Špičkovanie

5. sep 2021

Dobry den, stretli ste sa s tym, ze dieta zacalo chodit pekne a zrazu po 1-2m zacalo chodit sem tam po spickach? Maly zacal chodit ked mal cca 14-14,5 mesiaca. Teraz bude koncit 16m a asi pred 2 tyzdnami zacal sem tam chodit po spickach. Nie stale. Iba sem tam. Ale mam pocit, ze je to stale castejsie 🤷‍♀️
My sme cvicili vojtovku kvoli skratenemu krcnemu svalu a oslobaneme bruchu od 6 do cca 12m. Na poslednej kontrole koncom maja bolo vsetko ok, este ale nechodil. Dalsiu kontrolu mame na konci septembra. Len som trosku z toho rozhodena 🤣

zuzuliennka1
5. sep 2021

este su to len dva mesiace, co chodi - takze objavuje a medzi to patri aj chodza po spickach, skusa.
ak je to len semtam, neznepokojovala by som sa, ale moze to mat suvis aj s tym, ze ste cvicili vojtovku..
spomen to pripadne na kontrole

autor
5. sep 2021

@zuzuliennka1 urcite to spomeniem. A ano vojtovka mu nerobila dobre. Nakoniec nas problem aj tak vyriesil osteopat a nie vojtovka 🤷‍♀️
Tak dufam, ze to bude ok. Len moja neter studuje psychologiu, tak mu hned urcila diagnozu, ze autisti chodia po spiskach 😂 zaco ju moja mama hned sfukla, ze ci jej nesibe. Len mne to ostalo v hlave 🤷‍♀️

evuska135
5. sep 2021

Zalezi ako casto spickuje. Ak spickuje iba sem tam je to normalne iba sa mu to paci a prejde to same. Ale ak je to casto vtedy to moze byt ale nemusi byt prejav autizmu. Kamoske 4r spickuje, no stale mu diagnozu neurcili

autor
5. sep 2021

@evuska135 ok, ale ved tam by boli aj ine prejavy predsa nie?

autor
5. sep 2021

A napr v topankach sa na spicky nepostavi 🤷‍♀️

simonah73
5. sep 2021

neter pobavila, ze autisti hodia po spickach 😂 tak potom mam doma niekedy aj ja autistku, ktora ma uz 15r prec 😀 obcas sa mi stava ze ju aj teraz prichytim, ze ide niekde po spickach 😂

pribinak
5. sep 2021

Mame tlieskam. Neter je sialena krava keď z 1 symptómy hneď určí diagnozu. Povedz jej že špičkovým odborníkom trvá aj rok kým určia diagnozu a nie na základe 1 symptómy
Deti objavujú a skúšajú, teraz objavil, že sa dá chodiť aj po špičkách, netreba hneď vidieť len to najhoršie
Treba to na kontrole spomenúť.

autor
5. sep 2021

@pribinak tiez sme boli v soku 🤷‍♀️
Tak snad to bude ok 🙂
@simonah73 inac teraz rozmyslam, ze aj ja som chodila vela po spickach 🤭🤔

simonah73
5. sep 2021

no vidis tak ma byt dieta po kom 😂

autor
5. sep 2021

@simonah73 🤣

evuska135
6. sep 2021

Tak jasne aj ine prejavy. Moze byt ze dieta si iba zvykne a staci dat papuce a napravi sa to

autor
6. sep 2021

@evuska135 uz som objednala 😀