcéra od malička používala vlhčené utierky a teraz jej vždy navlhčím papier toaletný a s ním sa utrie a potom jemne suchým.....A ešte ,u tvojej dcérky bola tá trhlinka viditeľná?...lebo ja tam tej mojej nič nevidím...
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/prolaps-konecnika/ posledna je moja skusenost, mozno pomoze nieco
@seke nevidela som nic. Treba vylucit tie vlhcenky,kvoli chemii,nech su akekolvek,urcita chemia tam bude.Faktu som kupila bez predpisu.Vytlac trosku na vatovy tampon a mala nech zatlaci ako na kakanie,aby si jej to co najhlbsie natrela.A viac pite a zmakcujte tym psyliom. Do tyzdna bolo po probleme 😉
Naša dcéra s tým mala odmala problémy. V troch rokoch sme boli u detskej gastro.. tá jej pozerala riťulu a povedala, že tam má malú prasklinku. A tá, keď sa podráždi, môže trošku krvácať. Predpísala nám mastičku preparation. A pomáha. Teraz, keď sa malá vykaká a štípe ju to, hneď povie, aby som jej natrela riťku. A je pokoj.
@seke odporučam psyllium je to indicka vlaknina ja som to použivala pri hemoroidoch pri krvacani tvrdej stolici....a toto je skutočne zazrak nič my nrpomohlo okrem tohoto vygogli si niečo o toto vam na 100%pomože a vyhnete sa lekarovi i ked ma možno hemoroidy zmierni to alebo aj zmizne
Jéžiš babenky ste strašne zlaté,ďakujem veľmi pekne za rady..Skúsim tie mastičky aj to psyllium a keď to nepomôže tak už to budem riešiť cez lekárov 🙂 🙂 🙂
@seke ahoj,mali sme tento isty problem. Navstivili sme aj lekara. strava pestra,pohyb tiez mala. Ale u nas tej krvi bolo dost,velmi som sa zlakla. Lekar nam vysvetlil,ze tym ze ma tvrdsiu stolicu,pri jej tlaceni sa namaha ten otvor,a praskne neaka zilka,alebo aj kusok koze v okoli. Odporucil sedave kupele v dubovej kore. Tie nam pomohli. A zvysit prijem vlakniny,aby nebola stolica tvrda. Takze sa odvtedy snazime, hlavne aj pro bio jogurty. Takisto mame stale na WC vlhceny toaletny,aby sa dobre poutierala. este sa nam to obcas stane,ze opat krvaca,ale hned sa snazime,aby dalsia stolica uz bola v poriadku makka,nech sa konecnik nenamaha.
@mucilienka prosímťa,ako ste užívali to psylium?...kúpila som ho ale dcéra to nevypije,naťahuje ju pri tom...môže sa to dať do jedla?
@seke ano,ja som jej to mixovala v slivkovom kompote.Dobre este zapite.
@seke treba ist k lekarovi.... moze to byt cokolvek, moze mat aj hemoroidy, aj ked je malicka a je to menej caste... ale moze mat aj iny problem s konecnikom, crevkom.. netreba cakat... treba sa dat vysetrit...