Ahojte, dnes mame 7 dni a mala mi takmer po kazdom krmeni stituta. Bez ohladu na to ci si odgrgla alebo nie zacne stikutat ale niekedy to trva aj 20 minut. Myslite ze je to normalne? Ako to viem zmiernit?
Áno, je to normálne, môjmu sa takto štikalo aj päťkrát za deň, niekedy aj teraz sa mu tak často a dlho štiká a to ma šesť mesiacov.
Ako to zmierniť neviem doteraz :D niekedy mu pomôže voda,ty skús dať mlieko..alebo dudel.. ale treba to len prečkať :D 🙂
Casom to prejde.
Ahoj, ano je to normalne. Moj stikutal este v bruchu, odkedy som zacala citi pohyby, odvtedy som citila aj stikutanie. Niekedy aj 6x denne. Po narodeni mu to zostalo - stikutal stale po kazdom jedle. Pediatricka povedala, ze je to ok. Teraz ma 2r a stikuta snad kazdy druhy den nejakych 20 min
@laura222 moja malá štikúta od narodenia až doteraz. A to už má 13 mesiacov. Ale v 5 týždni jej zistili reflux, takže si to spájam aj s tým.
No ze reflux byva ale casto spojeny s grckanim a to my nezvykneme tak snad to bude neskodne stikutanie.. aj pocas tehu mi kazdy den aj 3-4x skakalo brucho
Aj nasa mala to mala.Pytala som sa tiez doktorky a povedala mi,ze je to ok,ze ma plne brusko a musi ist vzduch von.
ahoj, aj my sme to mali po každom papaní a tiež to trvalo dobrých 15-20 minút, takže sme si tiež "užili" svoje🙂 A čo sa týka toho refluxu, pokiaľ bábätko negrcká a prospieva (priberá na hmotnosti) tak pravdepodobne nepôjde o reflux. My sme dokonca aj grckali a nemali sme reflux, bol to len následok veľmi častého papania a tiež, že malý doslova mlieko hltal. Ani si neviem presne spomenúť, dokedy sme tú štikútku mali, ale myslím, že kým sme nezačali s príkrmami, teda do 4. mes, keďže sme boli na umelom mliečku.
Aj môj syn po kojení štikúta, ale keď mu potom ponúknem ešte prsník, tak po pár glgoch to prejde, skús 🙂
Existuje aj tichý reflux. Vtedy bábo negrcká. To bol náš prípad.
@laura222 áno je to úplne normálne, čím bude staršia, tým to bude lepšie.