Mamicky, prosim o radu. 10 mesacna dcerka mala tyzden dozadu horucky, tie sme zvladli. V noci uz spinkame ok, ale rano zacnu stecene sopliky drazdit a ten kasel je hrozny. Kasleme aj hodinu, pritom nostek sa zda cisty. Odsavame, cistime ho morskou solou (ine nam v lekarni nechceli dat) a papame stodal. Ten ranny kasel je vsak stale rovnaky uz asi 4. den. Som prvykrat mama tak som z toho hotova (teraz sa profi mamy urcite zasmiali). Dakujem za kazdu radu 🙂.
Ahoj. Ako sa už rozoberalo v iných podobných témach... Kašeľ má vlhký/hlienový/produktívny? Ak áno, tak potom treba dávať Sinupret kvapky (do tej lekárne by som už nešla, keď nevedeli poradiť toto). Tieto kvapky rozrieďujú hlieny a rozkladajú v žalúdku, aby neboli pre bábo také ťažké. Ak je tých zatekajúcich soplíkov už viac a dieťa to stále prehĺta, príp. už aj menej papá alebo grcká, tak treba dávať Solmucol sirup aspoň 2 týždne. Aj dospelým cez noc zatekajú sople, ale vieme to vykašľať a vypľuť. Malé detičky to nevedia. Tiež môžeš vyskúšať dať dieťaťu hlavu vyššie, keď spí (niečím podložiť-dekou alebo malým vankúšikom)
Ak má suchý dráždivý kašeľ, tak existujú na to sirupy voľnopredajné v lekárni (Sinecod, Robitussin junior), ak by tie nezaberali, lekár môže napísať iné, silnejšie sirupy, ktoré sú už na recept.
Stodal je homeopatický sirup na neurčitý kašeľ a ak neúčinkuje do tých 4 dní, tak to nemá význam užívať, lebo nič nevyrieši. Držím palce (tiež mám prvé dieťa, ale robila som roky v lekárni, takže sa všeličo na mňa nalepilo či už od kolegýň alebo od pacientov a som za to veľmi vďačná, lebo veľa vecí si riešim takto po svojom, ale ak by bolo niečo vážne, tak samozrejme zájdeme k doktorke).
Fenistil kvapky určite nie. Tie neriešia problém. Fenistil je antihistaminikum=na miernenie príznakov alergie. Jeden z benefitov kvapiek je síce, že zmierňujú opuch slizníc, ale NIE SÚ PRIMÁRNE PROTI KAŠĽU (sú tiež na recept).
Mi už takto vlhko kašleme čiže vykasliavame skoro mesiac hlavne rano. dcerka bude mat 7 mesiacov.Brali sme stoptusin tyžden potom ambrobene tyžden terz berieme bronchipret a tieš bez zmeny.Horučky nemame iba tie zatekajuce sople ktore nas trapia v podobe kašla dr. vravela že to može by aj zo zubkov ale zatial nam neviašiel ani jeden čo by ste mi poradili dakujem
Pre takéto malé bábätká odporúčam DROSERIN krém. Potierať oblasť priedušiek a pľúc spredu aj zozadu, prípadne ho môžete dať aj do kúpeľa. Obsahuje celý komplex liečivých bylín na podporu a regeneráciu priedušiek - rýchlejšie sa zregenerujú a upokoja.
https://www.modrykonik.sk/shops/my-shop/detska-...
@vanesa777 Daj Sinupret a fenistil kvapky a odsavaj ak je co.