Ahojte, som v nemocnici so 4 mesačným dieťaťom ma zápal priedusiek dostáva antibiotika aj infúzie otázka je ako dlho ma tiecť jedna 250 ml infuzia? Tečie mu už hodinu kvapka mu stále a normálne no mam pocit ze z nej ne ubudlo a malý sa mi zachviľu zobudí tak to bude vresk krik nebude ležať aby mu to tieklo
@ada_12315 je rozdiel keď sa dávajú ATB do infúzie, tie sa dávajú do menšieho množstva roztoku a na hodinu , v presnom čase, keď mu ide klasicky infúzny roztok , tak ten sa dáva tak maličkým deťom pomaličky, možno 20-30ml na hodinu , to nemáš šancu rozoznať vo flasi,, neexistuje dať 4 mes.dietatu 250 ml za hodinu,
Predpokladam, ze 4m to ide cez pumpu, ci nie? Do maleho dietata sa neda naliat infuzia za 30 minut. Ak to ma bez pumpy, tak vidis, co infuzia kvapka, ak kvapka, je to ok, ak nekvapka alebo kvapka velmi pomaly, tak zavolaj sestricku a spytaj sa jej, ci je to ok. Ak to ma cez pumpu a nieco by nebolo ok, tak by pumpa pipala, ale na pumpe by si aj videla nastavenu rychlost, takze asi ju nema…
@ada_12315 tak dnes dostal zase infuziu pýtala som včera mu stiekla za 2,5 hodiny a sestrička dnes povedala ze do tých 4 hodín by mu mala 250 ml tiecť
A áno potom som si všimla ze fľaša sa scucne ze to proste tečie ide kvapka ale fľaša sa scucla preto to vyzeralo ze z nej neubuda
Ďakujem
Podľa mňa to bude zle nastavené ak za hodinu neubudlo, zavolala by som sestričku