Ahojte. Syn 1 rok špičkuje. Sám ešte nechodí. Zatial len okolo nábytku. Doma je na boso. Po vonku chodil pár krát v topánkach Wanda, ale keďže som zástancom názoru, že dieťa sa najlepšie naučí chodit samo a netreba mu v tom pomáhať (držať ho pri chôdzi pod pazuchami a pod.)
Momentalne čítam články, kde sa píše že pokial sa dieťa ešte len učí chodit, je to normalne štádium, kedy zo špičiek prejde na cele chodidla samo. Keď sa postaví a vydrží sam stáť na mieste pár sekúnd predtým ako padne na zadok stoji na celých chodidlách. Ked stoji pri nábytku je na špičkách. Myslite že to mam nejak riešiť? Papuče mu nedávam naschval, aby sa nožičky vyvíjali správne a nič ich nedeformovalo.
Ďakujem za názor
@silviazlat moja tiež takto chodila, bola som s ňou aj u rehabilitačnej sestry, ale keďže revala ako túr, kázala mi dávať kotníkové topánky a papuče.
Teraz už chodí normálne.
....podľa neurologicky, to ale nie je správny vývoj. Aspoň mne tak povedala.
@silviazlat dcérka tiež spičkovala okolo nábytku keď mala rok a pre istotu som zašla k fyzio, ukázala nám pár cvikov na lopte... Chodiť začala začiatkom 17 mesiaca, už nešpičkuje. Vraj to môže samé prejsť ale ak nie tak to môže spôsobiť, že sa skrátia šľachy a to už by bol vážnejší problém... Určite odporúčam zájsť za fyzioterapeutkou 🙂
@silviazlat nemusíš to riešiť zatiaľ, malo by to prejsť časom samo, ak by náhodou nie a trvalo to dlho, tak môžeš ísť k fyzioterapeutovi alebo na neurológiu pre istotu
@silviazlat ahoj, prosím, ako ste na Tom? Môj robí to iste. Prestal to syn robiť? Ďakujem za odpoveď.
@silviazlat je tu veľmi veľa takýchto tém,nás tiež spickovanie neminulo a vyrástla z toho 🙂 naučí sa dostupat na celu nozicku len to chce čas