Prosim mamicky stretli sa s tym?? Na nete hororove scenare neviem co robit pediater odporucil novy vyter a potom sa uvidi, orl lekar sa k tomu nevyjadril, neviem co robit ideme cela rodina na vytery tiez
Dieta pred mesiacom hospitalizovane v nemocnici tam vyter negat
MRSA je nemocnicna bakteria, takze ste si ju doniesli z hospitalizacie (preto tam vytery negativne). To, ze ho ma v nose moze a nemusi byt problem. Je vhodne ho preliecit atb a aj vam ostatnym urobit ster a pripadne preliecit. Obycajny zlaty stafylokok byva pomerne bezne sucastou mikroflory hlavne zdravotnikov, mrsa je ovela odolnejsi kmen zlateho stafylokoka a dokaze narobit znacne problemy, ale ako som uz pisala, nemusi robit problemy ziadne. Netreba panikarit ani sa plasit, ak sa vo vyteroch potvrdi a lekar uzna za potrebne, preliecite sa a hotovo. Odporucam kupit si debriecasan gel a vytierat si nosy (denne, kludne aj viackrat).
@iduska13 nebude predsa potom dieta povazovane za nosica a moze nakazit vsetkych ?
@anavixy ideme na kontrolny ster cela rodina beriem aj dieta, odporucal pediater urobit kontrolu
Bactroban mast budem mat zajtra, prontoderm mast do nosa v stredu, berie teraz sirup suprax kvoli hnisavej angine
@anavixy vysiel citlivy len na tetracykliny teimetacin sulfonamid a cefalosporin vo vysokych davkach
Pediater zatial ziadnu liecbu neriesil som zdrvena bojim sa je to moje jedine a prve dieta som na neho sama, mam strasny pocit viny
Jasne, takze lokalna liecba do nosa, no snad zaberie a zbavite sa toho. Bactroban aj prontoderm su dostatocna liecba, na to urcena, navyse dieta berie teraz atb kvoli inej infekcii takze urcite nie je vhodne mu davat hned druhe atb per os, ked mrsa nerobi problem. Nemas si co vycitat, bohuzial, mrsa v nemocniciach je bezny problem (aj ked sa mnohokrat tvaria, ze nie), velmi velmi neprijemny, niekto ma smolu, ze to chyti, iny nie, niekedy aj cez vsetko usilie sa s tym nedari bojovat a casto si to odnesie pacient (a samozrejme ak zdravotnici…). No a niekto to chyti a ani o tom netusi, vobec to neber tak, ze teraz dieta je v nejakom strasnom ohrozeni. Vytierajte nostek a dajte tomu cas, drzim palce, nech lokalna liecba zaberie 🍀 mozem vediet kde ste boli hospitalizovani?
My sme bojovali s MRSA na kozi asi 2 roky, brali sme niekoľkokrát ATB, naposledy( leto 2022) keď to došlo až k rezaniu rany som si sama vybavila autovakcinu. Dr bola ofučana ,ale keďže mu nič nedala poriadne tak som to vzala do svojich rúk
@nivea777 citala som aj o tom
@anavixy co mam este urobit? Su nejake obmedzenua? Dostaneme doma vsetci mrsu? Prosim poradte som zufala viem ze ste sestricka
Pediater sa tvaril ze to je bezne
Aha, chapem, ja ze to je od lekara odporucanie na liecbu. Nie, podla mna robite dost 🙂 nemusite to vobec dostat vsetci, tak isto ako na odd to nechytia vsetci pacienti ani vsetci zdravotnici. A obmedzenia v skolke tiez nie, pretoze v prvom rade skolka nebude vediet o tom ze ma mrsu a kvoli mrse sa obmedzenia do kolektivu nedavaju, pokial teda dieta nie je chore, nema abscesy atd. Samotny fakt ze dieta ma mrsu v nose nie je nic tragicke, co by vas malo nejako obmedzovat, ale teda osobne by som lokalnu liecbu tiez davala. Celkovu len ak by boli problemy, ale to uz by vas samozrejme dal aj lekar. Uvidite ako sa k liecbe postavi ak aj dalsi vyter bude pozitivny.
vlmi casty nalez,neboj, nohi oto maju ani nevedia. a takmer vzdy bez priznakov. zazila osm priznaky skor pri MRSE v oku, tez dom to zazila v rane, ktora sa tazsie hojila.
@anavixy nie ten nic neriesil tvaril sa ze ako keby to bol normalny nalez, na nete katastroficke scenare so zapalmi dutin caste komplikacie zapaly priedusiek pluc, obmedzenia dietata, neustale sople, trapenie dietata
Orl sa k tomu nevyjadril ze to je v kompetencii pediatra naozaj? A ze casto to uz maju novorodenci
Budem davat aspon lokalne sama od seba ked to bikto neodporucal nechapem preco
@majamat mame v rodine male deti ( viacero) aj starsich ludi nakazi ich a co potom?
@majamat ako dopadla ta mrsa v oku?
@majamat tiez dieta? Rany nemame to som vycitala ze to je u starych ludi v domovoch alebo v ranach ale tak male dieta? Do frasa
Naozaj to nie je informacia na zosypanie 🙂 necitaj internety, vytieraj nostek, mrsu ma mnozstvo ludi, pacientov, zdravotnikov, pokial sa neriesi infikovana rana, infekcia nejakej casti tela ci abscesy ci preventivne vytery pred nejakym zakrokom tak ani netusia ze nieco take maju. Ano, moze sposobovat rozne tazkosti, ale to akakolvek bakteria. A ano, bohuzial, casto ju maju aj novorodenci, aj u nich sa niekedy prejavi a niekedy nie, prejavuje sa najvastejsie hnisajucimi ocami a abscesmi na kozi, u matiek abscesmi prsnika. Opakujem MRSA je bezna nemocnicna bakteria, nie je ziadni div, ze ju pacient dostane, aj ked by sa to v idealnom stave nemalo stavat. Osobne mam kolegyne, ktore ju mali, ktore mali abscesy aj take ktore nemali absolutne ziaden problem, aj ked boli stery pozitivne, aj take, ktore ju nemali vobec napriek tomu, ze su v tom istom prostredi takmer denne v styku s prenasacmi. U nas sa to riesi/lo preliecenim celkovymi atb, pretoze nechceme nakazit pacientov. U beznych ludi to ale nie je nutne. Doveruj lekarovi. To, ze si si sama nasla liecbu na nete je fajn, ale v tomto pripade zatial lekar nepostupuje lahkovazne ani zle.
a potom budu tak ako vacsina ppulacie. bud sa nenakazia, alebo budu mat pozitivitu vacsinou bez priznakov.
robis z toho strasnu tragediu. keby si teraz porobila vytery celej rodine, mozno to poloica ma a ani o tom nevies. pises, ze male dieta? no ved prave, odkial to dostalo? mozno aj od niekoho z rodiny.
ja pracujem prae so starymi ludmi. a mnohi to maju a fakt nemaju vobec priznaky, nic im nie je, ked idu do nejakeho zariadenia, potvrdzuje sa bezinfekcnost, urobia sa vytery a nahodne sa na to pride.
pro MRSE v oku byva zapal oka, uplne bezny zapal, lieci sa kvapkami, pri kontrolnom vytere sa niekedy najde znovu, taks a lieci dalej az sa vylieci.
v rane som to zazila teda asi 1-2x, ale uz si nepamatam priebeh.
no v nose som to zazil afakt velkarat a ziadne priznaky. ani raz.
Nás je doma 6. Zo sterov vyšli pozitívne iba 2 dcéry. Ja som to od nich nedostala a to je mladšia na mne nalepená nonstop. A teda neviem ani o tom, žeby nakazila niekoho v okoli. Staršia normálne chodí do školy. Nič nemá zakázané.
Tak ja nevien, ale mojmu dietatu tiez mrsu zistili a robila sa z toho celkom tragedia, do skolky nemohla ist pokial nebola negativna...aj v ambulancii nas okamzite posielali prec, to nie je sranda, stari/oslabeni ludia na to mozu zomriet a tym, ze sa to berie takto, tak sa to siri...my sme vytierali nos nejakym roztokom a umyvali ju v takom mydle, dalsu vyter bol uz negativny, ziadne atb nemala
Mne pediater nic nepovedal ziadne rezimove opatrenia nic vsetko sama
Aj penu nejaku som nasla na nete a ibjednala aj dezinfekcny roztok
Som zufala
Ukludni sa,.mate bakteriu nie smrteľnú chorobu. Stafylokok je bežná vec u mnohých ľudí a veľa.ho ma aj keď ho vytery nezachytia. Ked sa ozve, preliecite, keď nebude robiť problémy nebudete ho riešiť. Treba normálne dodržiavať hygienu, nos čistiť keď treba.
@simca06022011 zlaty stafylokok a multirezistentny stafylokok aureus je celkom rozdiel..
@msnesquik aj u nas v praci sa kedysi robila tragedia, aj v nemocke, lebo sa s tym nikto nestretavl a zrazu to prislo + info , ze je tam rezistencia na bezne ATB ( niekedy je este stale z coho vyberat a daju sa pouzit nejake vhodne ATB ) a teraz sa uz tragedia z toho nerobi.
jednoducho sa to objavilo, rozmohlo, tak sa robil rozruch. teraz uz sa vie, co to sposobuje, ze prakticky mnoho ludi nema vobec priznaky, tka sa z toho veda nerobi.
a teda az taka veda sa ani nerobila, inak by sa plosne vysetrovali vsetky kontakty. to sa teda moc nerobilo.
@simca06022011 no neviem ci viete rozdiel medzi zlatym stafylokokom a meticilin rezistentnym stafylokokom a neviem ako by ste vy reagovali keby ze najdu vasmu dietatu takze ukludnite sa vy
@msnesquik kto vam odporucal to mydlo. ? Neviete ske to bolo? Kde ste to mali tiez v nose. ?
Moje dieta je este velmi male na to aby bralo liecbu ako dospely clovek preto sa bojim
@majamat ano male dieta (16mes) boli sme pred mesiacov v nemocnici, tam malo dieta negativny vyter takze odkial potom?
mozno prave od niekoho z rodiny.
Áno, majú ho moje dve dievky. Bolo mi povedané, že kým nerobí problémy tak sa to nejako nerieši.
Keď sa premnožil u mladšej tak dostala ATB lokálne, ale teda pomohli až ATB rovno do žily. Ale bola hospitalizovaná primárne s iným problémom. A odvtedy sa niekedy vo vytere objaví, niekedy zas nie 🤷
A je dosť možné, že si ho práve z tej nemocnice doniesla. Je to taký nemocničný kok