Stafylokokus epidermidis v oku bábätka

ingemor
28. júl 2011

..ahojte, po porode asi tri tyzdne zistili dcerke v ocku stafylokokus epidermidis..uzivali sme aj atb, ale nezabrali a nakoniec nam povedali, ze musime vydrzat, ze mozno sa takto potrapime aj polroka, kym to samo zmizne, ze mame iba vyplachovat ocko a masirovat slzny kanalik..iba by som chcela vediet, ci mal alebo ma s tym niekto tiez problem a ako to riesite..dakujem vopred za rady-prispevky..

katecameron
28. júl 2011

moj mal zlateho stafyloka a to bol bordel a hznus asi po mesiaci sme sa toho zbavili epidemidis je neskodny oproti zlatemnu

ingemor
autor
29. júl 2011

@katecameron ja viem, aj moja prva dcerka mala zlateho staf.po porode-ale vyliecila sa..ale toho stafylokoka epi sa nevieme zbavit-je vraj neskodny, ale lepsie by bolo keby nebol ziaden..uz ma nebavi 3xdenne masirovat slzny kanalik, lebo pri tom z toho vyteka ako keby hnis..chuda male..

katecameron
29. júl 2011

@ingemor ano bezne zije na slizniciach a nic sa s tym nerobí je to blbe ale mozno sa toho zbavíte len ked bude mala brat celkovo antibiotika na ktore je ten stafzlo.citlivy nestací kvapky do oka

ingemor
autor
30. júl 2011

@katecameron dakujem za info..ale nepotesila si ma..musime predsa len asi vydrzat..

baklik
21. dec 2011

@ingemor ahoj, prosim ta, ake kvapky vam na to predpisali? moj maly ma necely mesiac a okrem st. epi. nam zistili v oku aj streptokoka a ocna predpisala Oftaquix, pricom v pribalovom letaku je uvedene, ze ho nesmu uzivat deti mladsie ako 1 rok! tak teda neviem, zajtra tam idem volat, ale obavam sa, ze sa nedovolam. alebo zavolam nasej detskej lekarke, len nechcem pocut odpoved typu, ze ked mu to dala, nech to uziva.... vsak aj lekar sa moze pomylit a nechcem riskovat nejaku neziaducu reakciu novorodenca, nebodaj mu poskodit...
predtym nam dala detska lekarka Pamycon, ale nezabral, tak preto nas poslali na ocne...

ingemor
autor
12. jan 2012

@baklik ahoj..prepac dlhsie som tu nebola..my sme brali asi 3 druhy kvapiek, kt.nezabrali-na streptokoka urcite ano, ale staf.epi.je taka "pliaga", s kt.sa potrapis dlhsie..treba len vyplachovat ocko-my sme ho vyplachovali s ocuflashom (uz neviem ako sa to pise) a stale som malej masirovala slzny kanalik, aby sa neupchal a vtedy z ocka povytekalo plno takeho hustejsieho - neviem ako to nazvat - hlienu, hnisu..aj niekolkokrat denne..ocna lekarka vravela, ze to moze trvat aj do polroka, len treba vydrzat a byt trpezlivy..a trvalo to chvalabohu do 6 tyzdna a zmizlo to zo dna na den..tak len vydrzat a fakt masirovat pod ockom kanalik, treba poriadne pritlacit a nebat sa..pa

desszi
12. jan 2012

@baklik ak kojis, skus normalne streknut do ocka materske mliecko - dokaze zazraky, mne to v porodnici odporucali aj pri pripadnych zapaloch uska alebo rankach na kozi atd. a pocula som od viacerych mamiciek, ze to zabera. Sice neviem, ako ste na tom teraz, predsa len je to uz davnejsie co si sem pisala, ale za pokus nic nedas 🙂

baklik
12. jan 2012

@ingemor
@desszi ahojte, vdaka za odpoved. no tak mi prave berieme tretie ATB, zajtra ma maly 7 tyzdnov. ocna nam kazala objednat sa do nemocnice na preplach slzneho kanalika. ingemor, vy ste asi neboli, ked to nespominas. ocuflash pouzivame na cistenie ociek tiez. o masirovani slzneho kanalika sa ocna zmienila az teraz v utorok pri poslednej navsteve, dovtedy o tom ani zmienka. no neviem, ani som to neskusala, maly pri tom strasne jacal...

ingemor
autor
12. jan 2012

@baklik ..na preplach sme neboli, vravela, ze to uz je v krajnom pripade, ked sa uz upcha ten kanalik, preto treba masirovat..skus, smerom od nosteka k ocku-vnutornemu kutiku ocka a neboj sa pritlacit, nestaci len hladkat..zvykla som to robit pocas kojenia..ja viem, je to neprijemne..a uplne ta chapem.. ja som si aj poplakala, lebo som o tom predtym nic nepocula a nevedela som ako dlho to bude trvat a velmi som sa bala..

ingemor
autor
12. jan 2012

@baklik ..a este, aby som nezabudla, bola som u dvoch ocnych, lebo ma zaujimal ich nazor..a zhodli sa..chystala som sa aj k dalsej, ale uz nebolo treba..dolezite je masirovanie, aby sa neupchal kanalik, lebo potom moze ocko opuchnut..

ingemor
autor
31. jan 2012

@baklik ..ahoj..tak ako ste dopadli? ako malicky? boli ste na preplach? dufam, ze uz je lepsie..

baklik
31. jan 2012

@ingemor ahoj, tak sme nakoniec isli na ten preplach, lebo stale mal hnis a tam pri preplachu zistili, ze pri jednom ocku mal upchaty kanalik na troch miestach a pri druhom na jednom mieste. takze sme tie troje atb kvapkali vraj zbytocne. tak teraz mu kvapkame dalsie atb a uvidime, ked ich doberie, ci sa po case hnis nezjavi znova. dufam, ze uz nie a bude vsetko ok. a dakujem za rady, obcas sa clovek potrebuje s niekym, kto tym presiel, poradit. 🙂

zuzik311
8. mar 2013

čaute kočky mame ten istý problém. mal tam hnis teraz som mu na to davala ocuflash a vytierala a zrazu nema nic, ocko pekne. dufam, ze sa mu neupchal ten kanalik a iba mu to preslo.
ako to zistim ci je upchaty? ked bude plakat zeby mu stade nesla slza?
@ingemor
@baklik

baklik
8. mar 2013

@zuzik311 ked bude mat slzave oci z nicoho nic a dlhodobo. slzy, ktore sa tvoria prirodzene na zvlhcenie oci, normalna produkcia, tak odtekaju cez slzny kanalik vo vnutornej casti oka. ked je upchaty, tak vytekaju von. nemyslim, ked dieta place, ale normalne pocas dna bez nejakeho drazdenia....

zuzik311
8. mar 2013

@baklik ahoj vtedy ma upchaty kanalik ked ma slzave oci? ja som praveze myslela ze ked mu cez to nejdu slzy 🙂 myslis, ze ked to mal trochu zahnisane tyzden som vytierala davala ocuflash zeby to mohol mat ok? ked to uz nema?
nevies kde to mohol chytit? je to odo mna, normalne u novorodencov alebo v porodnici to dostal? vy ste uz ok?

baklik
8. mar 2013

ano, my sme uz ok. tazko povedat kde, deti su nachylne na infekcie. ja by som na tvojom mieste zasla k pediatricke a s nou konzultovala. my sme mali aj hnis, tak sme mali aj atb, aj ocuflash, hnis zmizol, ale ocko mu nadmerne slzilo nadalej, tak sme absolvovali ten preplach slzneho kanalika.

ingemor
autor
8. mar 2013

@zuzik311 ..prepacte, som tu dlllho nebola..
..ja si myslim, ze ked to preslo tak rychlo, tak asi to bol taky bezny zapal (z prievanu), nic vazne..zlaty stafylokok a stafilok.epider. nezmizne tak lahko, ma to dlhsi priebeh a bez atb to nejde..

macamliecna
12. dec 2014

@ingemor hlavne sa musi preliecit cela rodina..je to prenosne ☹

deedee28
1. jún 2016

@baklik Ahoj, chcela som sa opytat podla fora vidim ze je to uz par rokov co si riešila kvapky do oci Oftaqiuz pre svoje babatko, len sa chcem opytat, ci si ich nakoniec kvapkala.... pretoze nam ich dali tiež a to mame 7 týždňov... a vyter z oka nam nerobili.... dakujem za odpoved

baklik
1. jún 2016

@deedee28 myslim, ze ano, ale uz je to velmi davno...pomaly som na tie patalie aj zabudla...

baklik
1. jún 2016

@deedee28 oni to zvyknu zdovodnovat tym, ze nie su studie na takých malých detoch, preto pisu, ze napr. az od 1 roka. ale ked maju skusenosti s uzivanim u mladsich, tak predpisu tiez.

haileyvalik
18. nov 2016

@baklik ...my sme tiež dostali tieto kvapky asi pred mesiacom a teraz má mala 5 mesiacov....vyskúšali sme uz sicevaj viac....

haileyvalik
18. nov 2016

My už bojujeme s očkami 5 mesiacov..od narodenia...a brala už viac atb kvapiek..na začiatku brala aj mastičku framikoin...podraždil jej tak očká že jej išlo až krvavé z oči😞... Zápal, infekcia v očiach, boli sme na preplach slznych kanálikov ....streptokok v oku a teraz nejaká nepríjemná bakteria staohylococcus heamolyticus...čo netušíme čo je 😞....poslala nás na výter z nosa a hrdla či to nemá až tam a preto nevieme preliečiť očká..tak uvidíme...náhodou sa s tým už niekto nestretol?😞