Dobrý deň,mám 11 mesačnú dcéru a už tretí krát za dva mesiace sa jej spravil soor- žaba. Mne sa samozrejme hneď zapália bradavky. Doktor nám dal fialovú vodičku a po možno 3-4 dňoch natierania jej to zmizne a o chvíľu to má znova. Vedeli by ste mi poradiť,že ako predísť sooru? Ďakujem
@janiikkk Určite neočkuj aktuálne! Počkaj, kým to bude poriadne preliečené aj s rezervou.
Moja mala soor, povedala som to pediatričke, ktorá mi odvetila, že to má len "nagrckané mliečko" a tvrdila mi, že nie je žiadny dôvod na odklad očkovania. Bola som naivná a verila som jej. Výsledkom je atopický ekzém. ☹ Spustilo sa to hneď po očkovaní, o dva dni sme už boli ako urgentný prípad na kožnom a zostane jej to do konca života. Kožná povedala, že je to jednoznačne reakcia v dôsledku kombinácie kvasinkovej infekcie a vakcíny.
A v podstate môžem byť rada, že po rokoch je to len slabšia forma atopického ekzému a nemá nejaké závažnejšie problémy.
@janiikkk moja dcérka tiež tak to mala, už mi to išlo na nervy lebo nič nezaberalo, už diflucan som jej dávala, čo vraj hneď má zabrať(no nezabralo to).
nakoniec zobrali jej krv a bola chudokrvná, začala som jej davať železo, B6 a kyselinu listovu, po 2-3 dňoch prešlo a kojenie tiež šlo oveľa ľahšie. Ja som tiezm začala brať železo s odvtedy žiadna žabka sa neopakovala.
Trošku ma hnevá, že dr jej nezobrala krv skôr, furt predpisovala tú vodičku.
Treba to potierať dlhšie, aj keď vonkajšie príznaky zmiznú.
Môže ti zobrať aj vzorku, ale ak sa to zlepšovalo pri ošetrovaní, tak treba dokončiť liečbu (pokračovať v aplikácii aspoň 2 dni aj po zlepšení).
Na preliečenie sú prípadne aj lieky na predpis (napr. fungolon). Z jednej kapsuly sa urobí roztok do bralenky a potiera sa postihnutá oblasť, pri zlom priebehu môže matka užívať kapsuly aj vnútorne.