Dobry den. Dufam, ze to nebudem musiet riesit, ale vzdy radsej myslim dopredu, keby daco. Najstarsi syn bude mat sedem, to naozaj v pripade hospitalizacie, musi zostat sam? Ja si to neviem predstavit, ze ho tam necham sameho a este ako by to on bral. Ja sa bojim, kvoli tomu, ze viem ako sa sprava personal. Az viete,ako sa to da obist, budem velmi vdacna. Pekny vecer prajem 🙂
@pribinak dakujem, len som citala, ze do 5tich rokov.
@pribinak právo byť tam má, ale nemôže byť s ním hospitalizovaná, takze jedine že sa postaví k jeho posteli
@monikamama neboj, malý to určite zvládne. K deťom býva personál o dosť milší.
@ajka0207 lebo ze nemozem byt ani na stolicke vedla, takze s nim na posteli ano? Praveze sa bojim, lebo ze im davaju ukludnovaky nech maju pokoj, a ja som este mile sestricky nezazila. On aj ako babatko v inkubatore dostaval oblbovaky nech je ticho.
@monikamama asi by bolo fajn uviesť o akú nemocnicu sa jedna, tak ti maminy skôr nápisu svoje skúsenosti s konkrétnou nemocnicou
Za normálnych okolností, ak je plná kapacita lôžok nemusíš dostať posteľ. Ale mali by ti dovoliť byť na stoličke. Ale tak sa dá vydržať jednu noc ☹. Jedine ak to dovolia byť s dieťaťom na posteli. Ale keby si bola rómka posteľ dostaneš. Moja osobná skúsenosť. Vysokoškolsky vzdelaná, pracujúca žena na stoličke a všetky cigánky samostatná posteľ. Na Slovensku je všetko možné. Inak túto skúsenosť mám z Nitry. Momentálne kvôli covid predpokladám, že mamičku nepustia s tak veľkým dieťaťom.
@monikamama záleží od danej nemocnice a od daného oddelenia.....ale v čase Covidu pochybujem že ťa nechajú s dieťaťom v nemocnici, predsa len mamička musí aj jesť a chodiť na stravu do bufetu alebo mimo nemocnicu-tam by bo test uplne k ničomu
Takto zeny ja sa informujem,aby som vedela na co mam a na co nemam pravo, lebo potom bude neskoro zistovat co a ako. Sme z Nitry ☹ a tu su naozaj hnusne sestricky mam tri deti a kazde uz muselo byt v nemocnici tak mam skusenosti . Raz som tak bola s tym starsim, ze som bola s nim na posteli ale to bol mladsi a teraz som pocula, ze keby musel ist tak iba sam. Ved ja by som sa zblaznila. 🙂
moj ked mal 7 rokov tak bol tyzden v nemocnici a dovolili mi aspon od 7 do 20.00 kym nezaspal a som rada lebo inak by tam bol sam cely den na izbe.Citali sme si a hrali karty a pod....o pristupe sestriciek pomlcim radsej ,ale vsade je to ine
@mrnoska3 vau to je super, to by uplne stacilo aspon nieco. To ste mali stastie, ze vam takto dovolili 🙂
@monikamama -tak s Nitrou mám aj ja hroznú skúsenosť, chcela som na nich zavolať TV.
@monikamama ale neviem kto to schvaluje lebo lekarka co ho prijmala tak dovolila a primarka na 5 den na vizite sa pytala,ze co som mala za protekciu ,ze som bolo pri nom ,som len pozerala jak puk.A aj ked som nemala stravu som za seba platila par eur za kazdy den asi za to wc ,co som pouzila neviem vela zdravia prajem
Znama bola minule s malou v nemocnici v BB. Ma 6 alebo 7r kedze je prvacka. Spociatku ju nehceli pri nej nechat lebo covid ale nakoniec jej povollili byt pri nej kym nezaspi a dali jej izbu pre matky na noc. Sice na inom poschodi. Ale dali. Vyhadala sa totiz ze ju sanitka preniesla s malou 50km do druhej nemocky a teda nema ako sa vecer domov dostat.
Napriklad u nas v ZH som mala problem uz pri 5 rocnom vybavit aby som s nim ostala (v BB to bralj ako samozrejmost ze ostavam). V ZH par 2 roky dozadu ma nechali len preto ze bola volna sukromna izba a platila som si ju a spala s malym na posteli a brali ma za divnu matku ktora asi neveri lekarom ked tam nechcela len tak nechat dieta ktore grcia kazdych par minut.. Nechceli ani pocut ze na normalnej izbe s nim ostanem lebo ze je chripka. Detom nedovolili vidiet ani rodicov na dverach. Mne nedovolili sa stretnut s manzelom ked mi priniesol jest. Musel len podat sestricke. Deti uplne odizolovali od rodicov. A to bolo len obdobie chripky.
V noci som pocuvala ako deti placu a ziadna pomoc neprichadzala. Nevravim zeby sa sestricky nesnazili ale 1 sestra na oddelenie to proste nema sancu dat.
Obavam sa chvile kedy budu nedajboh musiet ist do nemocky a ostat.
Viem ze v BB mohli rodicia starsich deti byt pri detoch od rana do vecera na izbe. Ale teraz ked je covid... obavam sa ze ani tam to moc uplne nepovoluju...
@monikamama ahoj ja mam skúsenosť v KE raz 7 ročná q raz 13. 13stka sama na pozorovani, ja bola som každý deň cez návštevné. 7 ročná bola na pozorovanie na neurologii, mnou bola pripravená aj na možnosť, že ostane sama. Keďže je atopik a je nutná denná starostlivosť (lieky, premastovanie párkrát denne)rozhodli, že môžem ostať s ňou spolu na posteli. Všetky sestričky až na jednu boli milé, zlaté, aj učiteľ v nemocničnej škole a ostatné mamky. Dokonca aj pubertaci k tým malým deťom som bola prekvapená ako pekne sa správali.
Som v celku rada za takú skúsenosť ja aj moje deti to berieme ako nie príjemné, ale zase nič hrôzostrašné.
@monikamama inak ja som si pred nástupom nastudovala na stránke nemocnice aké mám možnosti, akým postupom sa riadia. Napr. tam bolo uvedené, že kto rozhoduje a že sú uprednostnovani rodičia s deťmi do roka, potom do 6 atď.
Tak som aj dcérku pripravila, že maminky malých bábätiek a detičiek majú prednosť, že ona už je omnoho väčšia a ja budem za ňou každý deň chodiť.
Staršia to rozdýchala keď sa jej polepšilo a zistila, že WiFi je free😃
v nitre len na tej vip izbe co maju osobna skusenost v ba mozes byt len cez den pri dietati nad sest rokov ORL kramare na chirurgii dovolili (ale dieta malo podozrenie na infekcne ochorenie a boli sme sami na izbe
ale nitra nic moc tam len tu vipku objednat
@ajka0207 neviem odkiaľ si, ale teda ja nemám skúsenosť že by boli milé. Bola som tam s vtedy ročnou dcérou s videla ako sa k tým deťom chovali. Hnusne boli neskutočne. Nejedno dieťa som tam počula plakať. Nešli ku žiadnemu. Ani k tým najmenším. Keby je tam moja dcéra sama, dnes už asi nežije. Za jedno sme tam prišli kvôli dehydratácii pri vysokých horúckach a hádala som sa s nimi 2 dni kým jej konečne dali infúziu a za druhé, dva dni aj pri príchode som nahlasovala silnú potravinovú alergiu. A oni jej stále nosili jedlo s touto zložkou. Keď neni nechceli jesť nasilu to do nich rvali, decko napínalo, aj tak mu to rvala do úst. Hnus, des, grc.Čiže aj keby mám na zemi spat alebo na stoličke dieťa im tam nenechám samé nikdy!
@janage tak no ja neviem dieta sa zvija v bolestiach chodim za sestrickami kazdu pol hodinu a stale len ,ze mam cakat a cakat no nebolo mi vsetko jedno vidiet takto vlastne dieta,ani sa na neho nepozreli sedeli a pili kavu, zabuchnut rano o piatej dvere pred nosom, ked tam stoji a caka na mna ,ze padaj na izbu a nevychadzaj kym mama nepride , v tej skole sa mu tiez pacilo aj doktori boli milí a vsetko vysvetlili.Sestricky neprijemne.No kazdí mame ine skusenosti
Uf to je ozaj zle s tymto covidom ze to zhorsi moznost byt s dietatom. Asi si pozriem ceny vip izieb 🙂 akoze jedlo co bolo tu , nie ze maly nezjedol, to som nedokazala ani ja, musela som to vyplut co ma hned napinalo, polievka ako voda po umyti podlahy, a to spravanie hlavne a neochota, nezaujem.
@lucia147852 tak to asi veľmi záleží od nemocnice. Ja to poznám len z toho pohľadu dieťaťa, a teda ku mne boli sestričky vždy milé, narozdiel od toho keď som ležala už ako dospelá, tam boli teda hnusne dosť.
@monikamamaja ja som bola so 15 rocnou v nemocnici niekolkokrat. Niekedy som spala na izbe matiek, inokedy na rozkladacom lozku (hroznom!) pri nej a inokedy som chodila na nic domov a rano som prisla. Cez koronu som bola v nemocnici, lebo nepustaju ludi hore-dole, treba byt tam. Dcera mala vazne zdravotne problemy a bola vystrasena, nedokazala by som ju tam nechat samotnu. Druha dcera bola v nemocnici raz jednu noc, sama, nebolo to nic vazne.
@simsalabim áno to tiež beriem, či pozorovanie, či ťažký zákrok, či veľké bolesti, atď. teda od okolností tiež veľa závisí. Na druhej strane oddelenia nie sú nafukovacie a keď sa niečo zomelieme prepletať sa miestnosťou s narvatymi stoličkami a posteľami, že nie je sa kam pohnúť asi tiež je náročné.
Ja som zas bola svedkom, keď už nemali kam prijímať a toto poddimenzovanie vidím ako veľký problém.
Dakujem velmi pekne za kazdu skusenost a zelam hlavne vela zdravia vam i detom :-*
Ja som mala syna 3 dni v nemocnici na pozorovaní, išiel tam hneď z pohotovosti a poviem vám, to boli muky, najprv nemal mobil, nechal ho v bunde bez zvonenia a potom keď som mu doniesla veci iba pri dverách sestrička zobrala igelitku, ani návštevu ani nič. Ale nebol na detskom, bol na chirurgickom.
Paneboze:-O chudence, to je strasne
@monikamama ja som bola s dcerou ked bola 9 cka..v pohode ..ani sa nepýtali ci idem domo, rovno ma ubytovali
Za štandardných okolosnoti máš právo tam byt do jeho 18 rokov, ale neviem ako je to teraz počas núdzového stavu