Stále chorá škôlkarka

lucka3192
23. jún 2019

Ahojte, prišla som si po radu k vám baby, maminky... Dcérka 2,5 r. nastúpila od januára tohto roka do škôlky, všetko bolo fajn a vo februári sa to začalo, neustále choroby horných dolných dýchacích ciest, kašeľ nádcha sople, teploty (ale to len 3x asi aj to prvý deň dva), chrci, chrape, zle dýchanie... A toto sa k od toho februára opakuje každý mesiac, vlastne február(aj ATB) marec(ATB) apríl, v máji bola dokonca 2 x, z toho mala atb raz a teraz v júni sme boli dokonca v nemocnici lebo už bolo zle a zistili znova zápal mandle nieco ako angína a boli nasadené zase ATB. No to bolo pred 2 týždňami... Boli sme samozrejme aj na imnunologii kde jej zobrali krv a o. Mesiac kazali prísť pre Výsledok a zatiaľ jej dala aerius. Testy na imunitu a alergie. Tento týždeň som ju už dala do škôlky a od včera znova badam sople chrci kašle chripi... Mne sa to nezdá v poriadku aj keď naša obvodná lekárka tvrdí že dieťa nástupom do kolektívu býva často choré ale ona ma stále to isté každý mesiac od mája najnovšie už 2 x za mesiac čiže je z mesiaca pár dní v škôlke teraz v júni bola 7 dní dokopy ostatné bola chorá a teraz je znova teda vidím ze znova sa niečo začína čiže v pondelok ju do škôlky nedám samozrejme...Som už zúfalá a. Bojím sa o ňu baby poraďte. Rozmýšľam ze podám žiadosť o predĺženie rodičak koli tomu. Do práce pokiaľ by to takto pokračovalo co dúfam ze sa to zlepší nemám šancu z časového hľadiska... Poraďte prosím tie ktoré to mate podobne. Ďakujem
pokračovalo ďalej nemám šancu z časového hľadiska a nemá mi kto s nou byť. poraďte.

arcticcode
23. jún 2019

@lucka3192 moj brat maly mal to iste. V lete holy na boso po splesnivelych kupaliskach a nic mu nebolo. Ako nahle prisiel do skolky, tri dni chodil a dva tyzdne doma na atb. Nedali s nim rady. Teraz konci prvy rocnik a chory bol len raz na atb a raz bez atb

galioska
23. jún 2019

@lucka3192 moje obe deti tým prešli a myslím.ze 90% deti tým prejde tiež, všetko je ok buduje si imunitu, len musia mať maminky strpenie

lucka3192
autor
23. jún 2019

@arcticcode a ako ste to riešili v práci? Mne s nou nemá kto byť a keďže je permanentne doma nikto mi to nebude trpieť.

lucka3192
autor
23. jún 2019

@arcticcode plus ona je predcasniatko 33 týždeň... Nemala nejaké problémy doteraz ale... Len nástupom do škôlky..

martinka13
23. jún 2019

U nás so synom tiež tak. Prvý polrok v škôlke. Potom sa to zlomilo.

zuzikak
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
3petka
23. jún 2019

@lucka3192 musí si tým prejsť. Ako každé dieťa. Niekto to znáša lepšie a niekto horšie. Ja som si to tiež pretrpela. Ale nám nakoniec zistili aj alergiu takze s tým choroby súviseli. Mne kvôli tomu dali predĺžený rodičak ale to ti dajú len ak máš nejakú diagnózu potvrdenu.

katkahs
23. jún 2019

@lucka3192 tiez sme si tym presli, dcera pocas prveho roka ako 3rocna bola v skolke dokopy 4 mesiace, 7x brala antibiotika, do toho este rozne virozy, co prisli. Bola som ale vtedy doma s mladsim synom. Ten chytal sopliky od nej, 3x mal zapal priedusiek. Bol to hrozny rok, stale sme boli zatvoreni doma, lebo boli nastriedacku chori. Ten dalsi rok to uz bolo lepsie nastastie. Syn mi uz ale taky chory v skolke nebyval. No myslela som si, ze v skole to bude uz lepsie, no aj tak uz dcera konci 3. rocnik a chora bola teda dost. Dostala sa do noveho kolektivu v triede, tak si asi zasa zvykala na nove virusy. Tiez mi nema kto byt pri detoch, preto musim byt doma. Hladam nieco aspon na skrateny uvazok, ale tych moznosti je malo.

lucka3192
autor
23. jún 2019

@3petka áno aj my čakáme na výsledky, samozrejme dufam že sa to nepotvrdi ale tiež alergologicka povedala ze to vyzerá najskôr na alergiu ona ma aj ocka opuchnuté sople jedno druhým a s tým to. Môže súvisieť. Ja len dúfam ze to už nepotrva dlho. Naozaj je to naroc e ako pre malú tak aj pre nás a najmä časovo. Aj úsilie a energia. Stále sa modlím aby to už prešlo.

mircalla
23. jún 2019

@lucka3192 Nie je to normálne. My sme boli chori týždeň, aj to len sopel. Zla imunita

lenadka
23. jún 2019

@lucka3192 prejde to... Je prvorodená, však? Moja najstaršia podobne až ju Dr chcela vypísať s kolektívu, dokonca jej diagnostikovali zníženú imunitu. Ale po cca trištvrte roku to šlo k lepšiemu. Druhá dcéra občas niečo chytila od staršej takže škôlkea nebola taký šok čo sa bacilov týka. Najmenší to isté len v modrom akurát tá adaptácia trvala najkrajšie.
Ten aerius jej dúfam dávaš naďalej. Určite nevysadiť.

liliflora
23. jún 2019

@lucka3192 ako keby ste pisali o nas :( to iste cely polrok, uz mal 3x ATB, Co predtym 2 roky nic. Po antibiotikach je organizmus oslabeny, virusy ich lahsie napadnu, bude to zrejme tym. Tiez som Z toho uz na prasky. Davam malemu probiotika aj po dobrati ATB, snad sa to za kratku dobu uz zlepsi. Viac poradit mi nikto nevie, podla lekara
citujem "sople nie su choroba"

3petka
23. jún 2019

@lucka3192 no tie oči presne aj môj. A on sa k tomu ešte cely vyhadzal, resp. Ako náhle dostal do tela alergén tak mu vyskočil exem. A každý mesiac niekedy aj dva krát do mesiaca koncil s herpetickou angínou.

3petka
23. jún 2019

@liliflora záleží aké sople. Inak ja si pamätám keď som bola mala že som bola aj ja a aj iné deti stále sopľaví hlavne v zime a nik z toho tragédiu nerobil ani v škôlke. Samozrejme ak to boli sople normálnej farby

janage
23. jún 2019

@lucka3192 u nas druhorodena omnohorsie ako prvorodena. Vysledky z imuno 1+ ako prvacka vymeskala takmer 100 hodin za pol rok. A to uz ako 6 rocna bola ok. 7 nastupila do skoly a toto bol prvy mesiac co nevypadla na tyzden. Vraciame sa na imuno. Skus si pozicat inhalator omron a inhalujte vincentku. Plus zvazila by som kupele nam na dychacie cesty velmi pomohlo. Teraz proste smola s nastupom do skoly, opuch tvare, potom podozrenie na boreliozu, plucne chlamydie, angina hnisava atd. Stale nieco ine a bohuzial vyzadujuce atb. Aspon na tie dychacie som vytiahla inhalator, tak kasle len rano uz. Ale,zhorsil sa ekzem, brusna viroza k tomu jednodnova min. tyzden. No co narobim. Otuzujeme, strava, cvicenie a bohuzial. Ak mozem poradit ak nemozes vypadavat najdi jej minikolektiv, alebo pani na strazenie. Nejaku dochodkynu. Ak si na ocr aj tak prichadzas o financie, ak nebudes pracovat prides o plat uplne. Vyskusaj.

siska53
23. jún 2019

@lucka3192 tak.. no.. mozno si mala.pockat s nástupom do skolky aspon rok.

Vraj to byva normálne.. nasi ale tak casto chori nebyvali. Len asi 9mesiacov,ked nasmu vo vrku 5,5r..vyberali nosne mandle, sme to mali besne, lebo on, ci nebýval tak chory, cca kazde 3mesiace len aj to skor len sople a 1 den teplota,tak zacal byvat chory kazdy tyzden-dva.. potom to preslo..

Horsie to bolo najma so mnou, ja som byvala chora častejšie nez oni,ked nastupili do skolky. Prosto tie skolkarske bacily robili zle mne. Ja som bola hadam kazde dva mesiace na PN a do toho som este mala vzdy zopar dni takych, co som bola chora, ale tak, ze som to zvladla aj v praci a preslo to..

Je dobre, ze vam robili aj testy, napr u mna ta chorobnost suvisela s histaminovou intoleranciou. Odkedy to viem a dezim trosku dietu plus lieky, vlastne pardon! Vyzivovy doplnok uzivam, tak uz nebyvam tak casto chora, resp.je to ten typ choroby, ktorý prejde, aj ked chodim do prace, len sa trosku setrim v tie dni a dopujem sa..

Urcite je dobre davat nejake to cecko, skus imunoglukan (ale nam nepomohlo ani branie podla doktorky, ze polrok od septembra do marca kazdy den).

Este davam do pozornosti esencialne oleje, tie nam pomohli najviac, je to ale drahsia zalezitost, ak si to moxete dovolit, je to fakt ucinne,len musis mat niekoho, kto ti naozaj poradi, ako uzivat, lebo ak to nie je podla navodu, je to bez efektu ( my napr sme aj znizovlai horucku olejom a nezaberalo, lenze sme nevedeli, ze potieeat treba kazdych 10-15minut, ked sme to dodrzali, horucka nqozaj do hodiny klesla a decka nemuseli brat nurofeny a spol.).

lucka3192
autor
23. jún 2019

@3petka aj moja ma ekzém diagnostikovany.. Jeden čas ho mala. Všade ale momentálne nemá chvála b ohu

janage
23. jún 2019

@lucka3192 tak potom moze byt ten kolotoc, ze nema ekzem, ma dychacie cesty, kasel, nema dychacie, ma ekzem. Dermorespiracny syndrom sa to tusim vola.

lucka3192
autor
23. jún 2019

@lenadka aerius jej dávam každé ráno aj ja som to vracala... A ja aj moji súrodenci sú odmalička alergici sestra skoro na všetko brat myslím ze roztoce a ja prach a pele

mondolina
23. jún 2019

Nasadiť imunoglukan, môjmu pomohlo vybrať mandle.

lucka3192
autor
23. jún 2019

@janage to som už niekde počula ale to je niečo s imunitou tiež však

lucka3192
autor
23. jún 2019

@3petka no a teraz nechcú dieťa so soplami vôbec teda aspoň u nás nie

lucka3192
autor
23. jún 2019

@lucka3192 ale ani by som ju nedala len by sa to zhoršilo

lucyluv
23. jún 2019

Tak podľa mňa to môže byť alergia na niečo v škôlke. Buď majú veľa roztočov, ako je to napríklad s perinami v ktorých tam spi? Skúsila by som najskôr takéto veci vylúčiť. Keď tak skúsiť inú škôlku, či sa to tam bude opakovat. Najviac asi povedia výsledky od imunológia.

ktochytavzite
23. jún 2019

@lucka3192 tak ak je predcasnik tak to tak mas no;(opatrovatelkunkwe bude chora?

jumama
23. jún 2019

Nasa bola permanentne chora takto tri skolkarske roky. A ked nebola chora, tak dva razy dostala v skolke vsi. Ja som sa pokusala pracovat z domu, ale slo to len malinko. Vacsinu casu bola chora doma. Jeden rok mala opakovane zapaly pluc, druhy rok v inej triede zase stale anginy a afty... a to mali v triedach aj tie ziarice protibacilove, po vyucku ich zapinali... Nepomohlo nic, naviac pre choroby a neochotu jest lieky od alergo si vypestovala aj vyberave jedactvo. Zistila som jedine, ze trosku mala lahsi priebeh chorob, ak som jej nasadila probiotika. Akoby naozaj platilo zdrave creva, menej chorob. Lebo inak pri kazdej chorobe trpela nechutenstvom, z jedla ju napinalo a pochudla mi. Do skolky som ju vzdy dala, az ked sa uzdravila a aj zacala normalne jest, a po par dnoch zas to iste dokola. Neviem aky zazrak prisiel v skole, klop klop klop, prestala byt chora. Sem tam nadcha, ale teplotu nemala nepamatam a to uz je tretiacka...

lucka3192
autor
23. jún 2019

@lucyluv to. Ma nenapadlo môže to byť hocičo, múdrejší budeme keď prídu výsledky

andreagartnerova
23. jún 2019

Moj maly bol stale chory dva dni v skolke a zas chory, zacala som mu davat colostrum a inhalujeme a dost nam to pomaha.

bibistec
23. jún 2019

Predcasniatko? Ak je alergicka to.ide ruka v ruke.so.zlou imunitou. Predpokladam ze ked chodis do prace tak sa mala nestaci doliecit a uz ide do skolky resp. Ono nasa lekarka vravi kolko.je dieta chore tolko by mala.trvat rekonvalescencia. Uvidis ake budu vysledky na imunologii. Mphla jej vziat aj krv na d vitamin. Toto si tiez zisti. Ale na tvojom mieste si vybavim predlzeny rodicak. U nas to.iste a dcera z toho.nevyrastla teraz konci druhy rocnik zs a uz mi navrhli aj domace vzdelavanie alebo infividualny ucebny plan. Ja doteraz nechodim.normalne do roboty. A aby toho nebolo malo kedze ma autoimunitne ochorenie tak jej ani imunologicka nempze dokopy nic poriadne dat. Drzim palce.

lucka3192
autor
23. jún 2019

@bibistec nechodím ešte do prace a ani nemám šancu lebo je večné doma mala, preto rozmýšľam nad predĺžením.. A co ma tvoja malička?