Sťahovanie predkožky u štvrorročného syna

denysa2021
14. jan 2022

Dobrý den,prosím vás o radu nebo vzkusenost.Muj syn má 4 roky,a vůbec nám nejde stahovat předkožka ani do půlky.Jedna strana trošku povolila,ale ta jedna furd drží.Bojim se aby nemusel na zákrok .Dávam mu slezovy krém na to ,ale jen po koupani

dadulamamula
14. jan 2022

@denysa2021 a co ste robili doteraz? Veď to malo byť už dávno povolené. Syn má tiež 4 roky raz za týždeň si to už sám robí vo vani, pred tým som mu to robila ja. To sa ma robiť od malička.

lucyla38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anjelicek26
14. jan 2022

@dadulamamula nie, to mu nemusia robit od malicka a nie, nemusi to mat v 4 rokoch povolene. Co si urolog? Ak ano, tak nie dobry. Priroda nevymyslela nic, co by clovek musel rodic musel mechanicky riesit, aby to fungovalo! Vela premotivovanych rodicov naopak dietatu uskodi tym, ze pretahuje a porobia sa zapaly, trhliny a zrasty a potom uz urolog nema vela moznosti. Ruky prec od takych veci. V ramci normalnej hygieny pohybat a nechat na pokoji. Vsetko prijde casom, u niekoho je to "hned", u inych chlapcov az v puberte, ako penis rastie! Je len minimum diagnoz, ktore sa riesia v tom veku a ktore nejaky zasah potrebuju.

beronsche
14. jan 2022

@dadulamamula no doteraz robili to, co mali.. rozhodne sa to nema robit od malicka, ako pises! je tam privelke riziko, ze pri zasahu vzniknu mikrotrhlinky a ich nasledkom fimoza. Vrodena fimoza sa vyskytuje velmi zriedkavo.
@denysa2021 nic nesil. skor nauc syna, aby to skusal a nikdy nie cez bolest, na to pozor. Normalne to zaradte k dennej hyg. rutine. K uvolneniu predkozky moze dojst az okolo 12r, nie je to nic nezvycajne.

sojorez
14. jan 2022

Suhlasim s kockami, ze u nas sa venuje predkozke premrstena pozornost. Odporucam si precitat toto
https://www.predkozka.info/stranka-pro-chlapce/

gabsisi
14. jan 2022

@denysa2021starsi syn mal tiež zúženu, slezovy krém pomohol ale hlavne treba každý deň po troche, nie nasilu, len ako ide. Teraz v 5,5 roku je to už konečne úplne ok, ale keď to zanedbame 2-3 dni zas je dosť zúžená. Druhému synovi povolila hneď keď mal asi mesiac a nikdy nebol problém.

lucinta22
14. jan 2022

@denysa2021 môj ju nemal úplne stiahnutú ani v 7 rokoch. Riešili sme to s urológom a bez problémov mu povolila.

dominika_sk
14. jan 2022

Buď uplne pokojn, mojmu to išlo až v šiestich čo znamena že do šiestich absolutne vobec a potom bol natolko rozumny že som mu vysvetlila čo ma po kupani robiť. Pomaly postupne za kratky čas si to stiahol sam. Doležite je po kupeli keď je to zmaknute a nie nasilu. Do foto pridavam tip na masť. To že nasleduje operacia tiež nie je uplne pravda. On nie je detsky urolog a sam pisal že sa musel radiť aby toto napisal, nie je to uplne smerodatne.

lolita555
14. jan 2022

@anjelicek26 super si to napísala ďakujem lebo ja mám tiež dvoch synov mladšiemu to ide krásne od malička ,a tomu staršiemu 7 ročnému nie a nie ale samozrejme bola som s ním uburologa viackat ale nerobil nič s tým že má čas.tak ja to tak beriem len manžel že to nie je dobre že už to malo byť poriesene a potom som z toho sama na nervy

beronsche
14. jan 2022

@dominika_sk tak davat na urychlenie normalnej zalezitost, ak neexistuju ine indikacie pre pouzitie, hormonalnu mast, kedze ta spominana mast je kortikosteroidny pripravok, je podla mna dobre uleteny pristup. a dufam, ze aj prekonany..
k tomu nezmyslu o operacii sa ani nevyjadrujem.. 😉

mamamasama
14. jan 2022

dajte už pokoj tým predkožkám ...

dudduli
14. jan 2022

@denysa2021 to ste mali riešiť od malička, môjho sledoval xhirurg od narodenia. Prvý syn sa nevyhol zákroku, druhý absolvoval len ambulantný zákrok. Treba to riešiť s lekárom 😉

dominika_sk
14. jan 2022

@beronsche tak su indikacie ako zapaly etc a ešte stale sa chceš vyhnuť operacii tak skusiš. Jasom teda nepouživala ani slez. Maly to zvladol sam v 6r.

denysa2021
autor
14. jan 2022

@dadulamamula byla jsem sním u urologa.pred rokem.rekl že to povolí časem .Že máme to stahovat ve vodě. pořád při koupely to děláme i on sám.

kika831
14. jan 2022

@denysa2021 jednoznacne k urologovi pre kortikoidnu mast- velmi pomaha.

beronsche
14. jan 2022

@dominika_sk samozrejme, ako pises, indikacia ako zapal, ci problem s cikanim, to je uplne ina situacia..
ale hormonalna mast pre maleho chlapca kvoli fyziologickemu javu ako pre predkozka, co nejde stiahnut.. nuz dufam, ze generacia lekarov s takymi praktikami je uz na dochodku.

denysa2021
autor
14. jan 2022

@beronsche děkuji ano už to zkouší i on.byli sme pred rokem u urologa a říkal že to zatím nevadí jen už mu ide na 5roku za to se bojim dekuji

denysa2021
autor
14. jan 2022

@dudduli můžu se zeptat v kolika rokach šel na ten zákrok dekuji

dudduli
17. jan 2022

@denysa2021 mal 7 rokov

att123
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beronsche
17. jan 2022

@att123 na to pozor, nestahujte mu to celkom, ked mu nejde spat. to je naozaj nebezpecne..

att123
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beronsche
17. jan 2022

@att123 kym nema problemy so zapalmi alebo pri cikani, tak len velmi jemne stahovat, len pokial ide, nikdy nie silou. Naucit ho, ze je to cast dennej hygieny, vysvetlit, ze je to dolezite, aby to robil, ale opatrne, nikdy nie cez bolest ci diskomfort.
Pinda mast mozete pouzivat dalej, ale nerobte doma z toho aferu..
Mozno by som zasla aj za urologom, ale urcite nasla takeho, co ma pristup podla najnovsich poznatkov, nie takeho, co bude hned zasahovat. nech posudi stav a poradi, co dalej. Ak ste to robili nasilu, je mozne, ze ma mikrotrhlinky.. Kazdopadne, opatrnost je na mieste..

att123
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beronsche
17. jan 2022

@att123 ja by som mozno aj pockala, ale ja nie som odbornik.... ak by som isla za urologom, vopred by som ho upozornila, ze v ziadnom pripade nesuhlasim s nasilnym pretiahnutim, aby to neurobil.
A vela sa rozpravala so synom, aby chapal, co sa deje a preco je to dolezite.

denysa2021
autor
3. feb 2022

@att123 nám jde jedna strana ale pořád ta druhá strana drží

janahorvatovaa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz