Zienky,prosim vas syna v noci dostipali komare,kazdy jeden stipanec je spuchnuty. Ale na uchu? Ten extremny. Ma vacsie ucho skoro ako hlavu. V lekarni mi dali fenistil a octanovu mast. Syn bral aj aerius na alergiu,povedali nech mu skusim dat aj ten. No zatial nic. Ako nema ziadne ine tazkosti,ani neplace,ani sj to neskrabe,hraje sa ako kazdy iny den. Mate nejake domace recepty ako zmiernit opuch? Alebo pohotovost? Uz neviem. Chudatku furt mu kkmare tak opuchnu.
@monicm super dakujem,kuknem tie dlmace repelenty,kedze som aj ja tehotna nechcem moc pouzivat chemiu. No mama mi ma zajtra doniest kvapky a este aj kamoska mi slubila,ze mi vecer prinesie.snad to zabere
@rebekamarcusko riesila si to s lekarkou? dcerka nasej znamej takto reaguje na komare, je to bud tym, ze komar je infikovany alebo je to alergicka reakcia na postipanie hmyzom, ak su reakcie take ja by som to riesila s lekarkou, ked je takto stav akutny...je to predsa ucho...opuch sa mozes rozsirit aj do vnutra atd....
@rebekamarcusko ja mavam takuto reakciu skoro na kazdy komari stipanec. Na toto uz fenistil nepomoze. Ani antihistaminika. Najlepsia je gafrova mast s ichtamolom, za par € v lekarni. Dokonale stiahne zapal. Ja niekedy pri takejto reakcii koncim na ATB - infikovany vpich. A urcite konzultovat s dr.
Dakujem zeny.opuch mj jlesol.no zajtra pojdem k obvodnej
neviem, ci by ti to nejako pomohlo, ale nasho maleho, ked minule postipal ovad, tak som mu hned dala kocku ladu na to, sice sa mu to nepacilo, ale nemal potom ziaden opuch, len bodku ako po ihle. viem, ze v noci je to nerealne, ale mozno niekomu taky tip pomoze 😉 alebo keby sa ti na to stipanie syncek zobudil, tak vyskusaj 😉 a cosi sa mi mari, ze existuju nejake ultrazvukove strojceky do zasuvky, proti hmyzu, skus poguglit, zda sa mi, ze nieco take aj v nay maju
@zabina27 dakujem pekne. No musim to vyriesit.chudacik.cely je dostipany a my s manzelom ani jeden stipanec.a to spime v jednej izbe
@rebekamarcusko
Zdravím , mám úplne ten istý problém od včera evidujeme,že synčekovi opuchlo uško a tiež takto reagoval, zajtra ideme lekárke len má to presne také isté ako váš synček, ako ste to zvládli? Už všetko ok?
@leydy ahoj, no my mame aerius na aletgiu povedala,xe ked bude takto reagovat vzdy mu ho mam dat vecer. Ale najprv chcela dag fenistil kvapky. Ale kedze sme nali ten aerius povedala,ze ten mi uplne staci. Dala mi aj cipky,vzdy mu mam dat jeden cipok,ked mu nieco spuchne. Neviem teraz ako sa volaju. A natierat octanovou mastou. Maly je dostipany stale,ale aspon uz viem ako na to. Velaaaaa repelentov. Len tie komare vdcer to neodradi. Ujidite co vam povie lekarka. ☺
PSILO-BALSAM , je na štípance, popáleniny, dokonca ma poprchla medúza, celý nárt som mala akoby v ohni a toto mi pomohlo, mám to od lekára - som čiastočne alergická na štípance - ale bežne kúpiť v lekárni (už som dokupovala)
@jukov skusiiiim aj to. Dakujem ☺
Nas syncek mava tiez takuto reakciu na komara,mozno aj pavuka,neviem:(
@rebekamarcusko
@siuz
Dobrý večer, viem, že to je už veľmi stará diskusia, len by som sa chcela spýtať, koľko trvalo, kým Vám uško odpuchlo a vrátilo sa do normálu. Naš malinký sa dnes ráno zobudil s podobným uškom 🙁 boli sme aj u lekárky, dala nám nejaké tabletky a fenistil kvapky.. A dúfam, že to skoro odpuchne... Vopred Vám veľmi pekne ďakujem za odpoveď, pekný večer 😊
Ty kokso, mna zvykol svrbiet nos
@rebekamarcusko Ak máš, môžeš skúsiť fenistilové kvapky, a ak ho štípu komáre a takto reaguje, možno by bolo dobré používať repelenty. Dajú sa vyrobiť aj domáce bez chémie, na nete určite nájdeš návod.