Sťahovanie predkožky 2,5 ročnému dieťaťu

viva13
1. feb 2018

Som matka 1dieťata 2 a pol roka a chcela by som poprosiť ako vyzerá správne stihanutá predkožka? navrchu máme stiahnutú a dole ako je otvor na cikanie je zrastená k detske by sme mali ísť až cez leto na preočkovanie tak by som to chcela stihnúť stiahnuť, stahujeme vždy ked sa kupkame.

sashabb
2. feb 2018

@viva13 a kam sa ponáhlaš???
Syn má ešte par rokov čas. Nič netreba siliť, všetko treba postupne a pomaly.
Inak nemáš manžela? priateľa, resp. otca dieťaťa? ten ti môže ukázať ako "to" vyzerá 😇 aj keď teda si myslím, že dospelá žena ktorá už má čo-to za sebou by mala takéto vecie vedieť (nič v zlom) či ste sexovali iba po tme? 😀

viva13
autor
2. feb 2018

ano ponáhlam sa... bolo mi dr. povedané že do 3 rokov
@sashabb dakujem za odsudzovanie ale ...škoda reči

natalushka
2. feb 2018

Do 3rokov je zastaraly zvyk u nasich pediatrov..podla novodobych studii a skusenosti sa predkozka oddeli,az bude cas..kludne az v skole..takze nestresuj,mate mooooore casu..aj ked ta deckarka bude tlacit do cohokolvek,nedaj sa..pekne pri kazdom kupani potahat,len co ide,NIE NASILU,lebo narobite viac skody ako uzitku..ak maly pekne cika,netrpi zapalmi a uvidis,ze sice pomaly,ale sa to hybe,neries..len pokracuj v setrnom stahovani..predkozka sa musi stiahnut az pod zalud,ten musi zostat obnazeny..ale na to je ozaj este vela casu..keby si mala dceru a niekto ti tvrdil,ze jej treba prerusit panensku blanu,lebo bude mat problemy napr.s menstruaciou dala by si?isto ne..rovnako je to s predkozkou..az pride spravny cas,povoli..dovtedy ma svoju ochrannu funkciu,do ktorej netreba zbytocne rypat

sashabb
3. feb 2018

@viva13 ja ťa nikde neodsudujem, ibaže na nete je tooolko informácií a stále sú dokola tieto zastaralé techniky a názory, že treba rychlo rychlo lebo neviem čo. 😖
@natalushka to velmi pekne rozpísala 😉

jolly987
24. feb 2018

Nooo. Moj synček na rok a pol zacal.mat problemy s cikanim zzcalo ho rezat pri tom. S placom sa ledva vycikal. Sťahovala som mu sporadicky nie kazdy den jemne co to dalo. Ale aj tak mu to zarastlo. Museli sme k urologovi, ktory.mu to nasilu stiahol a chodili 5 dni na.vyplachy penicilinom. Aj tak som mu to nevedela stiahnut ani ja ani partner ako urolog a o tri tyzdne sme tam boli zase a ostala.som za sprostu ze zase mu to zarastlo hoci nie ako 1x. Zase mu to stiahol nasilu. Hoci teraz to ma rok a pol ok odvtedy a stahuje si ju uz aj sam aj tak.vidím ze uplne sa mu na doraz nestiahne. Niektore kamaratky co maju tiez chlapcov.hovoria ze im nestahuju vobec predkozku a nemaju nastastie ziadny problem. Partnerovi v priblizne v 6.rokoch museli spravit obriezku a pri tom svokra hovorila ze mu stahovala od mala ale ked bol starsi tak ho uz tak nekontrolovala ci si ju pravidelne stahuje a zarastlo mu to. Tak teraz si vyberte ano ci nie? Mne z toho vychadza ze je to velmi individualne a diskutabilne.

ebi88
24. feb 2018

Mne kazala pediatricka stahovat a aj urolog. Nerobim to na silu ale tak kompromisne, co to ide furt trochu. Osobne som skor za. Tu radia baby na to slez skus pozriet. Ale naraz to isto nepojde hlavne je aby nebola fimoza.