Štikútanie 3 mesačnej slečny

katkaseiner
27. nov 2012

Ahojte, moja mala velmi casto stikuta. Predtym to byvalo aj 4-5krat denne, teraz trolinku zriedkavejsie. Co mozem proti tomu urobit? Boli uz aj nazory, ze babo stikuta vtedy ked ma studene nohy, resp. ruky, preto jej davam obycajne dvojo ponoziek a rukavicky mala donedavna fakt nonstop. Rukavicky nosi uz mesiac iba von, dvojo ponoziek davam este stale. Co je na tom pravdy?
Vacsinou stikutanie znasa trpezlivo, dokonca ak som ju nakojila, prestalo, ale uz sa nenecha nakojit ked stikuta a obcas ju to fakt hneva.
Dakujem

demonique
27. nov 2012

@katkaseiner Ahoj Katka, stikutka u malickych nie je sposobena tym, ze by im bola zima. Vpodstate nie je este velmi dobre objasnene preco male deti stikutaju, ale je to uplne normalne. mozu zacat stikutat po kojeni, ked ich nieco zaujme alebo rozrusi. Mozno je to sposobene aj tym, ze maju este nepravidelny dych. moj maly tiez v tomto obdobi vela stikutal. teraz uz ovela menej. treba to proste len preckat, aj ked to moze niekedy trvat aj pol hodku 🙂 maly bol z toho niekedy nervozny, ale naozaj nic na to nie je. A hlavne sa netreba vobec koli tomu znepokojovat 🙂

gabika99
27. nov 2012

Ahoj, moja malá má presne to isté od narodenia. Teraz má už 20 mesiacov a štikútku máva stále veľmi často, nič nepomáha. Dokonca keď sa len trošku začne smiať tak sa jej hneď začne čkať. Chúďatko aj keď sa začne trošku jašiť. Radu nemám žiadnu, mňa to tiež dosť trápi.

bodka70
27. nov 2012

@katkaseiner , môj často štikúta - hlavne krd si silno odgrgne po jedle, pri rozrušení, pri prezliekaní...

pri staršej dcérke pomáhala kvapka (ale fakt len kvapka) citronovej šťavy na lyžičku - malá sa zmrštila od kyslého a prestalo sa jej takmer okamžite čkať. Pomáha aj zabalenie do deky a nosenie po byte, pritiahnuť si hrudníček dieťatka bližšie k sebe - na ukľudnenie . vyrastie z toho, neboj a bude to potom zriedkavejšie 😉

bodka70
27. nov 2012

@gabika99 , skús ten citrónik, pár kvapiek, je už väčšia, tak môže v pohode 😉

gabika99
27. nov 2012

@bodka70 určite skúsim, každá rada je dobrá.