Maminky mám 11 mesačne dievčatko. Stavia sa už asi mesiac a stále len cez jednu nôžku 🤯 čo to znamená a viem tomu dako pomôcť ? Ďakujem za vaše skúsenosti
Ja som si moje dieta do takychto detailov nikdy nevsimala 😱ale ked tak rozmyslam ,odkedy napr chodila po schodoch tiez preferovala viac jednu nohu(ked nesla v kuse )podla mna je to normalne
prepac ale toto je tak .... otazka, keby si sa zamyslela zistis ze clovek preferuje vacsinou jednu polovicu tela vo vsetkom, v nakracovani, telefonovani, lisani, cesani sa... tak aj tvoje dieta...
@kacena4 Preferencia na jednu stranu sa zacne az od (tusim) 2 roku dietata. Dovtedy je preferencia na jednu stranu neziaduca, lebo motorika sa musi rozvyjat rovnomerne... ak sa jedna strana preferuje, nevytvara sa v druhej strane dostatok nervovych spojeni... ono tym ze sa dietatko hybe, tak si vytvara nervove spojenia medzi kocatinami a mozgom.
@kacena4 motorika sa musí rozvíjať rovnomerne .. preto to riešim . To je ako keby sa pretáčalo na bruško len do jednej strany- tiež to neni ok. Tak isto ako nakracovanie len cez jednu nôžku. Preto si pýtam rady a skúsenosti s týmto 🙂
Ja by som sa urcite snazila aby skusala aj tou druhou... nas syn tiez preferoval jednu nozku... potom mal na nej mensi uraz a zacal pouzivat druhu... takze nahoda to vyriesila za nas.🙂
Skus jej prichytit tu nozku ktorou preferuje na zemi, tak aby bola nutena pouzit druhu nozku...