Ahojte... Mam doma 5 mesačnú dcérku od narodenia bola kľudná spinkala super smiala sa nevadil jej hluk ľudia nič. Ale posledne 3 týždne je veľmi nervózna ťažko zaspáva keď spi v kočíku aj 3 hodiny a zobudí sa hneď plače a ťahá ju to zase na spánok zmoli si ocka stále jedno ma častejšie oveľa cervensjie stále je nervózna dvíha sa od jedu doktorka tvrdí že zúbky ale nemám ten pocit lebo nemôže byť dieťa po 4 hodinách spánku hneď unavené mala ste podobný problém? Dala som jej aj gél na zúbky ale absolútne žiadny progres k lepšiemu teploty nemá a co to aj spapa ale trosku sa bojím toho plaču a tej ospalosť a mam pocit ze naša lekárka to nejako nerieši. A prosím nehovorte mi ze mam zmeniť lekárku bohužiaľ nemám akú
@tinkatinus koľko to treba sledovať? Lebo mala je takáto už dva týždne neviem kde je ta norma únosnosti kedy to mam začať dáko radikalnejsie riešiť som prvorodicka tak nemám až toľko skúsenosti a s môjho okolia som počula len vetu nestresuj 🤷♀️
@mishi22 no ja som to hovorila asi po 2 mesiacoch ale nikto ma nepočúval, doktorka to neriešila a asi po vyše polroku som jej povedala, nech mu zoberie krv. Mesiac by som ale počkala, či vyjdu zuby nejaké.
@mishi22 môže to byť aj počasím napr. ale keby to naozaj bolo mesiac alebo aj viac, tak by som šla na tu krv. Mne všetci hovorili, že môžem byť rada, že toľko spí, ale mne sa to hneď nezdalo. Lebo oproti ostatným deťom spával oveľa viac a práve vstal po 3h a hneď zyval a oči si madlil
@tinkatinus ďakujem za radu skúsim to nejako od sledovať aj koľko spi a koľko je hore a poviem doktorke presne ze chcem aby jej odobrala krv lebo áno viem ze zuby vedia potrápiť aj dlhšie ale niečo mi hovorí ze toto nebudú len zuby... Nechcem zbytočne stresovať ale je to moje prvé dieťa a nechcem nič podceniť... Ďakujem
@mishi22 jasné, akože netreba panikariť, ale lepšie je skôr ako neskoro. Aj keby to bolo druhé, piate, ôsme, pri každom je človek opatrný, ved sú to naše unikáty 😊
@mishi22 ahoj, neviem či sa mi podarí “rozprúdiť” diskusiu, ale mám podobný problém ako si opisovala ty, moja dcéra má za 5 dní 4 mesiace a už vyše týždňa sledujem na ňej únavu a hlavne po dlhšom spánku, ako keby sa ani poriadne neprebrala, chvíľu hore s už sa mechlí s plienkou a spať a spať. Ďasienka má naliate, všetko hryzie aj sa hnevá keď sa jej nedarí ožužlávať, ale zatiaľ sa mi nezdajú tak červené, že by mali zuby vyjsť. Prišla si na niečo, nastalo zlepšenie ?
@mishi22 môjmu synovi keď idú zuby, tak by furt spal, zobudí sa zase chce spať a keď mu vyjdu, tak potom už nechce toľko spať, vráti sa do normalu. Ale starší bol unavený niekoľko mesiacov nonstop keď bol bábätko, aj keď mu vyšli zuby, proste bolo jedno ci spal malo, veľa, stále bol unavený. Nakoniec som ja povedala, nech mu zoberú krv a mal malo železa. Nasadila mu železo a zrazu nebol vôbec unavený. Ale ako hovorím, môžu to byť kľudne zuby. Treba odsledovat, či to prejde alebo to bude pretrvávať dlhšie.