Stále upchatý noštek

marianna1990
30. okt 2015

Dobry den chcela by som sa opytat nema niekto skusenost.... moja 3 mesacna dcerka ma stale upchaty nostek stale jej tam chrapunka a ked idem odsat neide mi nic...boli sme u lekara a povedal ze dychanie ma ciste....kazal mi len nasivin pre dojcata ale neviem ci jej vobec pomozu stale sa mi zda ze jej chramupka uz od narodenia.nevie mi niekto poradit ze co jej mam dat .... dakujem

maja099
30. okt 2015

Môže to byť alergia, zväčšené mandle... Určite treba zbehnúť aj ku krčnému lekárovi. Prípadne na alergo.

marianna1990
autor
30. okt 2015

Pred
@maja099
Pred mesiacom sme mali to iste zacala nam nadcha ale vtedy nam krasne odsavalo sopliky potom sme uz zacali aj pokaslievat isla som s nou k lekarovi ta povedal ze hrdielko je ciste a priedusky nema zachytene brali sme antibiotika bolo dobre 3 tyzdne a zase mame upchaty nostek ale teraz nam sopliky neide a v utorok sme boli na ockovanie pocuval ju a povedal ze dychanie je pekne tak ja uz neviem.alebo ma zvedsene sliznice a preto sa jej dycha zle nerozumiem tomu uz......

marianna1990
autor
30. okt 2015

@maja099
mate uz skusenost s tymto ci nie?

zebra41
30. okt 2015

@marianna1990 u nas zabralo az ked som prestala odsavat

marianna1990
autor
30. okt 2015

@zebra41
tak ma prestat odsavat ? a ake kvapky alebo daco ste davali do nosteka ci ne ?

maja099
30. okt 2015

@marianna1990 upchaty nos je typicky pri alergiach, dcera to mava. mala asi mesiac kasel dusivy, nadchu a dychanie ciste. boli sme na krcnom, vsetko v poriadku a aj tam nam doktor povedal, ze podla neho je to alergickeho povodu. nasadili sa lieky na alergiu a vsetko je poriadku. a zase pocula som, ze to moze mat povod aj vo zvacsenych nosnych mandliach, ale s tym osobnu skusenost nemam.

zebra41
30. okt 2015

@marianna1990 tak ja nie som doktorka,ale ja ked som odsavat prestala,tak sa aj prestali tvorit sopliky. ja som len dala tusim physiomer - ten od narodenia. mam pocit,ze cim viac odsavam,tym viac soplikov sa tvori. my vlastne sme odsavacku uz potom vobec nepouzivali

pecka
30. okt 2015

ma len 3 mesiace, taketo male babatka mozu mat akoze plny nostek a pochrapcavat az do 4. mesiaca. Nekvapkat nic a zbytocne neodsavat, ked vravis ze tam nic nema. Len co jej mozes narusit sliznicu.

@marianna1990

marianna1990
autor
30. okt 2015

tak dakujem citala som tu etse ze pisali zeje nejaky roztok ze dam na vatovy tycinku a potrem s tym nostek,ze moze byt ze sliznice ma napuchnute neviem mozno etse vyskusam to opytam sa v lekarni co mi poradia

tianka
30. okt 2015

@marianna1990 moja dcerka druha mala tento problem asi do 9 m , prepazku nemala uzatvorenu a mlieko jej zatieklo hore a chrapkalo to .
Teraz ked je nachladena sa jej to tiez stava ze nema uz sopel ale ako by tam nieco bolo no dr hovori dychanie ciste na krcne je este malicka vysetrenie je hnusne tak neriesim , a neodsavam iba vazne ked treba preventivne vobec

marianna1990
autor
30. okt 2015

a este jednu otazku asi aj kvoli tomu mi pije mlieko niekedy z placom a neche dusi sa mi lebo nevie dychat ....?

milota164
30. okt 2015

nasa tiez chraptela a chrapala, vsetky vysetrenia boli ok, boli sme aj na krcnom a tam definitivne povedali ze to vekom prejde a preslo.

hamca
30. okt 2015

@marianna1990 moja starsia dcerka mala tento problem, stale som mala pocit, ze nedycha uplne cisto, ale sople vobec nemala. Ked mala cca 2 tyzdne, tak sme boli na orl. Tam mi povedali, ze ma nadmernu tvorbu hlienu, ale ze to ma len v dutinkach. Dcera ma teraz tri roky a stale mame s tym problem, hovori tak akoby cez nos a casto huhni a chrape v noci, ale uz vieme pricinu- ma zvacsenu nosnu mandlu, takze musi von.

maria0307
31. okt 2015

@marianna1990 Moj starsi syn mal od prichodu z nemocnice upchaty nostek. Nasivin, morska sol atd, nic nepomahalo. Ked mal 2 mesiace, riskla som Thymianovu mast natriet pod nostek+ som pomasirovala celo. O 3 dni bol v poriadku. Doteraz ju pouzivame, ci kvoli prieduskam a uvoľneniu vykasliavania, na nadchu...Ma 5r. a atb nepozname.

marianna1990
autor
4. dec 2015

@maria0307
Dobry den ozem tu masticku dat aj 4 mesacnej dcerka ma stale upchaty nostek sopliky neideu ziadne asi jej stiekaju do hrdielka a tak zacina kaslat co mam robit mame s tym velky problem uz od narodenia a kazdy mesiac musim s nou ist s tym k lekarovi lebo neviem co jej mozem dat a uz ame brali aj 2 krat antibiotika dobre je 2 tyzdne a zase sa nam to vracia uz som zufala pomozte mi s niejakymi skusenostami dakujem

marianna1990
autor
8. dec 2015

@maria0307 mozem sa opytat kde by som kupila tu tymianovu mast,lebo tu mame 3 lekarne a ani v jednej nemaju a pozeraju na mna vyhukane co od nich chcem dakujem

domeli
8. dec 2015

@marianna1990 pošlem Ti IP

maria0307
8. dec 2015

@marianna1990 Mne ju dala mama. Ona to objednava cez internet este aj s inymi ich pripravkami. Je to znacka JUST, made in Switzerland-natural cream thymian. Net stranka je uvedena www.just.ch. Ak by ste to nenasla, poprosim mamu nech mi da priami kontakt.

maria0307
8. dec 2015

@marianna1990 Co sa tyka tej masti a 4mesacneho dietata... Ja som presvedcena ze pomahat k uzdraveniu s liecivou bylinkou je urcite lepsie ako bombardovat imunitu babatka antibiotikami. Mam 2 deti a len zly zdravotny stav, vysoky zapal v tele zisteny na zaklade CRP by ma prinutil k pouzivaniu antibiotik.
Neviem co je za tym ze Vasa mala uz 2.krat za sebou takuto liecbu, preco to bolo pre dr jediná moznost...? Ak to bolo na zaklade len upchateho nosteka, mohla dat len lokalne antibiotikum PAMICOM.

nikitta77
9. dec 2015

@domeli mozem aj ja poprosit kontakt kde zoženiem tu masticku? Vopred dakujem

domeli
10. dec 2015

@nikitta77 máš IP 🙂

teada
10. dec 2015

ja by som davala len morsku vodicku aliamare alebo libenar, nieco take a neodsavaj, ked nema sopliky..u takychto malych deti este v nosteku tak pochrapkava, lebo ta klapka este nie je uzatvorena, to je normalne a nie ze teraz na vysetrenie mandli a trapit dietatko..alebo skusit tu masticku, ktoru ti radia, ja ju nepoznam, ale mamicky to tu asi maju odskusane, tak vela stastia

marianna1990
autor
15. dec 2015

@maria0307
dobry skusala som ju najst ale neviem tam z toho vyjst je tam nejaky iny jazyk a nerozumiem.... 🙂