Prosim viete mi niekto poradit, brali malej stery hrdlo a nos. Hrdlo normalna flora a nos pody ostali sterilne, je mozne, aby ostali sterilne, ze ani stafylokok koagulaza negativny?
@evitka83 akoze mala vysledok pody ostali sterilne?
@monika12486 jo, z nosa jej tiekol zeleny sopel, ale ster negativny, staci aby som jej rano odsala nos, alebo cokolvek nastriekala a uz to skreslilo ster. My ako rodicia sme mali rovnaky problem. Sopel ako kravata, vyter raz neh potom pozitiv, priznaky rovnake...
@evitka83 a ake bakterie ste vy mali?
@monika12486 Vysledok je v poriadku.
Pody ostali sterilne znamena ze sa na stetocke nenachdzala ziadna bakteria . Robi sa kultivacia na sklicka , a spominane pody- takze je to v poriadku.
@lu17 dakujem, len som sa bala, ci bol dobre urobeny ster, lebo vzdy nieco bolo, aspon staf epidermidis a zrazu pody ostali sterilne, tak mi to prislo cudne. Dakujem
@monika12486 uplne bezne sa mi to stavalo s malou. Ked je chora, nosim doktorke uuuplne prvy ster z nisa z hrdla, len co rozlepi oci. Odvtedy sa mi nestalo, zeby bol ster negativny. Ale zas odkrdy som to zacala robit a preliecili sme to co tam mala sa chorobnost vyrazne znizila. Minuly rok bola v zime asi 2 tyzdne zdrava. Tuto zimu si odkrutila 2x sopel a tym to skoncilo