Maminy prosim o radu dnes sme boli na urologii ked ze malemu nesla stiahnut prwdkozka aspon mne nesla robila som mu to asi cca mal 2-3 tyzdne . Nic sa vsak nemenilo ani nezhorsovalo nic proste az ked som mu zbadala ze mu vidno cez kozku uz ten biely povlak ..... sle sme k urologovi strasny zazitok to bol ! Vycistil mu to natrel mastickou a vecer som mu spravila kupel s harmanceka no podarilo sa mi mu to stiahnut len jeden raz a viac bohuzial nie no pri stiahnuti mu pekne este povychadzal bordel cp tam mal same sa to pekne vyplavilo ale este to ma tam ... problem vsak mame ze ked som mu ho stiahla ako si mu to opuchlo a neslo mi to spat samozrejme ze som mu to spat nejak vtlacila nakoniec no skoro sa zblaznil ked som mu to stiahla prazal sa von s vane a az ho triaslo od placu neskor plakal stale a dlho a zadrziaval ako si moc vobec necikal len chodil po byte a ked zastal prestupoval u nohy na nohu ani sadnut ani lahnut popri tom bol unaveny uz neskutocne .... muz sa somnou dohadoval ze som mu to nemala stahovat ked to ma take ubolene ze to mam nechat tak den dva a z potommmm .... nemyslim si vsak ze je to dobre nechat tak prave ze sa ti ma nmocit aj v repiku a stahovat prave v tom odvare ale mam strach stoho opuchu vlastne kjedna sa o zalud opuch zaluda ..... poradte mi co je teda fajn ako na ten odpuch je mi jasne ze ked mu to budem stahovat tak proste asi sa,mu to nezahoji a jpuchbute to bude furt tak ze nwchat to tak zo 1-2 dni ??!! kto mate prosim skusenosti napiste mi vase rady a typy dakujem uz vopred .
Ahoj 🙂 my to máme za sebou u oboch našich fešákoch a v pohode. Zážitok nič moc, ale prežili 🙂 Nám poradil urológ aj pediater - nasadiť hneď na 2-3 dni nurofen sirup od bolesti, potom aj ľahšie cikali. Prvý deň sme to nemali sťahovať vôbec, až na druhý deň večer pri kúpaní v repíku alebo harmančeku no a jasné, že odvtedy sťahujeme stále 🙂 Ten harmanček sme používali asi týždeň, kým to nebolo úplne zahojené 🙂 mastičku sme nedostali žiadnu. Pekný večer a držím palce 🙂 Eva.
@werciatko04 a ešte ten opuch, do troch dní by mal odísť, ale ak sa Ti to nezdá určite sa ozvi lekárke 🙂
Moderna medicina sa zhoduje, ze predkozka sa detom spravidla neda stiahnut, k jej uvolnovaniu dochadza postupne v obdobi pred dosiahnutim puberty.Je to fyziologicky stav, na ktore ma priroda svoje dovody. Priemerny vek kedy je predkozka stuahnutelna je 10,4 roka. Stahovanim sa akurat riskuje, ze sa to tam potrha, potom zle zrastie a bude treba robit obriezku.
Aj v pripade ze sa pipik zapali sa to da v pohode vyliecit framykoinovou mastickou a repikom/harmancekom.
Dobry den,prispejem aj ja ,mi mame 2rocneho chlapceka tiez sa nam neda stiahnut predkozzka ani kusok,urolog nam povedal ze mame natierat mastickou co nam predpisal, a ze je to o cviceni pokusat sa stiahnut, a ze ked to nepomoze obriezka co myslite fakt to treba riesit u 2 rocneho chlapceka..masticka samozrejme nepomohla zapal sa mu urobi, tak to nechavam tak..co som citala forum tu na koniki i ze sa to riesiv 5tych rokoch ..viete aj mne poradit boliet ho pipik neboli nestazuje sa...dakujem
@lenka23011992 je hlupost si mysliet ze sa to urobi same a sa to doriesi neskor! my sme sli s malym ked mal 5 mesiacov, nedalo sa stiahnut, tak mu to urolog urobil, stiahol niecim, nepozerala som co a vravel ze TREBA STAHOVAT v ziadnom pripade neodkladat! v ten den maly nechcel cikat, tak sme ho dali do vanicky v kamilkach sa kupal a tam sa aj vycikal, len ho tak myklo, trvalo to 1-2 dni ked sa ošíval pri cikaní, urolog kazal mužovi nech mu to sťahuje on, lenže jasné, chlap poriadne mu nestiahol, a po týždni sme šli k urologovi zas. ešte raz mu to stiahol, natrel framykoinovou mastičkou a kazal to robiť pravidelne. zas som ho dala do vaničky, tam sa vždy vycikal - podotykam mal par mesiacov a fakt trvalo 1-2 dni a bolo po probleme s cikanim. vzdy pri prebalovani som mu predkozku na lehatku pekne stiahla a uz som nenatierala nicim. urolog vravel ze framykoin moze byt, ale kupel v kamilkach je fajn. syn ma teraz 11 rokov a ziadne problemy. kamaratka sa na to vykaslala a chlapec v 6 rokoch nevie co je to stiahnut si ju. v rodine sme tento problem mali, a ked sa to neriesilo, skoncilo to obriezkov u dospelého chlapa!!!!!!!!! takze ja mozem vsetkym len poradit, stahovat a stahovat. a dat ho do vanicky do kupela, tam sa vycika, tam to tak neboli.
@werciatko04 predkozku stahuj na lehatku ked prebalujes. vo vode na to nevidis riadne a klze sa to. a treba stahovat pravidelne. ak to nejde, opat navstiv urológa. bez hanby. radsej teraz ako ked bude dospely a nejaka ho vysmeje ze mu to nejde stiahnut. my sme navstevu u urológa absolvovali 2x. potom sme sa kupali v harmanceku aj tyzden. odvtedy pohoda a ziadne problemy. kazda mamicka ktora nestahovala a sa na to vykaslala, tak mala problemy. cim neskor, tym horsie. lebo potom dieta ovela viac vnima co sa mu robi s "onym" citlivym organom a nechce to ani dovolit. poznam to od kamosiek. na pipika im nesmel nik siahnut, proste bolo zle. ja som to riesila ked mal maly 5 mesiacov. teraz ma 11 rokov a stahuje veselo sam 🙂..ale furt pri sprchovani som mu to pripominala, nech si sam stiahne. inak hrozi obriezka, bez srandy.
môj syn má 4 roky a už asi rok a pol mu stahujem predkožku pri kupaní, pekne ide dole a aj naspať, síce trošku hovorí že bolí ale to len vtedy ak jeden-dva dni na to zabudnem...ale inak v pohode...
ja som počula že treba postupne skúšať aby to šlo dole lebo potom ak nejde dole v neskoršom veku tak treba ísť urologovi a ten to stahuje nasilu a to je fakt drastické...
nas sa napríklad detská doktorka pri prehliadke na tri roky pýtala či stahujeme predkožku že už treba aby nezarástla...
Rovnako ako evelina30 a ena70, nam vravel detsky nebabrat a urológ uvoľniť, aby sme nemali v dospelosti problém a poviem vam, ísť s dospievajucim chlapcom na urologiu, to som si hneď rozmyslela a dali sme to spraviť v lete, tri sekundy ani kvapka krvi, 3 dni nechcel cikat, doslova kým ho niekde nerozpucilo, cikal vtedy raz za den, tak velmi zdrziaval a na 4-ty den vraví au au nie je, hotovo, prvé dva dni som nestahovala az na tretí den ked zmizol opuch žaluda a to ho mal riadny, som jemne stiahla, jasne, že reval ako pavian, potom každý druhý den sme stiahli a teraz po dvoch mesiacoch si pipik umýva celkom sam, vysvetlila som mu, že to treba čistiť a umývať a buď mu pomôžem, alebo moze sam a nadhera celkom sam sa o seba stará 🙂 som rada, že to mame spravene, strašne som sa bála a ked potom zdržiaval plakal opuchnuté cervene uffff ja odporúčam kým je opuch nestahovat den dva a potom jemnucko držíme palce
@ena70 len nam povedala urologicka ze bud stou mastickou to pojde alebo nie! Ak nie obriezka ale ufff chuda dost chodime po lekatoch a ho aj uspavaju tak som chcela neaku radu, ze ako stahovat alebo neaku domacsku radu..este som povedala pockam kim sa nam to nepodari aspon trochu..
@meluela Ak má dieťa balanitídu tak sa s predkožkou musí niečo robiť bez ohľadu na vek chlapca. Lebo taký kvalitný zapál a kopa hnisu ho o jeho pýchu môže aj pripraviť
@werciatko04 myslim, ze si mu s tym nemusela spravit nieco ty, ono urologovia vedia ako na to a stiahnu to, mozno aj trosku nasilnejsie a doma sa mu to uz len mohlo prejavit... kazdopadne odporucam kazdy den kupel v teplej vode a stahovat postupne a hlavne, naucit to stahovat jeho, je to ovela prijemnejsie, mam mladsieho syna a vie to, starsiemu to neslo stiahnut vobec, ale asi 2 mesiace sme kupali kazdy den a stahovali a kusok po kusticku to islo, odporucaju aj bylinku - slez nebadany, vraj zvykne uvolnit kozu alebo potom urolog vie predpisat masticku, aj s tym sa da pomoct... Teraz je potrebne riesit ten stav, ktory ma, neviem, ci Vam povedal, ze ci je tam zapal alebo co a ked sa mu to upravi, skuste riesit zuzenu predkozku ako taku, myslim, ze uz ten tyzden ho nezabije 🙂
@meluela to je tu nekonecna tema v xyz prispevkoch, nikoho nezaujima, ze sa to nema robit,mne to uz pride ako total sadizmus.
Na SLovensku sa zaspalo kdesi v 40tych rokoch, alebo fakt neviem kde, na zapade sa nestahuje takym miminam v ziadnom pripade, predkozka je prirastena z urcitych dovodov a tak to ma byt, nema sa nasilu pretahovat, sposobuje to len problem. Urolog, ktory sa naposledy vzdelaval pred 20 rokmi a nesleduje nove poznatky a vyvoj v medicine stoji za velke H, ak by sa pokusil toto robit mojmu dietatu tak ho stopnem a vidi ma tam naposledy. To ze to robia aj matky vlastnym detom nekomentujem, to je napad za milion, este ze je Slovensko benevolentne, na zapade by rodicia s takymto zaobchadzanim s dietatom mali problem.
MOj syn ma 6 rokov a az teraz na rocnej prehliadke sa doktorka pytala, ci sa mu uz predkozka zacina uvolnovat. Nemusi ist stiahnut cela, iba kusok. V 6!!!! rokoch.
Prosim nereagovat na mna, je mi zle pri predstave,co robite svojim detom a nemam chut sa o tom natahovat.
@ena70 aj nam to urolog vcera bez problemov stiahol a vobec mu nestrhaval pekne mu to slo no mne doma vobec nie lenkusok predsa len on ma vacsiu prax ja som sa bala a som rada ze mame po . On sam hovoril ze treba od narodenia stahovat pokial ide skusat stale kazdy den a do pol roka by sa mala dat predkozka stiahnut cela a ak nie zdoraznil neni na co cakat ked sa to nespravi max do 1 Roka uz sa to nespravi . sam povwdal ze u vacsich deti od 3 rokov to vacsinou konci obriezkov a samozrejme nasledky su horsie .... u nas je to teraz tazko preto ze ho nedostanem len tazko uz aj do kupelne presne vie ze sa bude stahovat mam stym dost problem aj ked sa snazim lebo sa musi sam mi dr vcera povedal ze par dni to bude tazke ale musime vydrzat lebo ak mu to necham tak znova sa to ako keby prilepi a zrastie a neckat ziadny 1-2 prave ten repik a harmancek mu to lieci a ukludnuje . Len moje ponaucenie je ze by som to nabuduce,isto riesila do 1 roka ked dieta nwxhodi dokazete ho posadit do vanicky a tak ... mne je maly prespekulovany a vie co ho caka tak ze bojujeme stym velmi
@ena70
@ena70 tazko mi oblezi davam mu plienku len na spanie inak je bez a oblezi mi neoblezi aj ked mu ju davam je strasne hyperaktivny a teraz ked sa,deje toto uz vobec si nelahne . S mmensimi detmi je to lepsie ako som spominala je lepsie do toho 1 roka lepsie sa mu o to da postarat .
@werciatko04 my sme bolo pred mesiacom s drobcom nevedela som mu vôbec stiahnuť predkozku zlepili sa mu čapy, pekne mu to stiahla takou lopatkou a fuuu týždeň mal celý pipik nie len žalúd červený a opuchnuty mal ho taký veľký že ho aj gatky tlačili musela som kúpiť väčšie 🙂 paralen na noc a treba to sťahovať a sťahovať a na začervenanie kým neodpuchne nám dala masticku framikoin, týždeň sme natierali, umyvali a teraz sťahuje si kozku sám pri kúpaní aj umýva ho bez problémov
Baby, prečo to robíte svojim synom, nechápem 😒 . Drvivá väčšina chlapcov by nemala absolútne žiaden problém, nebyť zákroku urológa. To, že 2 ročnému, 3 ročnému či 5 ročnému chlapcovi nejde stiahnuť predkožka, nie je dôvod na návštevu urológa, ak nemá iný problém, ako bolestivé cikanie, zápal a podobne.
Nechajte tomu voľný priebeh, tak ako bolo x krát spomínané, chlapci si to postupne, ako sa so svojím orgánom "hrajú" uvoľnia aj samy.
Ja lístočky na urológa hádžem do koša, nemieniť svojmu dieťaťu spôsobovať bolesť a traumu, ktorá je navyše úplne zbytočná.
@sisaka ani vas nik neprosil a vas nazor a zapojenie sa do diskusie . V 6 rokoch ???? mala by som na vasom mieste velky strach ci vas necaka nakoniec obriezka ked ste stym nic do 6 rokov nerobili ... si uvedomte ze 6 rokov to nemal tam pod umyte bez hygieny videla som co tam maly mal nie pekny pohlad stale sa mu to vyplavuje ide prec ... nechutne a tyranie ja to nepokladam za tyranie je to pomoc aj do buducnosti podla mna urcite lepsie tak to ked mu to pekne slo ako to nakoniec riesit potom operaciou a obriezkou .
@bodka70 urcite nie je zbytocna a cakat kym bide mat problem sa vycurat ??? to bude uz neskoro to je uz len operacia ja som sa,tiez stranila tomu to a skusali sme len doma ako slo ale po vcerajsku a osobnY rozhovor s urologom zmenil moj nazor . A verim ze som spravila dobre !
Daj mu lavor vody a ked bude chciet cikat,nech si sadne do vody a tak cika,zmierni sa mu to
@werciatko04 ježíííš a to prečo mu robíš? môj malý má skoro 4 roky a vživote som sa mu predkožky nechytala, moja dr. povedala, že sa to rieši až u prváčikov, že môžu vzniknúť veľké trhliny a poranenia ☹
@monru a kolko ma vas syncek ??? Aha tak ze vam to odpuchlo po tyzdni ???!! ,mam ale strach lebo ed mu stiahnem predkozku a vykuknw von tak tazko de naspet ako keby sa,mu to priskrti vzdy ho tam len vtlacim .... viem ze je to nebezpecne preto ze sa tam hromadi krv .... maly ste aj vy stym problem preto neviem ci mu to nechat a nerobit nic az ked odpuchne alebo stahovat mam pocit ze sa to tak nezahoji ked mu to stahujem a stale drazim tak to mu opuchu tak nepomaham aby zmizol ??? a framykoinovu masticku myslite co sa,pouziva aj do ociek a ked hnis zapal ??!!
@werciatko04 dovoľ aby som ťa vyviedla z omylu ... pokiaľ chlapci nemajú problém /zápal, zadržiavanie moču/ tak prirastená predkožka nevadí ani 5, ani 6r ... ani nám nešla dole a na radu pediatričky sme zašli za urológom ale okrem otrasného zážitku pre malého a následným 4 dňom trápenia sme nedosiahli nič .. malý odmietol na pipík siahať, predkožka sa znova prichytila...menej ako predtým ale bola späť ... rok sme mu dali pokoj / len mm mu ukazoval, že si ho má naťahovať, že chlapi to tak robia/ ... po roku prišiel na to, čo robiť a sám, bez bolesti a stresu si ju stiahol dole .... a poznám nie jeden, nie dva prípady, kedy to prebiehalo rovnako .... žiadna obriezka ani nič nehrozí, ak je predkožka prirastená dlhšie ako je "štandard" na SK ... 😉 ... a ako písala @sisaka - prirastená predkožka má svoj význam, stačí si naštudovať novšiu literatúru 🙂
@werciatko04 , no veď samozrejme, urobila si čo si urobila, dala si na reči urológa (ten musí mať určite pravdu), tak čo iné ti zostáva - len veriť, že si urobila dobre. 😝 🤐
.. a len tak pre zaujímavosť, tento článok ma nakoniec presvedčil aby som to nesilila 🙂
http://www.rodina.cz/clanek5274.htm
a s malým by som zašla za pediatričkou, nech sa to neskomplikuje ešte viac 🙂
@chovancova27 preco mu to robi??lebo velakrat sa nazor jednotliveho lekara nestotoznuje.jeden lekar si to vsima uz pocas prveho roka zivota, a kaze pravidelne pretahovat pri kupani, dalsi hned operacne riesit a dalsi odporuca pockat do nejakch 9 rokov, ze sa to upravi same.tak si vyber, kazdy ide k lekarovi s tym, ze mu poradi spravne...a to co som tu vypisala, tak s tym som sa stretla ja u svojho syna..tak si vyber
@yesno22 , tak to vieš, v minulosti určite všetky mamy sa povinne "babrali" chlapcom s pipíkami, inak by z nich ani chlapi neboli. No a špeciálne chlapci na Slovensku potrebujú mať stiahnutú predkožku už v roku, dvoch, inak by im hrozili doživotné sexuálne problémy a obriezka. No a keď to nejde, šup s ním k uroĺógovi.
Nasmu stahovala pediatricka pri trojrocnej prehliadke, (stale sa chytal medzi nohami a hovoril ze ho svrbi pipik). Predpisala nam framikoin, ktorym mu to natierame. Samozrejme dobrovolne nehrozi, musime ho pri tom s manzelom drzat a nasilu mu to pretahovat a natierat tou mastou. Pytala som sa aj pediatricky a ta povedala, ze boliet ho uz na tom nema co ( nas je len trochu dost tvrdohlavy a vysvetlit mu nieco nehrozi, manzel mu skusal aj dohovarat a ukazal mu ze aj sam si to moze robit ale nehrozi) A s tym cikanim, nam povedala ze keby mal s cikanim problemy mam ho len do horuceho kupela posadit a vtedy sa mu bude dat cikat.
ja by som isla k pediatricke s tym, ked mu to opuchlo a tak velmi bolelo.. mam starsieho syna, predkozka sa mu stiahnut neda vobec a ani to neriesim.. obcas ponatahujem pri kupeli ale to je vsetko..