ahojte,mame sopliky veeelmi,velmi vela a z toho aj kasel,az napinanie na vracanie,....u lekarky sme boli,robila aj CRP,..je nizke,cize je to virusove,....mame aj zvysenu TT,...nespime po nociach uz treti den,...ako ulavit synovi???mame 19.mesiacov,....co s tymi soplikmi,su sklovite,biele,...odsavame,davame morsku vodu,ale stale ni/c.dakujem
ahoj,velmi dobre na sopliky su kvapky pamykon .Tie vie predpisat ale len lekar. Zakladom je zbavit sa soplikov.Potom prejde aj pocit na zvracanie aj kasel.Neviem morska , nam zatial extra nepomohla.Teraz je take super pocasie pre choroby .Aj my uz 2 tyzdne bojujeme s kaslom, dnes sme zacali aj vracat aj teplotovat.Na teplotu je najlepsie davat panadol na striedacku s nurofenom.Ak je vyssia tak aj kazde 4 hodiny. Na ten kasel sme uz skusali vselico solmucol, mucosolvan, sinupret a teraz skusame stoptussin,,,,,ked si myslim ze je uz lepsie tak sa to zas obrati...Kamaratka mi zas odporucila homeopatika, ona lieci malu tak, ci soliky alebo aj preventivne imunitu.
treba ho brat viac dni, max uzivanie po zarobenie je tyzden,nam zabral na 5-7 den ,,,prve dni som si myslela ze to vobec nezabera,,,,ale posledne dni sa to zlepsilo.My sme ho dostali uz 2 tyzdne po narodeni,,,,, mali sme dost hnusne sopliky...fakt je dobry....momentalne mame obe sopliky a obe ho berieme....
vyvysena poloha a pred spanim eukalyptovy kupel na desat minut....da sa zohnat v lekarni a je aj pre male deti od pol roka, pocas kupela tiekli sople von potokom ale noc bola kludna....
my mame velmi kladnu skusenost s pamykonom,,,,kasel je uz horsie ....dnes mi kamaratka poradila Arco defence je to na volny predaj , uziva sa to cez zimne obdobie ako prevencia aj pred prechladnutim.pozerala som to na nete ale je to az od 3 rokov.Ma kladnu odozvu, ale mala ma len 2 roky,takze to nemozeme vyskusat. skusim este nejake homeopatika, aj na podporu imunity,,,nejako sa nam to uz 2-3 tyzdne taha...
@intuition pamykon nezaberie, lebo CRP je nízke, čiže to nie je bakteriálne.
@luba28 zvýšenú teplotu zrážaš? prečo? ja by som ju nechala, lebo tým spomaluješ proces liečenia. telo teplotou bojuje proti vírusom, baktériam a ak sa znižuje, tak potom sa telo oblbuje a preťahuje sa doba liečenia.... kvapky ani spreje do nosa by som nedávala (mimo morskej vody, alebo fyz. roztoku), zbytočne sa ničí sliznica, radšej daj sirup na podporu vykašlania, na odhlienenie, čiže hľadaj, alebo si pýtaj nejaké mukolytikum, expectorans
@luba28 napr. ja nezrážam vôbec, ale to je na každého osobnom zvážení.. treba na čerstvý vzduch (najlepšie počas spánku, aby nedýchal ústami, ale nosom, samozrejme primerane obliecť, aby mu nebola zima, ale aby sa ani nepotil, doma zvlhčovať vzduch, kľudne mu sprav majoránkový čaj (podporuje vykašlanie), na noc by som dala masťový zábal na hrudník (najlepšia je jazvečia, ale je ťažko zohnať, tak kľudne postačí aj bravčová, kačacia, alebo aj jedlý olej)
Vysokú teplotu musíš zrázat, lebo hrozia febrilne kŕče, nam velmi
Zaberá bio lampa, tu si požičiavame, ale aj horské slnko je super, stačí pár minutiek
my sme zahlieneny od oktobra 2-3 týzdne sa zbavujeme a potom zase uz je toto asi 4-5 kolo tejto zimy, aj my sme vzdy bez ATB len sirupy ma kasel nam je senzacny SOLMUCOL a kombinujem zo SINUPRETOM kvapky 3x denne skvele sice týžden to trva ale pomaly sa ich zbavujeme vzdy mame kasel s hlienom a zachripnuty hlasok vtedy davam aj calcium a naparujeme sa a infalujeme Vincentku, tieto hmly a u nas nove prostredie školky davaju zabrat musime to teda preskakat ale vzdy lepsie ako byt na ATB tak sme doma ... ☹ nechodiem ani do skolky ale viem ze ked ho dam do skolky o take 2 týždne zase prejde par dni a mame to znovu nechcem to privolavat ale tak tak je
ale ten SINUPRET je super a este chvalia aj KALOBU ja to uz nedavam lebo to by bolo vela do bruška kde je tolko hlienov
ale iste pomoze aj dobre vygrckanie vtedy sa zbavi riadneho mnozstva u nas ho niekedy napne ked kasle a ide to uz....
Ja som malej pri kašli zo zatekajúcich soplíkov dávala stoptussin kvapky a malá sa pekne vyspala...
@vefi89 mozem sa spytat,to koloidne striebro mas odkial?Jazvecia mast,odporucam,nie je nic lepsie na kasel 😉 😉
@angellinka vieš čo, zatial som ho objednávala len raz, chcela som to skusit, a veru som riadne prekvapená z toho. Len ti neviem dať stránku, bo mi nešťastne spadol windows, tak mi záložky zmizli, a nie som si istá, ci sa to volalo trix, či trivax či akoo. 😅 skús sa poradiť s googlom
majoranka urcite neublizi a je velmi dobra na kasel?
@aja2014 ake mate stare dieta?
@klaudiecka32 je uz v 9. mes.
Ahoj, nám pomohlo vyvýšené spanie, sinupret a popradský čaj detský uvoľňujúci. Pekne im po ňom soplíky vybehli von ... 🙂