Sťahovanie predkožky u 8-ročného

25. júl 2024

Ahojte, mojmu 8- rocnemu synovi sa neda stiahnut predkozka, od mala som sa snazila, ale bolelo ho to a nechali sme to tak. Doteraz si pri kupani nestahuje, problemy nemava. Je to problem? Uvolni sa mu to v puberte? Riesit to, ked nema problem? Naozaj neviem, nema mi kto poradit, jeho otec s nami nezije. Dakujem.

denkabemommy
25. júl 2024

Príde puberta hormóny (ktoré ju uvoľnia), prvá masturbácia a je to vyriešené, netráp sa, ak nemá problémy 🙂 -to mi povedal urológ

cukroska
25. júl 2024

Napísala bu som viac ale skôr do súkromnej správy. Mu sme to museli riešiť práve v puberte. Napriek tomu,že ako malému mu to šlo.

cukroska
25. júl 2024

@denkabemommy práve naopak.

deedol
25. júl 2024

@denkabemommy nas urolog hovori presne toto iste.

autor
25. júl 2024

Este rozmyslam, ze ak je nutna operacia, nie je jedno, ci teraz alebo neskor? Ked nema problemy, nerada by som ich sposobovala.

deedol
25. júl 2024

este si mozno pozri, ci ma fimozu (zuzenu predkozku) alebo konglutinaciu (zlepenu). na fimozu je kortikoid vo forme kremu, to by som uz riesila. zlepenu by som este nechala tak.

autor
25. júl 2024

@deedol hmmm, dakujem.len netusim, ako to rozoznam. Ked si taha, tak mu to nejde, akoby mal uzku. Isteho casu pouzival slezovy krem, vtedy to bolo lepsie.

deedol
25. júl 2024

uzka - prilis maly otvor - je fimoza. s tym by som sla k urologovi, nech sa to roztiahne tym kortikosteroidom, aby sa to neroztrhlo. tiez sme mali slezovy krem (pindamast), ale u nas vobec nepomohol.

lolita555
25. júl 2024

Ja napíšem tak od mala som to riešila so starším proste to nešlo a nejde .čo som sa už krémov ponatierala no des mesiac potom pauza a zas samé kortikoidy ,a stále urológ len natieranie ,proste kolotoč.ze sťahovať mu to nasilu nebudú .tak som sa na to vyprdla,problémy ako zápal nemáva a uvidíme .tak ak to budú musieť riešiť operačne ak to nepôjde radšej neskôr ale to je len môj názor .možno sa to uvoľní v puberte možno nie ,každé telo je iné

autor
25. júl 2024

Ach, dakujem vam za rady, trapi ma to a neviem, co s tym. K urologovi velmi nechcem, boli sme, ked bol maly, ten mu to nasilu stiahol a synovi sa spravil zapal, velmi zla skusenost.

deedol
25. júl 2024

treba najst dobreho urologa podla recenzii. ja som tiez tak hladala, aby nic nasilu nerobil a netrhal. neviem, odkial si ty, v BA viem poradit.

suzitok
26. júl 2024

Ja súhlasím s tým, čo napísala @lolita555 , som toho názoru, že sa to nemá veľmi siliť, ani tomu venovať nadmernú pozornosť, môže to ovplyvniť aj sexualitu chlapca v dospelosti. Prvého syna mám už dospelého a riešila som to, dovolila som násilné stiahnutie urológom a dopadlo to veľmi zle, nasledovalo peklo...po psychickej, aj telesnej stránke..
Teraz mám 9 ročného, ten podľa mňa to má horšie, predkožka zúžená, aj sme skúšali nejaké krémy a nič.. mne už veľmi nedovolí, tak mu vždy poviem, nech si vo vani "umyje" pipíka, tak si to ponaťahuje sám...nechám to na prírodu a neskôr ak by bol problém, tak už sám nech si to rieši...

leo2019
26. júl 2024

Nedávno sme to riešili zájdite k urologovi urcite lebo sa mu tam môže hromadiť sekret a neskôr z toho budú problémy. Malý mal len čiastočne nešlo to nijako. Takou spajlou otázka sekúnd. Predpisu masť lebo to bude čerstvé a vybavené. Treba to riešiť.

cukroska
26. júl 2024

Tomu sa nevyhne a rozhodne je horšie ked je starší. A nakoniec sám bude chcieť v puberte ,lrbo to budr nutné.

cukroska
26. júl 2024

@leo2019 presne tak.a v puberte sa to nezlepší ba naopak u väčšina chlapcov má s tým problém.