Sťahovanie predkožky u 1,5-ročného

vasjar
17. jan 2023

Aké sú vaše názory?
Syncek ma 1,5 roka, a predkozku sme sa mu snažili sťahovať občasne, nejde to, max do veľkosti špendlík ovej hlavicky

petamich
17. jan 2023

nestahovat, radila som sa s nasou pediatrickou a ta je nazoru, ze nestahovat, maly ma tiez 1.5 roka, vacsine deti sa to uvolni samo, aj si to uvolnia sami, ked ich to zacne zaujimat a ked nie tak v neskorsom veku aj vplyvom hormonov

je na to dnes vela relevantnych studii, preco nestahovat, staci pogooglit

vasjar
autor
17. jan 2023

@petamich no a si predstavte ze naša pediatricka radila sťahovať už od 1 roku. My sme nestahovali

liloastitch
17. jan 2023

My sme nesťahovali a potom sme jeden deň pálili na urgent ,kde mu to museli uvoľniť lebo sa mu tam ukladal všetok maz , tým že tam mal len malinkú dieročku tak sa to nedalo poriadne umyť a taký zápal mal , že dovidenia. Odvtedy sťahujeme len pod žaluď ( len potiaľ to má uvoľnené) pri sprchovaní aby si to poumýval.

bluemoon24
17. jan 2023

@vasjar nase stara pediatricka nas uz v 5 mesicich posilala na urologii, ze treba stahnout. V 6m jsme vymenili pediatricku (na urologii jsme se ani neukazali) a nase nova pediatricka rika, ze pokud nejsou problemy (nenafukuje se pri cikani, nejsou zapaly, atd.), ze netreba delat vubec nic.

petamich
17. jan 2023

@vasjar to ma vlastne vobec neprekvapuje 🙂 odkedy mam dieta a bavime sa s matkami naokolo tak asi na kazdu tretiu vec maju tie nase lekarky iny nazor 🤷‍♀️

mimi3008
17. jan 2023

@vasjar skus si nastudovat fimoza a parafimoza a potom zistis...

macica1706
17. jan 2023

A my sme začali pomaličky skúšať a sťahovať po šestonedeli a potierali framikoinom a do dvoch mesiacov to išlo krásne. Mam 2 synov menší ma aktuálne necelé 2roky a predkožky si sťahuje v sprche už sám. Za mňa určite čím skorej tým lepšie

lely1234
17. jan 2023

@vasjar sťahovala som tiež ako písala jedna mamička vyššie po šestonedelí. Nemali sme žiaden problém syn má 3 roky. Čiže asi som názoru čím skôr tým lepšie 🙂

minarova22
17. jan 2023

@vasjar
Ja som bola so synom u urológa, keď mal 2r.
Nesla mu stiahnut predkožka.Pediater hovoril, ze do roka sa to nerieši, potom sa ma sťahovať a poslal k urologovi.
Urológ za pár sekúnd stiahol(neverila som vlastným očiam, koľko mazu tam mal) a vyčistil.
Dal nám masticku na par dni.
Som rada, ze malý nedostal z toho mazu(bordelu) dáky zápal. Dokonca môžu nastať problémy s cikanim,ked sa to nerieši.
Nas to našťastie obislo. Nechcela som moc k tomu urologovi, ale som nakoniec rada, ze sme šli 🙂

nikpa
17. jan 2023

@vasjar ešte je skoro, stačí požmolit medzi prstami pod tečúcou vodou párkrát za týždeň. Ale nestahovat. Na jeho vek je otvor spendlikovej hlavičky v pohode. Nesilila by som to. Ja som nestahovala ani jednému a majú to v pohode.

miadi
18. jan 2023

@lely1234 Moj bude mat 3r za par dni nikdy som mu nestahovala a nikdy nemal problem 😉. Ked som sa na to pytala midwife este v teho tak na mna kukla 😳ze to sa davno nerobi. .

lely1234
18. jan 2023

@miadi no a my sme sťahovali a nemali sme žiaden problém. Po porade s doktorkou 😁 čiže vidíš, niekto sťahuje a dobre l, niekto nesťahuje a tiež dobre. Takže toto je už asi individuálne ako sa správa telo. A naše rady môžu a nemusia pomôcť . Nech si robi kazdy ako uzná za vhodné, len som napísala našu, na šťastie, dobrú skúsenosť.

vasjar
autor
18. jan 2023

Kedy zistím ze je zle?

zuzkaferko
18. jan 2023

@vasjar tiež ma toto zaujíma. Nám pediatrička povedala, že sťahovať každý deň, ale iba ako to ide, nič nasilu. Môjmu mužovi to nerobili, a potom keď bol malý tak mu urológ musel niečo narezať a tak urobiť, a že dodnes si pamätá tú bolesť.

vahcaac
18. jan 2023

Vôbec sa do dvoch rokov syna nebudem týmto "zapodievať". Až v dvoch rokoch je to vraj problém. Dovtedy nie a netreba nijako pomáhať

monika1308
18. jan 2023

Mám 10 ročného syna ktorému už 3x nasilu sťahovali na urológii . Bohužiaľ preto 3 x lebo aj keď som mu od narodenia sťahovala nikdy mu nešla stiahnuť úplne a keď mu ju stiahli nasilu stále sa mu prilepila naspäť . Teraz ho čaká bohužiaľ obriezka lebo sa mu nedokáže stiahnuť celá .