Stále chorá škôlkarka

saska124
13. dec 2013

Ahojte mamini...poradte,ako sa dostat s tych vsetkych chorob...tyzden sme v skolke a dva tyzdne doma...katastrofa...

hajajanka
13. dec 2013

@saska124 Sme na tom velmi podobne. Uz osmy tyzden sme chori. A to len od zaciatku septembra. Posledna choroba bola v 1. roku zivota a odkedy zacal chodit do skolky (ma 5 rokov) tohoto septembra, tak nonstop choroby. Neviem si rady. U nas je najvacsi problem chore deti v skolke. Rodicia tam vodia deti chore, teplotove, kaslajuce ako stari tuberaci a na zdrave deti sa potom vsetko lepi. U nas je dostatok ovocia, vitaminov, pobytu na cerstvom vzduchu a napriek tomu je syn stale chory.

tyssa
13. dec 2013

posilnovat imunitu - otuzovanie, vitamin c /okrem ovocia teraz davam aj cebion/, vsestranna strava, teraz davam detom aj 1-2lyzicky kvalitneho medu /ked pokaslievaju tak kazdy den/, ak zacinaju sopliky tak 3 x denne nahrievame a hned nato naparujeme nad slanou vodou, do nosteka striekam koloidne striebro, tym cistim aj uska,..na kasel mi zabera stoptusin,..tiez som minuly rok tahala od septembra - par dni v skolke-choroba, chytil mladsi, nevedeli sme sa z toho dostat, obaja brali do marca 4x antibiotika + lokalne pamykoin, uz som bola zufala, potom som vyskusala koliodne striebro a mastove zabaly na kasel-pomohlo viac, cele leto pili cerstve kozacie mlieko /nie z obchodu, ale cerstvo nadojene a len prihriate/ - myslim ze aj toto pomohlo, lebo teraz ma starsi len obcas soplik 1-3 dni, obcas pokasle, ale myslim ze to je aj z tohto sychraveho pocasia,... mladsi je teraz 1x chory-ze kasle,..ale bez teplot /horucok38- 39 a viac/, bez nocneho zvracania hlienov a podobnych zabaviek 😀 ps-vyhodila som vsetky sirupy na kasel a spreje do nosteka, okrem cebionu nedavam ani ziadne ine vitaminy

tyssa
13. dec 2013

este k tym soplikom-pamykoin, ci som davala alebo nie vzdy boli zelene, tahali sa 2 tyzdne, darmo som odsavala a cistila, od kedy pouzivame ks nemali zelene /cize od jari sme zelene nemali/ sople zmiznu do 3-4 dni, zaklad je odhlienit dieta-lebo potom ide zapal do usi a zapal a antibiotika vas nemynu, takze ja sa snazim hned zbavit sopli

saska124
autor
13. dec 2013

Je pravda,ze antibiotika brala druhykrat teraz za cele svoje styri roky...jej vraj vadi ta kratka inkubacna doba po chorobe,tym,ze je imunita po chorobe oslabena ide sice do skolky zdrava ale staci tyzden a staci tam pochytat aj to posledne kychnutie a je zase doma....na liekoch...mala uz aj trikrat laringytidu...stale su to chytene pridusky a hlasivky...sme stale doma,od kazdeho odstihnuti a uz nam je poriadne dlho...

tova
13. dec 2013

to co ma kazdy na sk s koloidnym striebrom?? ved je to nebezpecne. v niektorych krajinach je zakazane. Viete vobec z doho sa vyraba? zo striebra ktore sa pouziva aj v zubnych blompach, bizuterii, domacich nadobach atd. po mesiacoch a rokoch sa moze zhromazdit v tele, moze zafarbit do modro seda kozu, vnutorne organy, oci, nechty atd. v horsiom pripade neuro problem, epilapsiu, problem s oblickami. neni dokazane ze pomaha.

horana
13. dec 2013

@tyssa K tomu Cebionu, aj my sme ho kedysi uzivali, dlhodobo, preventivne, presne takto pocas skolky. Az tu na MK v diskusii o liecbe vitaminom C som sa dozvedela porovnanie, kde bol jednak aj link na testovanie tychto pripravkov, kolko maju v sebe aktivnej zelanej latky. Este sa k tomu aj vyjadrovali ludia, ktori sa o to skutocne zaujimaju. A bola som sokovana, Cebion ma tak nizke hodnoty C vitaminu, akoby sme platili za nic. Bola som zhrozena kolko penazi slo doslova hore kominom. Ked si najdes tuto diskusiu, urcite to v jej hostorii najdes, pravidelne sa tom myslim dokonca viackrat tam diskutovalo. Pod tarchou argumentov tam, som to uplne prestala kupovat. Je viac dobrych a kvalitnych pripravkov, z tych v normalnych cenovych relaciach je dobry napr. nemecky sypany prasok cisteho vit. C z DM-ky. Naozaj som si aj overila ze funguje o dost lepsie. Boli tam aj ine typy, my sme sa odvtedy ustalili na tomto. Tak len pre informaciu, Cebion je skutocne strata penazi.

cikyta
13. dec 2013

@horana plne súhlasím.

zuzkat1
13. dec 2013

Niektore deti si musia dobudovat imunitu v kolektive.tam su ine bacily,ine virusy. Treba vydrzat,otuzovat,my ten problem nemame ale davam omega 3 a c vit preventivne.

tyssa
13. dec 2013

@horana dakujem za radu, urcite vyskusam z dm, cebion nam odporucila detska, lebo maly berie maltofer, fakt je ze cebion je neskutocne drahy- 5 eur a vydrzi im 2 tyzdne, ale ked som si to porovnala, ze minuly rok som v lekarni nechala mesacne 50-60 eur na antibiotika, probiotika, kvapky a sirupceky,..chystam sa do dm ked budem u rodicov, takze urcite vyskusame,..este raz dik 😀

xlucia
13. dec 2013

@tyssa cebion je hrozny bordel

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kristiii
13. dec 2013

@saska124 ja dávam malému na doporučenie pediatričky imunoglukan a každé ráno a večer striekam roztok s morskou vodou Aliamare. Odkedy toto praktizujeme /sprej od začiatku septembra, imunoglukan od leta/ tak mal malý akurát zápal spojiviek čo nám koloval po škôlkach v meste, čiže týždeň doma, inak sme chorý neboli.

somjankad
13. dec 2013

@saska124 skus imunoglukan je volne dostupny v lekarni-este je skoro stresovat-ak by sa to opakovalo castejsie -tak popros lekarku aby ta poslala na imunologiu-nam nasadili liecbu imunorom- teraz zmenili na isoprinosin-od septembra sme boli chorí len raz ... my si len nohy ruky kalicime na chirurgii moje sidlo uz poznaju vsetci

anima9
14. dec 2013

@xlucia Aký bordel je v cebione? No daj.

januschka10
14. dec 2013

Ahoj, prosim ta to nic nie je. Dieta pri nastupe do skolky byva automaticky chore. Moj maly si prvy rok presiel vsetkym, druhy rok to bolo uz omnoho lepsie a teraz je prvy krat chory od septembra, co beriem tiez ako vyhru. Kazdy pediater ti povie,ze je uplne normalne v prvom roku v skolke brat aj vela antibiotik. Kazde dieta je ine, niektore viac chore, niektore menej. Nemusis hned davat cebion, ine cecka, preventany a neviem co, buduje si imunitu. Zvol radsej nieco na prirodnej, pripadne homeopatickej baze ako je Oscillococcinum (2x do tyzdna nalacno) pripade beta glukany,lenze v sirupoch, ktore predavaju v lekarni je to vo velmi malej davke,ktora dietatu aj tak nepomoze. Skor si niekde zozen cisty produkt, vyraba ho napr. nemecka firma Dr. Wolz. (pre porovnanie si na internete mozes pozriet kolko ml betaglukanu denne potrebuje organizmuz na spravne fungovanie a potom precitaj letacik z nejakeho sirupu z lekarne, kolko radia tam. Je to tak polovicna davka! Takze o com to je? Aby sa predavali hluposti, kazda firma ma nieco a bezi o tom reklama,ako nas to zachrani aj pred koncom sveta.) Daj, hlavu hore, detsche choroby, sopliky a kasle to nie je nic strasne. Ja nie som zastancom ani toho,ze dieta so soplom ci kaslom nemoze do skolky. Tu to tak bezne chodi, vsetky deti su v skolke usoplene a ukaslane, ked im nic ine nie je. Deti v zime casto soplia aj kaslu. A nakoniec aj dospeli a pritom sedia v robote.

saska124
autor
15. dec 2013

Ahojte maminy,obrovska vdaka za kazdu radu,vdiet,ze modry konik,je aj na ine veci dobry.. 😉
Viem,ze kazde dieta je ine,na kazde zabera nieco ine...skusim na to nase male sidlo ozaj radsej nieco prirodne,lebo ked vidim,co uz vsetko to jej male telicko spapalo liekov a nic nepomohlo,tak hadam aspon nieco by zabrat mohlo...
Mali sme Isoprinosin a to sa mozem aj ja zastat nazoru,ze mala nebola skoro pol roka chora...ale to zase nechodila do skolky,mozno teraz by to tak nebolo...
Este raz vdaka...