Špinavé uši u detičiek

20. nov 2023

Ahojte, máme taký problém. Dcérka máva veľmi špinavé uši. Čím to môže byť ? Keď vezmem tyčinku tak vždy je tam kopa mazu. Nejdem úplne dnu od ucha takto vyčistim vonkajšieho ucho a torcha vnútrajšok
Má dva a pol roka.
Ďakujem

pribinak
20. nov 2023

Žiadne tyčinky, objednaj sa v orl, urobia jej prepláca uška

autor
20. nov 2023

@pribinak takže je to abnormálne?

pribinak
20. nov 2023

Ja neviem, nevidím jej do uška

asocial
20. nov 2023

ako casto jej to cistis? kazdy den je to dost, raz za par dni je to ok...

timea301196
20. nov 2023

Akože mojim tiež tečie

stanulienkat
20. nov 2023

Nie je to abnormálne, ten maz je tam potrebný. Raz za čas jemne povytieraj, ale určite nie častejšie ako raz za týždeň, najlepšie po kúpeli. Deti mávajú toho mazu trošku viacej, je to ochranná vrstva v uchu.

autor
20. nov 2023

@asocial áno raz za pár dní možno dva krát do týždňa keď už vidím že je to vidno tak vezmem tyčinku
Lebo viem že nezdravé je to každý deň
Ale príde mi ozaj že je toho dosť.

martul
20. nov 2023

podla mňa toho nie je veľa, ked to nie je každý deň, moje deti to mali všetky tri, nikdy v tom nebol problém, proste mali viacej ušného mazu, dôležité je, že to vyteká a nehromadí sa to.

margaretka111
20. nov 2023

Ak pekne reaguje na teba aj keď potichšie niečo povieš a teda vieš, že dobre počuje, tak sa jej len tvorí viac ušného mazu (to má veľa ľudí). V lekárni stačí kúpiť sprej do ušiek pre detičky. Ak ale vidíš, že sluch je horší, prípadne má bolesti ušiek, vtedy určite ORL.

autor
20. nov 2023

@margaretka111 ďakujem. Tak ma to upokojilo. Sluch ma v poriadku

zuzanka.zuzu
20. nov 2023

dnes chcú mať všetci všetko sterilné a potom majú samé zdravotné problémy 🙄 toto je v norme, je to v poriadku a žiaduce

basska_b
20. nov 2023

Ten preplach u ORL neni sranda, kamoskin syn z toho chytil zapal ucha, teraz uz su modernejsie take "vysavaciky". Ja detom cistim kazdy den a len to, co je vidno. Niekedy maju viac, niekedyvmenej. Nenafukalo jej do ucha?

martina2ve
20. nov 2023

Cim su deti vacsie tym je menej spinava tycinka. Neodporuca sa to cistit vatovymi tycinkami, ale kazdy to zrejme robi.. staci 2x do tyzdna opatrne vytret.

klarissa25
20. nov 2023

Niekomu sa tvorí viac mazu niekomu menej....môjmu ta tvorí toľko ze aj 5x do roka chodíme na orl na čistenie uši

lorin29
20. nov 2023

No tak pokiaľ nemá problémy s uškom žiadny preplach by som nedávala robiť.. Môže byť ze sa tvorí viac mazu

guiseppinka
20. nov 2023

Moja najstaršia nema absolútne nic. Mladsej sa robi, prcek ma tiez dost... Nas dr Vravi, ze staci olivový olej raz xa cas a do ucha nestrkat nic menšie ako malíček... Podla mna, je to v pohode

simca06022011
20. nov 2023

skusila by som sprej na cistenie usi, mozno to treba vyplachnut z hlbia trochu, alebo zbehla na orl. Mne napr. ked sa spinilo ucho, brala lekarka vyter, mala som tam nejakeho "koka" (uz si nepamatam ktoreho), a dostala som atb a odvedy mam pokoj. Ale mna to teda ja svrbelo.
Ale inak ak nema problem, tak tak ako je pisane, nemusi to byt ziadny problem.

klarissa25
20. nov 2023

Ešte dodám ze čistenie uši u doktora sa nerobi prepláchom..resp možno niektorí lekári tak robia ale naša nie

cookie29
20. nov 2023

No moja ma tolko mazu, ze jej ORL ani nevie poriadne pozriet bubienok. Priklad. A u nas doktor povie, ze treba nechat vodu ked umyvas a potom utriet vonkajsie, nie ist do zvukovodu. Vatova tycinka vzdy zatlaca maz hlbsie a to jej potom robi zatky. Pokial su zdrave uska a bubienky, tak u nas odporucali vyplachy teplou vodou v striekacke, alebo kvapky na rozpustenie mazu.

msnesquik
20. nov 2023

Vyskusaj olejovy sprej, mozno tam ma zatku...

taga
20. nov 2023

Ja sa na veci pozeram naopak:
- pocuje ta dcerka dobre?
- boli ju usko?
- zapacha to nejako extremne?
Ak by som si na taketo otazky odpovedala v kladnom zmysle, absolutne by som neriesila mnozstvo mazu..
Ved je to ako s inymi vecami,nie sme vsetci podla sablony.. kym nema problemy, zbytocne by som do zdraveho uska nerypala preplachmi

taktotedanie
20. nov 2023

Niektore deti alebo ludia to proste tak maju
Radsej na orl a tie tycinky vyhod!

margaretka_
20. nov 2023

Moji synovia maju tiez viac mazu. Starsi bol aj na ORL, mne to sice neprislo ako problem, ale ked bol v nemocnici a mal par dni neumyte usi, tak to vyzeralo dost zle, a sestricky nechceli nic podcenit. No ziadny problem nenasli.

ninakajka
20. nov 2023

Odporucam do usi Vaxol, aj syn mal viac mazu a to hlavne rano po prebudeni. Tycinkami ho len zatlacate dovnutra, vaxol ho zmakci a vytecie von z uska, po prvotnych pouzitiach vaxolu synovi vytieklo vela mazu, teraz uz v pohode.

1mina
20. nov 2023

Podla mna su take tipy ludi, dcera nema skoro nic , a synovi sa strasne vela tvori tiez podla mna. Nam davno na orl zakazali pouzivat tycinky, a napriek tomu ked tam chodime na kontrolu tak vzdy ma nejaky mazovu zatku ktoru mu vyberaju tiez nechaoem 🤷 ale nic nato nehovorili aj ked som vravela ze sa mi zda ze ako vela sa mu tvori... A keby je teda problem, mojmu sa raz stalo ze mal zapalene usko - a vtedy rano boli normalne flaky na plachte z toho ako mu to vytieklo z uska, a cele usko bolo zatecene a hrozne spinave. Vtedy mal zapal ale to uz na prvy pohlad nebolo ok

autor
20. nov 2023

Ďakujem vám ženy za komentáre. Áno dcérka počuje dobre a nebolia ju uška. Takže riešiť to zrejme netreba. Radšej som si prečítala skúsenosti iných žien lebo mne sa napríklad skoro nič netvorí v uchu . Tak pre istotu že ako to máte vy doma 👌

zorkahorka
20. nov 2023

Moje deti mavaju tiez dost spinave usi. Starsiemu nieledy az vytecie von. Ja taketo nemavam, takzeusudzujem, ze u deti to je bezne.
Ked pojdes s cimsi k dr, spytaj sa

lenkahvh
20. nov 2023

aj nasi to mali, tiez az na zamyslenie, ked boli mali, pekne len poutierat zvonku, jemne, ziadne orl, preplachy netreba

deedol
20. nov 2023

cim viac cistis, tym viac mazu si ucho tvori. umyvaj len prstami a nauc ju pomaly, nech si umyva sama. je pravda, ze rozni ludia produkuju rozne vela mazu, ale tycinky by som nepouzivala, lebo ludia to skratka nevedia a myslia si, ze ved len zvonka, a pritom idu aj dovnutra.

cookie29
20. nov 2023

@taga takze ak dcerku boli usko alebo to zapacha neriesis??? 😨