Ahojte, syn je neustále chorí, už cca od začiatku leta, ale boli to väčšinou 2 dňové záležitosti. Teraz od septembra naozaj každú chvíľu, furt sople, hrdlo... pár krát angína, naposledy laringitída... Teraz už zase zo 3 dní soplí a dnes už aj hrdlo mam taký pocit... neviem ci sa mi zdá, alebo ma zase aj podnebie vyhadzane... co mu naň kúpiť? Už ani antibiotika nám nechce dávať, lebo je toho veľa... prikladám foto.. ďakujem
@daniela2202 vitamíny už užíva, ale aj tak nám to nejak nezaberá. Papá riadne, aj polievky, tak neviem kde je problém
Tak základ je imunita, genetika , ja som aj kojila dlho - 2 roky
@daniela2202 tak jeho som prestala kojiť 3m pred 2 narodeninami
Ani to kojenie není nejakou zárukou,poznám také čo kojili aj dva roky a deti choré často. Dôležitá čo dostane dieťa do vienka. Mae deti neboli kojene dlho. Možno 10 mesiacov a nedávala som žiadne umelé mlieka a sú to celkom zdravé deti. Dcéra mala zatiaľ 2x jednodňové choroby ak to cez víkend,takže v škôlke chýbala iba keď som s ňou bola u logo. A syn bol teraz doma dva dni lebo mal črevnú virózu a tak to máme skoro stále. (5 a 10 rokov majú) možno by si sa mala pýtať imunologicke,skús sa porozprávať s dr. ale sa mi zdá že tam idú väčšinou až keď idú do školy. Potom niekedy pomôže vybratie mandlí. Niekedy bývaju častejšie choré deti alergici. Ale určite je základom pestrá strava a častý pobyt vonku za každého počasia, vhodné oblečený a hlavne zdravý, no proste aj otužovanie,pohyb a vitamíny. A niekedy proste treba prečkať zoznámenie organizmu dieťaťa s rôznymi chorobami
To kojenie je blbosť. Môj syn kojeny 2 roky, chorý v jednom kolotoči. Druhý od 3 mesiacov na nutrilone - zdravý ako repa.
@angela85 na alergo s ním chodím, lebo oco je alergik
Skus napísať zdravotníkom https://www.modrykonik.sk/group/6796/
Mozno Ti tam nejaký Dr poradí. Osobna skúsenosť, moje deti, kým nenastúpili do školy,tak tých 7-8 rokov, to bol nekonečný príbeh... Večne niečo, nejaké lieky, kvapky. Koľko som ja zaplatila za kadejaké imunitné doplnky... Kolostrum a neviem co ešte. A nepomohlo nič, len z toho vyrásť. Aj teraz po covidovom zatvorení všetkého mali imunitu ako skolkarky. Kojenie s tym podľa mňa nič nemá, švagriná do 3 rokov kojila a mala ma všetky možné alergie, atb jej berie každý mesiac. Tiež sa čudujem, že jej to Dr stále predpisuje. Ale rozumiem Ti, prechádzala som tým, nielen zo škôlky, ale aj jedna od druhej vždy niečo chytila...
S kojenim to nič nemá. Myslim, že toto je taký trochu prežitok. Moja dcera nebola vôbec kojená, co chvíľa bude mať rok a chorá bola len raz. Minuly týždeň mala jeden deň teplotu a sople. Aj to sme si nie istí, či išlo naozaj o chorobu alebo robia sarapatu zuby. Naopak, kamoskine deti dlho kojené a neustale choré.
Skôr je to o genetike. A určite sa oplatí podstúpiť ďalšie vyšetrenia, hlavne imunológiu.
Ahoj, mam 2rocne, 3 rocne a 7 mesacne deti. Nonstop chori od minuleho roku februara. 1-2x su kazdy mesiac chori. Teraz 2 rocne dieta je 7 tyzdnov doma 🤯. On skonci jednu chorobu, este sa doliecuje a uz ma druhu. Uplne ta chapem. Celkovo na imunitu neviem co ti odporucit, my sme skusali asi vsetky doplnky, jedia ovocie, zeleninu, chodime von, otuzujeme, chodili plavat a nic nepomohlo. Ale k otazke, odporucili mi na sople a hrdlo dat -stodal nos a hrdlo. Odskusane nemam este, ale za pokus to mozno stoji 🤷
Ake je stare dieta?
@zorkahorka 3r
Chodi do skolky?
@zorkahorka áno... keď bol hospitalizovaný pred 2 týždňami prijmajuca lekárka odporučila prestať chodiť. Detská z tým nesuhlasi
Skusaliste dat skontrolovat nosne mandle? Moze pomoct aj och vybratie.
@letfenixa tiez som sa nad tym pozastavila, ze to ze 1 rocne dieta bolo iba raz chora nic neznamena 🙈 moja tiez bola chora az ako skoro 2 rocna po nastupe do jasliciek a dovtedy nic 🤷🏼♀️
Moja dcéra bola do 3 rokov chorá možno 4x. Ako nastúpila do škôlky tak bola viac doma ako v škôlke. Keď tam už vydržala 3 dni zdravá,bol to úspech. Samozrejme vždy nakazila aj syna, ktorý bol doma. Všetci vraveli, že si už preskáče s ňou tie choroby a potom bude v škôlke zdravý. Prdlajs. Ak vydržal aspoň od pondelka do štvrtka bez choroby tak som otvárala fľašu. Teraz obaja chodia do školy. Chorí sú každé 2-3 týždne ale už to nebývajú také hrozné choroby. Poväčšinou sopel a kašeľ.
Vitamíny dávam stále, kolostrum,imunoglukan, rinimun, probiotika do nosa.....no prosto každý mesiac aspoň 80 eur v lekárni nechám na tieto blbosti.
@letfenixa moje dieťa je medzi deťmi nonstop.. chodíme na plávanie, cvičenie, rozvojové krúžky a minimálne 2-3x sme v detskom kútiku, keď príde muž z prace.. do toho sa stretávame s mnohými kamarátkami s och deťmi a tiež s jej bratrancami/sesternicami, ktorí sú rovesníci mojej dcéry.. takže pokoj.. moje dieťa je viac medzi inými deťmi ako niektoré 2-3 ročné, s ktorými rodičia sedia len doma.. máme týždne, keď sme každý deň v kolektíve
kamoskine dve deti kojené nekonečne dlho sú choré nonstop.. jej syn za prvý rok bol chorý 6x
ak máte problém s mojim komentárom, lebo ste fanynkou kojenia a všetkého zaužívaného, čo s tým súvisí, tak môj komentar rovno preskočte.. ďakujem
@mmoni89 moje dieťa je medzi deťmi nonstop.. chodíme na plávanie, cvičenie, rozvojové krúžky a minimálne 2-3x sme v detskom kútiku, keď príde muž z prace.. do toho sa stretávame s mnohými kamarátkami a ich deťmi a tiež s jej bratrancami/sesternicami, ktorí sú rovesníci mojej dcéry.. moje dieťa je viac medzi inými deťmi ako niektoré 2-3 ročné, s ktorými rodičia sedia len doma.. máme týždne, keď sme každý deň v kolektíve
kamoskine dve deti kojené nekonečne dlho sú choré nonstop.. jej syn za prvý rok bol chorý 6x
@milanemila lenze rozdiel s inými deťmi je v tom, že moja malá je nonstop v kolektíve.. plávanie, cvičenie, baby balance, detské kútiky, chodili sme aj na spoločne cvicenie mamičiek s deťmi, pravidelne ju bráva môj muž k sebe do roboty, keď mam vybavovačky, celé víkendy trávime s kamarátmi a bratrancami-rovesníkmi.. teraz sa sťahujeme, nemá nám ju kto strážiť.. chodí s nami riešiť vybavovačky, aj obiehame spolu obchody.. viac doma nie sme ako sme.. a to je hlavný rozdiel s inými deťmi, s ktorými sú mamičky nonstop doma a idú akurat tak raz za týždeň alebo mesiac do detského kútika/ na ihrisko
ma 3 roky a nastupil do skolky, to je odpoved, jednoducho si musi zvyknut na skolkarske bacile, treba len vydrzat.
Na hrdlo napr. Tantum verde sprej, obsahuje zlozku, co likviduje choroboplodne zarodky, ale nejak zapalene mi nepride. Tuto jesen je dost chorob a takych zvlastnych, takze sa ani necudujem. A on nastupil este aj do kolektivu. Idealne ak sa ti da, nechat ho aspon dva tyzdne doma, nech sa da dokopy.
@7lenka11 aky rozdiel s inymi detmi? :D Si myslis, ze si jedina matka, kt nesedi doma s dietatom izolovana od sveta? 🙈 vsak to co opisujes su bezne aktivity, tiez som s malou chodila na cvicenie aj do kutikov aj sme sa stretavali s kamoskami co maju deti aj som chodila ja cvicit a bola somnou 🤷🏼♀️ v roku mala za sebou 3 letecke dovolenky. Dokonca teda aj u nas doma jeme, takze dieta chodilo s nami do potravin, alebo co myslis pod tym obiehanim obchodov, lebo je pravda ze som sa s babatkom nechodila motat do obchodakov a obzerat handry.
Proste to, ze rocne dieta nebolo chore nie je absolutne nic vynimocne, vela deti je realne chorych az po nastupe do jasliciek/skolky.
Jednoducho statisticky maju kojene deti lepsiu imunitu, to je fakt a to ze tvoja kamoska kojila a jej deti su chore alebo ina nekojila a nie su neznamena, ze to nie je pravda. Samozrejme kojenie nie je jediny faktor, vstupuje do toho aj genetika aj zivotosprava atd a rovnako je velky rozdiel ci ma babo starsieho surodenca kt je v skolke/skole alebo mas prve dieta.
@milanemila moje dieťa ma už teraz za sebou 4 zahraničné dovolenky a výlety a tri na Slovensku.. ako píšem v komentári vyššie - pondelky, stredy a štvrtky je v kolektíve cez 5 hodín, piatky trávi aj 4-5 hodín u muža v práci, kde robí 40 ľudí.. nechápem, čo také hrozne som napísala.. ako keby len trojročné deti museli byt v kolektíve a riešiť choroby.. opakujem, kamoskin syn bol v dcérinom veku chorý 6x, bratranec m dcéru a syna.. syn má rok a pol a chorý je každý druhý mesiac.. len som napísala príklady na porovnanie.. a teda vo svojom okoli mam veľmi malo ani nie ročných deti, ktoré trávia toľko v kolektíve ako naša.. kamoškina pol ročná je nonstop doma.. tak čo zrazu toľko hejtu na mňa? Alebo som zaťala do živého kvôli názoru na kojenie?
Ja som kedysi stále kupovala multivitamol pre deti, nebýval vôbec chorý, a samozrejme zdravá strava , hlavne polievky