Ahojte mamicky, potrebovala by som radu, nakolko uz som zufala. Mala ma 10 mesiacov , do 8.mesiaca sme mali potvrdeny reflux 2.stupna, a od 4.mesiaca je stale chora. Vkuse sa to toci dookola, sopliky, kasel, Trva asi tyzden kym to prejde , niekedy aj viac, 3-5 dni mame pokoj a potom odznova.Niekde som citala, ze refluxne deticky mavaju casto choroby, ktore sa tykaju dychacich ciest. Uz som skusala vsetko:Stodal, Stoptussin, Mucosolvan, ked ju drazdi davam jej Fenistilove kvapky, do nosteka striekam Physiomer baby,obcas Nasivin.Na imunitu jej davam cebion. Ale nic nam nepomaha. Uz som zufala, ale lekarka nam vzdy povie to iste, a ked je robi vytery tak nema ziadny zapal a vsetko je ok.Mohla by som vyskusat nejaky inhalator? Citala som o solnom , ale je vraj od 3 rokov. Dakujem vam za rady...
@andrinka odporúčam čo najviac a najčastejšie byť vonku za akéhokoľvek počasia. Samozrejme že najideálnejšie je pobyt v horách alebo lese. Kým dieťa nemá teplotu, môže byť von aj keď má sople a kašle... to jediné. Lieky vyhoď, používaj len odsávačku, príp.physiomer a zvlhčovače vzduchu doma, ale buďte čo najviac von. Lepší štart do života ani nemôžeš dať 😉
@andrinka a ochorie vzdy od niekoho, ci zjavne v jej blizkosti nnie je nikto prechladnuty a ona ochorie? mozno by som uvazovala nad alergiou, ci ju doma nieco nedrazdi. a odporucam, vsetkymi 20timi biosoli, konkretne Fer Phos, pozri si na nete, je to na posilenie imunity. nam to uzasne zabera, a teda aj mne aj priatelovi.
@andrinka na soľnú jaskyňu zabudni, tie umelo vytvorené sú skôr škodlivé 😒
Na problém musíš pozerať komplexne. Podmienky v ktorých dieťatko vyrastá - vylúčiť plesne v byte, pravidelne nárazovo vetrať, dať pozor na parazity (aj od zvierat), podporiť imunitu nielen zvnútra, ale aj pobytmi vonku ako radí @sue
zuzkag2 dakujem hned to vyhladam 🙂 nie je v kontakte s nikym chorym, mam starsiu dceru, ta mala dost problemov tiez so soplikmi , kaslami ale ta je uz velka a uzivala asi pol roka vkuse imunoglukan, ale mala zvacsene mandle, tak uzivala nasofan a teraz je to vsetko ok.Ale mladsej sa to stale drzi. Chodime von asi kazdy druhy den na cca hodinku, lebo ona mi nevie vydrzat dlhsie v karicke, uz sme kupili aj druhu lebo sme mysleli ze sa jej nepaci ta prva, ale nepomohlo. Aby vydrzala aspon chvilu tak som zasobena chrumkami, keksikmi,,,plesne v byte nemame, ani zvierata, vzduch zvlhcujeme, tak ja neviem...
ahoj. Ten isty problem sme mali so starsim synom. Od malicka cca 4m bol neustale chory - sopel+kasel Vraj to bolo sposobene tym,ze dychacie cesty boli podrazdene kvoli refluxu a na taketo podrazdene dych.cesty stacil maly virus,bakteria a kolotoc mohol zacat. Nepomohol cebion ani imunoglukan. Ovocie papal ako na pase a nic.
Na nase naliehanie sa urobili rozne testy aj imunologicke vsetko ok..napokon sa predsalen detska lekarka dohodla s imunologom a predpisali sirup isoprinosin na 3mesiace
pocas ktorych postupne klesalo davkovanie. To bolo malemu 18mesiacov a nasledujuce 2roky vobec nebol chory!!! momentalne chodi do skolky a velmi sa mi osvedcila na podporu imunity propolisova tinktura dam mu kazdy den 1-2kvapky na piskotu lebo samotne je to nechutne. Pozor tu tinkturu odporucam len od praveho vcelara!!!!
matali222 dakujem , vidim ze sme mali rovnaky problem, respektive ja ho stale mam,,, :( zajtra som objednana jednej lekarke ktora ju chce prehliadnut a odporucila nam bio colostrum.Zapisem si tvoju radu ten sirup isoprinosin,lebo aj my sme uz chceli ist imunologicke, lebo nechcem stale do nej pchat tie lieky ale bez nich sme na tom stale rovnako. dakujem za radu.🙂
@andrinka a hladali ste pricinu? nakazi sa od starsieho dietata? neni alergicka na prach, roztoce? ja vrelo odporucam cisticku vzduchu s ionizatorom - skvela vec. take male dieta by nemalo byt tak casto chore. neni dietatu zima, neni suchy vzduch?
@stanislavao starsia byvala chora dost casto ale zistili sme u krcnej ze mala zvacsenu mandlu a bolo to z toho, dala jej sprej nasofan a odvtedy je pokoj, suchy vzduch mame, ale mame aj zvlhcovac vzduchu, vetram..zima jej nemoze byt , kurime tak aby mohla byt aj v teplakoch na zemi, ked lozi. snazim sa vsemozne tomu vyhnut, ale zatial neuspesne..
my sme si tymto tiez presli... viac chory ako zdravy... casto na tych istych antibiotikach ktore nam nepomahali... potom som zmenila lekarku ktora hned nasadila ine aj s probiotikami Actibax vo forme kvapiek... a postupne sa nam to upravovalo.. su vyborne na zlepsenie imunity a mam pocit ze pri ich uzivani nam aj antibiotika pomohli a zabrali rychlejsie.. skus sa poradit s doktorkou alebo v lekarni 🙂
Ahoj!Ja by som mala podozrenie -tiez na nieaku alergiu. Napr-kravske mlieko? -ake mliecko pie? skus malemu kupit allergy care-to je be laktozi a mliec. bielkov.Stolicu ma v poriadku? nie je vysipane drobn. vyr. pri nosteku ?-dufam som pomohla,pa pa!
baby diky vsetkym 🙂 teraz som objednala euchynacinu ci ako sa to pise sirup na imunitu od just a nahrin, inak mam odtial dva vyrobky a zatial som maximalne spokojna , tak uvidime 🙂
@andrinka skusila by som solnu jaskynu,tam aj male deticky mozu,....