Sťažnosť na sestričku a lekára

jvlo
27. máj 2014

Dcéra (6.mesiacov) má zdravotné problémy a jedným z nich je aj atopický exém. Ako kožný lekár mi bol odporučený primár Kopal v Považskobystrickej nemocnici. Zavolala som na ambulanciu, predstavila som sa a chcela som sa objednat. Sestrička mi poveda, že tam primar nebude do polovice júla. Tak som to nechala tak, pretože vyšetrenie potrebovala akutne. Ake bolo moje prekvapenie ked ani nie o tyzden bola u neho kamaratka na vyšetrení. Zistila som, že sestrička je mama bývalého manžela sesternice môjho manžela, ktorý zažili minulý rok nepekný rozvod a na oddelení sa medzi sestričkami vyjadrila, že ona na ambulancii nejakú pi.u Ondrušovú nepotrebuje. Tak som sa skusila objednat telefonicky ešte raz. Dala mi prednostný termín ani nie o týždeň na dnes o 10:00, na konci sa ma spytala, že ako sa volám. Tak som jej odpovedala,pozdravila som sa a zložila som. Na moje dnešné prekvapenie ma dnes v čakárni úplne ignorovala, vzala si len kartu a nič....Po hodine čakania som sa spýtala, či je u nich v ambulancii bežné, že nechávajú prednostne objednané dieťa čakať vyše hodiny, mi odpovedala, že nie je vobec objednaná prednostne, ale normálne a až na 11:45. Upozornila som ju nech si nevybíja svoju zlosť na mojej dcére, pretože sme jej nič neurobili. Naozaj nás objednala na 10:00 (nie som predsa idiot aby som sa trepala s malým dieťaťom v daždi do nemocnice v iný čas ako sme objednaný). Do toho prišiel primár a zastal sa jej, že ona by také veci určite nerobila....snažila som sa mu vysvetliť, čo je vo veci....po krátkej výmene názorov, kedy rozprával o tom, že v amerike by som dala za dobrého lekára aj 700eur a bla.....bla..... mi povedal, že ak nie som spokojná mám si vziať kartu a nájsť si iného lekára.

Neznášam keď nám niekto hádže polená pod nohy. Dcéra má vážne problémy. V noci jej musíme privezovať ručičky o nožičky, lebo sa škrábe do krvy aj ked má rukavice. Je pravda som na ňu citlivá, veď ktorá mam by nebola.
Preto potrebujem radu, mám možnosť sa sťažovať? a ak ano, kde?

bubelko
27. máj 2014

@jvlo mas moznost sa stazovat na urade pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou. napis pisomnu staznost so ziadostou o presetrenie http://www.udzs-sk.sk/obcania-informacie/vase-o...

jvlo
autor
27. máj 2014

@bubelko môžem sa tam sťažovať aj keď sa žiadne vyšetrenie vlastne neudialo, lebo som si vzala kartu a odišla?

zeriempizzu
27. máj 2014

Nic nedosiahnes. Odpoved na staznost bude "nemate nalezite dokazy" ale nejaky podoby drist.
V tom smradlavom zdravotnickom systeme na nasom krasnom SK je to tak. Najdi si ineho lekara.

altaya
27. máj 2014

@jvlo ahoj, skus vedenie nemocnice, ak uz nic ine, aspon sa ludia dozvedia. Predsa taketo spravanie sa neda tolerovat!

januliku
27. máj 2014

@jvlo Sťažovať sa môžeš, kde len chceš (riaditeľovi nemocnice, na úrade pre dohľad..., na ministerstve zdravotníctva), ale bude ti to na prd ... vôbec nič nevyriešiš. Všetko je to jedna banda.

simca06022011
27. máj 2014

@jvlo najdi si ineho lekara a neries.. iba si zbytocne robis vrasky... ak nemas relevantny dokaz o tom, ze sa nieco udialo, tak nie je o com.. su to len tvoje reci, proti sestricke a lekarovi... bohuzial u nas je to tak, ako hovorim, radsej by som dala 700EUR lekarovi v USA ako 1EURo podaktorym u nas... FAKT. PRave si riesim svoje problemy zdravotne a co si nezaplatim sama priamo u uplnych sukromnikov, tak ako keby som nemala... a pritom neplatime male peniaze do zdravotky. Hamba.. ale budu nam davat prednasky vsetci "lekari" o tom ako sa maju zle...

altaya
27. máj 2014

@zeriempizzu ahoj, dokazy by boli keby mala dvoch svedkov pri sebe co tam vtedy boli, videli to a dosvedcia. To ja len tak na okraj, nepredpokladam ze by boli ludia taki ochotni ... V dnesnej dobe...

radina
27. máj 2014

@jvlo kedze si to zavesila na MK, tak verim, ze do tyzdna to bude vediet kazdy v jej okoli, aka je neprofesionalna 🙂) len by som sem este zavesila meno tej sestricky a adresu toho zdrav. zariadenia 😀

januliku
27. máj 2014

@jvlo Môžeš pridať sem hodnotko http://www.lekar.sk/6319/mudr-tomas-kopal/hodno... a svoju skúsenosť šíriť všade, kde len môžeš. Možno toto bude mať v konečnom dôsledku nejaký význam.

simca06022011
27. máj 2014

@januliku tak tak... to tam velmi rada citam a velmi vela ludom to pomoze... cim viac ludi prida hodnotenia, tym lepsie 🙂 aj na inych lekarov

aristka
27. máj 2014

sestrička má nad sebou nadriadenú a môžeš podať sťažnosť aj priamo na riaditeľstvo ,samozrejme menovite a čo sa stalo ,určite sa toho neboj ...či má alebo nemá nejaké osobné antipatie je len jej problém a nemá si čo toto dovoľovať ,je v práci a musí ošetriť aj najväčšieho nepriateľa alebo sama požiadať nadriadených o uvoľnenie od oše nepriateľa a záleží od nich ,či jej vyhovejú ,ak nie musí ho ošetriť ako každého iného.....takže pekne sťažnosť námestníčke pre ošetrovateľstvo a bude určite riadne spláchnutá od nadriadených,je tu aj možnosť siahnuť na osobné príplatky a viac si to nedovolí....

bejanka14
27. máj 2014

Naše súkromné televízis by si na to riadne zgustli..

jvlo
autor
27. máj 2014

Viem, že sťažnosťou bez dôkazov nič nedosiahnem, ale nech sa aspoň v nemocnici dozvedia akého zákerného človeka zamestnávajú. Sestrička sa volá Marta Adamčíková. Nechápem ako si niekto vybíja svoju frustráciu na nevinnom dieťati. To že nás nakoniec primár nevyšetril ma síce mrzí, ale radšej si nájdem iného odborníka, ktorý nevidí na hlave svojej sestričky svätožiaru....

adelakk
27. máj 2014

Ja som tiež zvažovala podanie sťažnosti po pôrode, ale nechala som to tak pretože neverím, že by to K niečomu viedlo. Skoro mi podali desať minút pred narodením dcery injekcne látku od bolesti, na ktorú som mala už V minulosť silnu anafylakticku reakciu. Hlavne, že to mali zapísané na sto miestach V mojej dokumentácii. Musela som sa S nimi už počas tlačenia hádať, aby mi nič nedávali. Ešte bolo na mňa zle, že sa im miešame do ich práce. Prvé dieťa dá mi narodilo V Anglicku kde sme žili cca deväť rokov. Prístup zdravotníckeho personálu K pacientom tu a tam sa nedá porovnávať.

janinah
27. máj 2014

konkretne na čo by si sa sťažovala? -vyjadrila sa kdesi medzi sestričkami,že osobu tvojho mena na amb. nechce /nemáš svedka / - nezobrala ťa o 10tej,lebo vraj si bola obj. neskôr /máš dôkaz? mohla si ju v telefone zle rozumieť ,mohla sa ona pomýliť a pripísala ťa do kolonky o inom čase,to tiež nedokážeš ako bolo/....amb. nestála zrejme,ale robili iných pacientov a možno sa to poposúvalo.....za odborníka v cudzine zaplatíš nemalé peniaze/lekár neklamal/...že máš zobrať kartu a ísť inam/nebude ťa liečiť nasilu,ak je antipatia a nedôvera medzi pacientom a lekárom/....mne to vychádza,že so sťažnosťou nepochodíš.....a tiež sa mi nepáči,že tu menuješ niekoho,kto sa nemôže vyjadriť zo svojho uhla pohľadu....kľudne ti budem veriť,že sa to stalo ako vravíš,ale ak by som bola nadriadená onej sestry,tak ju v podstate nemám za čo potrestať bez dôkazov

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zeriempizzu
27. máj 2014

@janinah ina reakcia sa od teba ani cakat nedala. Krasa.

popelka5000
27. máj 2014

Jezisi ja mam dost. Na neho som pocula len chvalu ....co uz sestricky poniektore sa chovaju dolezitejsie ako lekar. Co ti poradit.Kasli na to .... napis mu zlu recenziu a neries ....akurat sa nahnevas znova a znova len ty.

janinah
27. máj 2014

@zeriempizzu nabudúce sa teba opýtam ako môžem reagovať 😉

jvlo
autor
27. máj 2014

@janinah budem sa sťažovať na prístup, na to čo povedala medzi sestričkami mám svedka, veď inak by som sa o tom nedozvedela. Čo sa týka času objednanie, počas telefonátu to 2x zopakovala....z jej strany je to čistá zákernosť.....čo sa týka jej vyjadrenia...kludne sa môže, veľmi by ma to potešilo 🙂 Ja tiež nevystupujem anonymne, keďže som v príspevku napísala moje priezvisko
Neočakávam, že ju vyhodia alebo niečo podobne, ale jej spravanie nie je normalne a na vedeni sa o tom musia dozvediet...možno sa už niekto sťažoval alebo sa bude na ňu sťažovať. Rozhodne sa nemienim tváriť, že sa nič nestalo

jvlo
autor
27. máj 2014

@popelka5000 ja som tiez na neho pocula len dobre...preto som tam chcela s malou ist, ale dotahovat sa s tou sestrickou mesiac, co mesiac? Nie, ďakujem

bejanka14
27. máj 2014

Inak komora nič nevyriešie , lekári sú kolegovia a tí nepôjdu jeden proti druhému

kaktusik007
27. máj 2014

@jvlo neries.. vytocis sama seba... a poviem ti jedno - bozie mlyny melu pomaly, ale isto... tej sestricke sa jej pristup vrati -- tak to proste v zivote chodi, karmu neodrbes 😉

janinah
27. máj 2014

@bejanka14 komora rieši odborné pochybenie a tu ani k vyšetreniu nedošlo

sirinka
27. máj 2014

@jvlo to je katastrofa, hanba nasho zdravotnictva... Nabuduce treba nahravat, mas na to pravo....

zeriempizzu
27. máj 2014

@sirinka presne tak, vsetko nahravat, fotit. Nech mas adekvatne dokazy. Potom sa uvidi ako sa to lekarom a sestram bude pacit ked budu pracovat pod "kamerou". Lebo inac nemas sancu nic "nelezite dokazat" tej bande neschopnej. Vzdy drzia spolu.

popelka5000
27. máj 2014

@jvlo presne tak ,najdi ineho kozneho ,akurat by si sa stresovala 😔

lilitela
27. máj 2014

@adelakk Ja som sa po porode stazovala - personal vsetko poprel, dokonca tvrdili opak, cize este ja som vysla ako klamarka - urad to uzavrel ako neopodstatnenu staznost - normalne strach z tohto zdravotnictva.

@jvlo Staznostou nic nedosiahnes, ale aspon ich trochu prevetraju. Treba dat aj to negativne hodnotenie na web na lekara. Je mi to luto, viem si predstavit, su to nervy s malickym chorym babatkom sa niekde terigat a takto dopadnut.

bejanka14
27. máj 2014

janinah viem veľmi dobre čo má komora riešiť !

zeriempizzu
27. máj 2014

@lilitela dokonale si to vystihla. Zo zdravotnictva sa siri strach.